De Pô en de lagune van Venetië per cruise

Venetië en zijn Lagune

Omringd door de Alpen, de Adriatische Zee en de Apennijnen is de Povlakte een van de meest bevolkte
1.000 Vercelli, Piacenza en Cremona en beschrijft talrijke bochten. Met een lengte van 652 km is hij de grootste rivier in Italië. Vanaf Ferrara vormt hij een grote delta over 100 km alvorens uit te monden in de Adriatische Zee. De UNESCO heeft de Po-delta uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het gebied is ook opmerkelijk in historisch opzicht, want het is een getuige van de Griekse en Romeinse beschaving.

Daar waar de Po in de zee uitmondt, komt de lagune van Venetië. De grootste in Italië met een oppervlakte van 550 km²! 118 eilanden, 177 kanalen en 400 bruggen. Geen land, geen bomen... Venetië, dat al vijftien eeuwen aangemeerd is in het slib van de lagune, is in de eerste plaats een eiland en dan pas een stad. Gebouwd op duizenden houten palen die deel uitmaken van een echt “verzonken bos” tart het de wetten van de natuur en architectuur en doet zijn inwoners grote rubberen laarzen aantrekken wanneer het hoogwater de stad overstroomt van oktober tot december. Venetië is een openluchtmuseum, een operadecor, een spiegel die de pracht van de Venetiaanse kunst reflecteert.

De troeven van Venetië

  • Het carnaval van Venetië met zijn traditionele kleurrijke kostuums
  • De steden van de lagune die door de UNESCO als werelderfgoed geklasseerd zijn

De troeven van CroisiEurope

  • Ontdek vrij de stad of neem deel aan de talrijke rondleidingen die worden aangeboden
  • Uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding
  • De boot ligt vlak aan San Marco plein aangemeerd
  • CroisiEurope stelt u Cruise + Rechtstreekse vluchten pakketreizen voor aan gunstige prijzen (gelieve ons te raadplegen)

Cruises voor Families: Venetië, de lagune en de delta van de Po in Italië

VENETIË - CHIOGGIA - Padua(1) - TAGLIO DI PÔ - POLESELLA - Ferrara - Verona(1) - TAGLIO DI PÔ - CHIOGGIA - VENETIË - Burano en Murano - VENETIË
Culturele cruise Venise en de Dogenpaleis, De Castellobuurt, de eilanden van de lagune, Padua, Ferrara, Verona 

VSI_FAMPP - 6 dagen