Provençaals oudejaar

LNA_PP - 5 dagen

Tabs

Beschrijving
LYON - ARLES - AVIGNON - VIENNE - LYON

28 december LYON

Inscheping om 15u aan boord van ons schip. Afvaart van de cruise om 16u in de richting van Arles. Installatie in uw cabine. Afspraak in het salon voor de welkomstdrankje. Voorstelling van de bemanning. Diner en animatie aan boord. Tijdens de nacht wordt er gevaren.

29 december ARLES

Ontbijt aan boord. De hele voormiddag varen we langs de mooie landschappen van Zuid-Frankrijk: Valance met de kathedraal van Saint Apollinaire, Montélimar met de bekende noga. Middagmaal aan boord. Omstreeks 13u komen we aan in Arles en vertrekken we voor het facultatief geleid bezoek aan de stad. Het verleden is er nog steeds aanwezig, de stad is beschermd als stad van Art et Histoire (Kunst en Geschiedenis) en de Romeinse en romaanse monumenten staan op de lijst van het werelderfgoed sinds 1981. Terugkeer aan boord voor het diner. Aanlegplaats voor de nacht.

30 december ARLES - AVIGNON

We varen af in de vroege ochtend om Avignon te bereiken omstreeks 8u. Ontbijt tijdens de vaart. Nadien vertrekken we voor het facultatief bezoek aan Avignon en het Palais des Papes. Deze uitzonderlijke stad, waarvan het oude centrum wordt vermeld op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO verrast u in elke straat, op elk plein, door het kuieren in de stad maakt u een reis in de tijd. Terugkeer aan boord voor het middagmaal en in de namiddag varen we naar Vienne. Galadiner aan boord gevolgd door een dansavond. ’s Nachts wordt er gevaren.

31 december VIENNE - LYON

Ontbijt aan boord. In de loop van de voormiddag bereiken we Vienne. Vertrek voor het facultatief bezoek aan Vienne, de Romeinse stad. U ontdekt er de tempel van Augustinus en Livie in Korinthische stijl, omgevormd tot een kerk, het Romeins theater uit de 1ste eeuw na Christus en de kathedraal Saint Maurice in romaanse en gotische stijl. Terugkeer aan boord voor het middagmaal,waarna we voortvaren tot in Lyon tot omstreeks 14u. Facultatief bezoek aan Lyon. De stad bezit een belangrijk architecturaal erfgoed van de Romeinse periode tot de 20de eeuw over de renaissance en is hierdoor opgenomen op de lijst van het werelderfgoed van de Unesco. ’s Avonds wordt u door uw chef-kok uitgenodigd voor het laatste diner van het jaar in het restaurant. Het oudejaarsdiner wordt gevolgd door een grandioze dansavond tot in de vroege uurtjes. U kan Lyon “by night” ontdekken, de oude verlichte wijken van Lyon, een enig spektakel. Aanlegplaats voor de nacht.

1 januari LYON

Ontbijt aan boord. Ontscheping van 9u tot 11u. Einde van onze diensten.

NB: om veiligheidsredenen zijn uitsluitend de rederij en de kapitein van het schip bevoegd om de reisweg van de cruise te wijzigen.

(1) Facultatieve excursies.
Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate. De wijn wordt naar believen geschonken.
 
Meer informatie

Mogelijkheid van een extra overnachting aan boord. Een formule in halfpension met avondmaal, overnachting en ontbijt.