Kerstmis op de Loire Een Koninklijke rivier: tussen middeleeuwse kastelen en Atlantische haven

NLO_PP - 6 dagen

Tabs

Beschrijving
NANTES - SAINT NAZAIRE - ANCENIS - ANGERS(1) - NANTES

1ste DAG: NANTES 22 december 2016

Inscheping tussen 18u en 19u te Nantes. Intrek in de kajuiten. Welkomstdrink in het salon en voorstelling van de crew. Diner aan boord, gevolgd door animatie.

2de DAG: NANTES - ST NAZAIRE 23 december 2016

Volpension aan boord. Vertrek voor optioneel bezoek met gids aan Nantes (verplicht vooraf te reserven bij uw reisagentschap). U ontdekt er de straatjes van Bouffay, de middeleeuwse wijk, de kathedraal van Sint-Pieter en Sint-Paulus (exterieur): een mooi voorbeeld van de Laatgotiek. U bezoekt het eiland Feydeau met zijn uitzonderlijke 18de-eeuwse bebouwing, gevolgd door de kaaien van Nantes. Daarna volgt een bezoek aan de nieuwe handelswijken die gebouwd werden met de opkomst van de industrie in de 19de eeuw rond het theater Graslin en de Pommeraye-doorgang. Verderzetting richting het kasteel van de hertogen van Bretagne. Dit Bretoense monument met zijn opmerkelijke bouwwerken uit de 15de en 17de eeuw, is het laatste kasteel aan de Loire vooraleer die in de oceaan uitmondt. U wordt getrakteerd op een magische reis doorheen de geschiedenis. Terugkeer aan boord. 's Namiddags optionele excursie naar Saint-Nazaire, een zeestad. We beginnen ons bezoek met de Escal'Atlantic die op originele wijze de ware geschiedenis brengt van de passagiersschepen "Normandie" en "France". Bezoek aan de scheepswerf van Saint-Nazaire, één van de grootste scheepsbouwwerven van Europa. Zijn vakkundigheid geniet wereldwijde faam. U ontdekt er de reusachtige omvang van de scheepswerf (108 ha), de verbluffende logistiek en hightech, die ingezet worden bij de vervaardiging van reuzenschepen. Op die manier maakt u kennis met alle bouwfases van deze drijvende paleizen. U zal onder de indruk zijn! (Reservatie vereist voorafgaand aan vertrek via uw reisagentschap. Een geldige identiteitskaart zal gevraagd worden van iedere deelnemer om toegang te verkrijgen tot de site.) Terugkeer aan boord te Saint-Nazaire voor het diner. Thema-avond "Kerstverhalen". Overnachting op de aanlegplaats.

3de DAG: ST NAZAIRE - ANCENIS 24 december 2016

Volpension aan boord. Vertrek met het cruiseschip 's morgens vroeg. Ochtendlijke vaartocht. We bereiken Ancenis in de vroege namiddag. Vertrek optionele excursie voor de route van de Muscadet. Trektocht door talloze dorpjes doordrongen van de wijnbouw Vervolg richting La Chapelle Heulin en halte aan het kasteel Cassemichère (of gelijkaardige). Ontdek op deze uitzonderlijke plaats een wijnstreek met een rijke geschiedenis en vol wijnkelders om deze droge, lichte, fruitige en witte wijn vol bouquet te degusteren. Vervolg weg naar Clisson, een charmant Italiaans aandoend stadje uit de Middeleeuwen met 15de-eeuwse vestingen. Terugkeer aan boord. Oudejaarsdiner. De Middernachtsmis wordt gecelebreerd te Ancenis (transfermogelijkheid, € 13 p.p. - reservatie en betaling aan boord(2)). Overnachting op de aanlegplaats.

4de DAG: ANCENIS - Angers (1) - ANCENIS 25 december 2016

Ontbijtbuffet aan boord en vertrek per cruiseschip richting Bouchemaine. Ochtendlijke Vaartocht. Vertrek optionele excursie Angers. De hoofdstad van Anjou is een opmerkelijke kunststad, met een rijke geschiedenis en boordenvol cultureel erfgoed, die tegelijk stevig in de moderne wereld staat. U ontdekt er la Doutre, dorpje in het hart van Angers. Terugkeer aan boord. Show van de crew. Overnachting op de aanlegplaats.

5de dag: BOUCHEMAINE - CHATEAUX DE LA LOIRE - NANTES 26 december 2016

Na het ontbijtbuffet: dagexcursie Kastelen van de Loire. Vertrek per bus richting het kasteel van Azay-le-Rideau. Het kasteel ligt op een eiland in het midden van de rivier de Indre en werd gebouwd onder het bewind van koning Frans I door Gilles Berthelot, een rijke financier, die de Franse bouwkunst met Italiaanse vernieuwingen wilde combineren. We vervolgen de weg richting Chinon waar u de oude mijnen kunt ontdekken onder de stad, die heringericht zijn als wijnkelders. U loopt er door de indrukwekkende galerijen ter ontdekking van de geheimen van de grote wijnen uit Chinon. Het bezoek wordt afgerond met een wijnproeverij. Na het middagmaal bezoekt u het Kasteel van Chinon. De vesting kijkt uit over de stad en werd gebouwd door graaf Theobald I van Blois. Het stamt uit een periode toen de Frankrijk en Engeland onlosmakelijk met elkaar verbonden waren. We nemen de boot te Nantes (± 2 u traject). Gala-avond aan boord. Overnachting op de aanlegplaats.

6de dag: NANTES  27 december 2016

Ontbijtbuffet aan boord. Ontschepen om 10 u. Einde van onze diensten.

Om veiligheidsredenen eigen aan de scheepvaart, kunnen enkel de maatschappij en de kapitein van het schip beslissen om de koers van de cruise te wijzigen. Deze cruise staat onder invloed van de getijden: de tijdstippen van aankomst in de aanlegplaatsen kunnen aangepast worden. (1) Facultatieve excursie. De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast. Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate. Wijn wordt naar believen geserveerd.
Meer informatie