Kerstmis op de Rijn

NOL_PP - 5 dagen

Tabs

Beschrijving
STRAATSBURG - BRAUBACH - RUDESHEIM - SPEYER OF WORMS - STRAATSBURG

22 december STRAATSBURG, de kerststad bij uitstek

Wij verwachten u op ons schip dat die speciaal voor Kerstmis versierd is, rond 15u aan onze aanlegplaats, rue du Havre in Straatsburg. Installatie in uw cabine. In de namiddag, vertrek met de autocar samen met onze begeleidster voor een bezoek aan een van de grootste kerstmarkten van Europa. In een feestelijke sfeer ontdekt u de kerstmarkten van Straatsburg, van het Broglieplein tot het voorplein van de kathedraal. Terugkeer aan boord tegen de avond. Afspraak in het salon voor het welkomstdrankje en voorstelling van de bemanning. Avondmaal. Thema-avond over de kerstverhalen. U wordt uitgenodigd om deel te nemen en een kerstverhaal uit uw streek te vertellen. Afvaart om 20u. Vaart doorheen de haven van Straatsburg en doortocht van de Noordsluis die naar de Rijn leidt.

23 december BRAUBACH Rijnvallei, Lorelei-rots

Ontbijtbuffet en turnoefeningen. Cruise in de omgeving van Rheingau met zijn talrijke wijngaarden. Wij varen langs de steden Mainz, Wiesbaden en Eltville. Halfweg komen wij ter hoogte van de beroemde Lorelei-rots. Middagmaal aan boord. In het begin van de namiddag bereiken wij het dorp Braubach aan de voet van het kasteel van Marksburg. Rond 14u, vertrek met de autocar voor een rondleiding in het kasteel dat door de eeuwen heen intact gebleven is. Terugkeer aan boord voor het avondmaal gevolgd door een thema-avond over de kerstliedjes. De passagiers worden uitgenodigd om de kerstliedjes uit hun streek te zingen. Aanlegplaats voor de nacht.

24 december RUDESHEIM - SPEYER OF WORMS nachtmis in de kathedraal

Ontbijtbuffet. Afvaart in stroomopwaartse richting van de Rijnvallei. Aankomst in Rüdesheim omstreeks 9u (halte van 2u). Wij stellen u een facultatief bezoek voor aan het museum van de mechanische muziekinstrumenten in een oud kasteel, ofwel vrije tijd. Terugkeer aan boord rond 11u en voortzetting van de cruise naar Speyer. Middagmaal aan boord. Vaart tijdens de namiddag en voorbereidselen voor kerstavond. Wij spreken met u af in de eetzaal voor het kerstavonddiner en voor een familiefeest rond de prachtige kerstboom. De nachtmis wordt gevierd in de Romaanse kathedraal van Speyer of van Worms(1) (in functie van de beschikbare plaatsen - mogelijkheid van transfer 9 € per persoon – reserveren en betalen aan boord(2)). Terugkeer aan boord waar wij u een glas warme wijn aanbieden. In de loop van de nacht krijgt u het bezoek van de kerstman.

25 december SPEYER - STRAATSBURG

Eerst uitslapen en dan het Ontbijtbuffet. Afvaart richting Straatsburg. Wij varen op de wilde Rijn. Middagmaal aan boord. Vaart tijdens de namiddag. Diner en gala-avond aan boord.

26 december STRAATSBURG

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping rond 10u. Einde van onze diensten.

NB: om veiligheidsredenen zijn uitsluitend de rederij en de kapitein van het schip bevoegd om de reisweg van de cruise te wijzigen. Voor een optimale organisatie van uw reis kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.

(1) De middernachtmis verloopt in het Duits.
(2) De transfer wordt enkel voorgesteld als het schip niet aangemeerd is in de buurt van de gebedsplaats en is geldig voor een minimum van 30 personen.
Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate. De wijn wordt naar believen geschonken.
 
Meer informatie