Oudejaar in Parijs

RPA_PP - 5 dagen

Tabs

Beschrijving
PARIJS - ROUEN - CAUDEBEC EN CAUX - HONFLEUR(2) - ROUEN - PARIJS

28 december PARIJS

Onthaal aan boord van ons schip om 17u in Parijs (quai de Grenelle). Installatie in de cabines. Welkomstdrankje in het salon. Voorstelling van de bemanning. Het schip verlaat de hoofdstad omstreeks 19u. Avondmaal aan boord. We varen richting Rouen.

29 december ROUEN

Ontbijt tijdens de cruise. In de voormiddag varen we over de Seine. Middagmaal aan boord, aankomst omstreeks 13u in Rouen. Vertrek voor het facultatief geleid bezoek aan Rouen, de voormalige hoofdstad van Normandië, waar u de kathedraal, de historische wijken en het marktplein ontdekt waar Jeanne d’Arc levend werd verbrand. Terugkeer aan boord voor het avondmaal. Aanlegplaats voor de nacht.

30 december ROUEN - CAUDEBEC EN CAUX HONFLEUR(2) – ROUEN

Afvaart van de cruise ‘s morgens vroeg. Ontbijt aan boord. We bereiken Caudebec en Caux omstreeks 8u. Dagexcursie naar Honfleur en de Côte fleurie. Vertrek per autocar richting Honfleur waar we omstreeks 10u aankomen, geleid bezoek aan Honfleur met de vissershaven, de pittoreske straatjes met de oude huizen, de zoutzolders en de kerk Sainte Catherine, de grootste kerk in Frankrijk die volledig in hout is opgebouwd. Middagmaal in het restaurant. In de namiddag reizen we verder per autocar naar de Côte fleurie. U bezoekt Deauville dat symbool staat voor elegantie, prestige en verfijning. U kan er wandelen over de beroemde planken. U ontdekt er ook de Casino Barrière (buitenkant). Voortzetting van de excursie naar het Château du Breuil. Het is ongetwijfeld één van de mooiste voorbeelden van het architecturaal erfgoed in deze streek. Het bezoek wordt afgerond met een degustatie. Ondertussen vaart het schip naar Rouen waar we terug aan boord gaan na de excursie. Galadiner aan boord, gevolgd door een dansavond. Voortzetting van de cruise in de richting van Parijs. Tijdens de nacht wordt er gevaren.

31 december PARIJS

Gedurende de voormiddag wordt er gevaren. Ontbijt en middagmaal aan boord, we bereiken de hoofdstad omstreeks 15u. Vertrek per autocar voor het facultatief bezoek aan Parijs. U ontdekt er de mythische wijken van de hoofdstad. Sinds de stichting van Lutèce op het Ile de la Cité, zijn tweeduizend jaar geschiedenis verlopen waarop geestelijken, koningen, staatshoofden hun stempel gedrukt hebben door de bouw van kerken, monumenten en paleizen, prestigieuze musea met prachtige perspectieven. Parijs is bekend om zijn smaak en elegantie die de stad dankt aan de modeontwerpers, parfumeurs, juweliers; het is ook de stad van de feesten, het theatrale leven, de bekende cabarets en de fonkeling van de pailletten tijdens de beroemde revues. Terugkeer aan boord voor het diner van oudejaarsavond. De chef verwelkomt u in het restaurant voor het laatste maal van het jaar. Het oudejaarsdiner wordt gevolgd door een dansavond tot zonsopgang. Aanlegplaats voor de nacht.

1 januari PARIJS

Brunch aan boord. Ontscheping en einde van deze mooie eindejaarscruise omstreeks 10u. Einde van onze diensten.

NB: om veiligheidsredenen zijn uitsluitend de rederij en de kapitein van het schip bevoegd om de reisweg van de cruise te wijzigen. Deze cruise hangt af van de getijden en de aanleg-uren kunnen wijzigen.

(1) Facultatieve excursies.
(2) Excursie per autocar vertrek Caudebec en Caux, terug Rouen.
Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate. De wijn wordt naar believen geschonken.
 
Meer informatie

Mogelijkheid tot extra overnachting aan boord. Een formule in halfpension inclusief diner, overnachting en ontbijt.