Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2022

Beleef de Floriade 2022: Een unieke belevenis in bloemen- en traditieland Nederland (formule haven/haven)

6 Dagen - AFL_PP
Omschrijving

Cruise

AMSTERDAM - HUIZEN - ALMERE of LELYSTAD - LEMMER - URK of KAMPEN - AMSTERDAM

Op een 60 hectare grote ruimte treft u inspirerende voorstellingen door 40 landen en ontdekt u een indrukwekkend serrencomplex. De 10-jaarlijkse Floriade wordt met recht en rede beschouwd als een van de belangrijkste tuinbouwtentoonstellingen ter wereld. U krijgt de kans om deel te nemen aan dit indrukwekkende plantkundige evenement: bezoek de talrijke paviljoenen, het gigantische serrencomplex en het arboretum en bewonder de bloemen, planten, groenten en vruchten. Deze zevende editie staat in het teken van 'Growing Green Cities'. Centraal in de tentoonstelling: nieuwe technologieën, toekomstgerichte producten en aandacht voor wereldwijde stedenbouwkundige oplossingen, voedselvoorziening, gezondheid en energieopwekking.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • Deelname aan de Floriade 2022
 • Vaartocht op het Markermeer en het IJsselmeer
 • Alle bezoeken inbegrepen:
  • Amsterdam aan boord van een historische tram en de Jordaanwijk
  • Het idyllische Giethoorn
  • De charmante vissersstad Urk en UNESCO Werelderfgoed Schokland
  • De gezellige bloemenstad Haarlem
  • De bloemenbeurs van Aalsmeer
  • Bloementuin Keukenhof
 • Lezing aan boord.

 

Route

Dag 1

AMSTERDAM

Inscheping om 18u. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail in de salon. Diner aan boord. Vertrek voor ontdekking van Amsterdam per rondvaartboot De vaartocht door de stad leidt u langs de vele ophaalbruggen, de hoge puntgevels en de steigers.

Zie +
Dag 2

AMSTERDAM - HUIZEN

In de voormiddag bezoek aan Amsterdam aan boord van een historische tram en bezoek aan de Jordaanwijk. Aan boord van een historische tram trekt u door de Nederlandse hoofdstad om vervolgens de Westerkerk(2) te bezoeken, Nederlands grootste protestante kerk.

In de namiddag vaartocht naar Huizen. Vrije ontdekking van de stad.  Animatieavond.

Zie +
Dag 3

HUIZEN - ALMERE of LELYSTAD - De Floriade - LEMMER

Dag in het teken van de wereldtuinbouwtentoonstelling FLORIADE (vrije lunch).

Vanaf 14 april 2022 verwelkomt Almere gedurende zes maanden de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Inspirerende tuinen, congressen, workshops en tentoonstellingen wisselen er af met indrukwekkende attracties, verrassende degustaties, kunst en cultuur.

Terugkeer aan boord in Almere of Lelystad, vervolgens nachtelijke vaartocht naar Lemmer.

Zie +
Dag 4

LEMMER - URK of KAMPEN

In de voormiddag bezoek aan Giethoorn. Laat u charmeren door dit idyllische dorpje met zijn vele vijvers, rietvelden en bossen. Geniet van een aangename boottocht op de Giethoornse grachten.

In de namiddag excursie naar Urk en Schokland. In de Noordoostpolder bevinden zich twee unieke 'eilanden op vaste grond': Schokland en Urk. Deze archeologische sites worden al eeuwenlang bewoond en tonen hoezeer Nederland altijd verbonden is geweest met het water.

Terugkeer aan boord in Urk of Kampen. Vaartocht richting Amsterdam op het IJsselmeer en vervolgens het Markermeer.

Zie +
Dag 5

AMSTERDAM

In de voormiddag excursie naar Haarlem en de bloemenbeurs van Aalsmeer. In de vroege voormiddag vertrek naar de bloemenbeurs in Aalsmeer, de grootste bloemenmarkt ter wereld. Vervolgens bezoek aan Haarlem.

In de namiddag excursie naar bloementuin Keukenhof(1). De tuinen en vier paviljoens zitten boordevol prachtige tuinbouwcollecties: tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en tal van andere bloemensoorten.

Tijdens de sluitingsperiode van het park is er een facultatief bezoek aan Volendam en de Zaanse Schans.

Vrije avond in Amsterdam.

Zie +
Dag 6

AMSTERDAM

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

START IN 2022
Vertrek 23/08/2022
Aankomst 28/08/2022
Schip : MS Mona Lisa Ankers : 4
Vertrek 02/09/2022
Aankomst 07/09/2022
Op aanvraag
Schip : MS Mona Lisa Ankers : 4
Vertrek 07/09/2022
Aankomst 12/09/2022
Schip : MS Mona Lisa Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

cruise in volpension vanaf het diner van dag 1 tot het ontbijtbuffet van dag 6 - de dranken inbegrepen aan boord (behalve de speciale kaarten) - verblijf in een tweepersoonskajuit met airco, douche en wc - animatie - de bezoeken vermeld in het programma - bijstand van onze animatrice aan boord - welkomstcocktail - gala-avond - de bijstands-/repatriëringsverzekering - belasting op de bagageoverdracht - de haventaksen.

de dranken op de speciale kaarten, de dranken tijdens excursies of transfers - de lunch dag 3 - de annulatie-/bagageverzekering - de verplaatsingen - persoonlijke uitgaven.

Excursies

Floriade-Dag

Geniet van een volledige dag (lunch inbegrepen) om de zevende editie van de Nederlandse Wereldtuinbouwtentoonstelling mee te maken, die volledig in het teken staat van 'Growing Green Cities'. Op een 60 hectare groot terrein bieden veertig lan...

Duur 8h00 Klassiek
Zie meer

Excursie naar het park Keukenhof

Vertrek met de autocar naar het bloemenpark de Keukenhof, in het gezelschap van de scheepsanimatrice. Bij aankomst ontvangt u van de animatrice een toegangsticket en u kunt op uw eigen tempo rondwandelen in dit park van 32 hectaren vol bloemenbedden....

Duur 4h30 Klassiek
Zie meer

Giethoorn

Giethoorn, een dorp uit een sprookje zonder vervuiling en zonder auto! Vertrek van Lemmer naar Giethoorn, een meerstadje. Giethoorn is gelegen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden en is een wirwar van kanalen te midden van een weelderige vegetati...

Duur 4h00 Dynamisch
Zie meer

Amsterdam per tram en de Jordaan

Een tram vervoert u van het Leidseplein tot de Dam dwars door het stadscentrum van Amsterdam. U komt langs het Museumplein met zijn Stedelijk Museum, Van Gogh-museum en het Rijksmuseum, om vervolgens door de nauwe Leidsestraat en langs de bekende blo...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Urk en Schokland

Bezoek aan het vissersdorp Urk met zijn unieke geschiedenis en cultuur. Tijdens het wandelen door de oude dorpssteegjes hoort u nog het typische dialect van de bewoners. U trekt naar de haven en ontdekt de vuurtoren en monumenten. Vervolg naar Schokl...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Avondlijke tocht op de kanalen van Amsterdam

Vertrek aan het schip met de animatrice naar de aanlegsteiger van de motorboot. U vaart langs de beroemde "Haven van Amsterdam " die beroemd werd door het liedje van Jacques Brel. Daarna gaat u verder naar de stad op de beroemde kanalen van...

Duur 1h30 Klassiek
Zie meer

Excursie naar Volendam en de Zaanse Schans

Vertrek met de autocar met uw gids naar Volendam, een charmant vissersdorpje aan de oever van het IJsselmeer waar de bewoners nog in traditionele klederdracht rondlopen. Daarna bezoekt u een kaasmakerij (in Volendam of omgeving) om er te zien hoe de...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Haarlem en de bloemenbeurs

In de vroege voormiddag rijden we naar Aalsmeer om er de bloemenbeurs Royal FloraHolland te bezoeken. Dit bloemenveilingbedrijf heeft vestingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde. Samen zijn deze veilingzalen het toneel van...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Om veiligheidsredenen eigen aan de scheepvaart, kunnen enkel de maatschappij en de kapitein van het schip beslissen om de koers van de cruise te wijzigen.

(1) Bloementuin Keukenhof open van 24 maart tot en met 15 mei 2022. Onder voorbehoud van de openingsdata van bloementuin Keukenhof.

(2) Onder voorbehoud van religieuze diensten.

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST