Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2022 2023

Caïro en de SCHATTEN van de RODE ZEE De creaties van mens en natuur, van Egypte tot Jordanië (formule haven/haven)

10 Dagen - CHG_PP
Omschrijving

Cruise

Caïro - HURGHADA - AQABA - Wadi Rum(2) - Petra(2) - SHARM EL SHEIKH - HURGHADA - Luxor

Stap aan boord voor een fascinerende reis tussen Egypte en Jordanië, twee landen met een unieke rijkdom.

Deze streek vormt de gedroomde ontdekkingsreis van elke reiziger. Ze is niet alleen de bakermat van de beschaving, maar ook van de drie grote monotheïstische religies. Jordanië diende duizenden jaren lang als land van doorgangsplaats voor bouwende volkeren, waardoor het vandaag als essentiële culturele bestemming geldt. De Nabateeërs boetseerden er een stad van roze zandsteen in een rots, terwijl Lawrence of Arabia er overdonderd werd door de rotsvallei van Wadi Rum. Egypte werd door Herodotus dan weer een 'geschenk van de Nijl' genoemd. Het land blijft een bron van verbeelding voor elke reiziger, wat tevens geldt voor alle belangrijke figuren uit zijn geschiedenis: van Nefertiti tot Cleopatra, van Toetanchamon tot Ramses II, en uiteraard de plaatsen Isis en Osiris. Deze reis door het land van de farao's zal u nog lang bijblijven.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • De pracht van de Rode Zee, tussen Egypte en Jordanië
 • Vaartocht langs de oker-rode caleidoscoop van het Sinaï-schiereiland
 • De Vallei der Koningen en de Tempel van Karnak(2), een van de mooiste sites van Hoog-Egypte
 • De mythische stad Petra(2) met zijn in roze zandsteenrotsen gebeeldhouwde wirwar, een van de grootste creaties ooit van mens en natuur
 • De Wadi Rum-woestijn(2), de landschappen van Lawrence of Arabia en een ontmoeting met de Bedoeïenen

Route

Dag 1

Caïro

Vervolgens naar het 5*LN-hotel waar we inchecken. Diner en overnachting in het hotel.

Zie +
Dag 2

Caïro

We vertrekken op een daguitstap in de voetsporen van de farao's (lunch inbegrepen). We trekken naar Saqqara, een immense necropool of dodenstad die bij het vroegere Memphis hoorde en waar farao's, belangrijke personen en heilige dieren werden begraven. De belangrijkste monumenten bevinden zich aan de noordkant van het Saqqara-plateau, met zijn indrukwekkende trappenpiramide. In de namiddag bezoeken we het Gizeh-plateau en de drie wereldwonderen die het herbergt: de drie grote piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos. Aan hun voet waakt de mythische sfinx, een eeuwenoud beeld dat ook nu nog steeds tot de verbeelding spreekt. De Arabieren noemen de sfinx ‘Aboe al-Hol’, wat letterlijk ‘Vader van de angst’ betekent. De Grieken gaven hem de naam 'Sfinx' omdat hij leek op het mythische gevleugelde monster dat voorbijgangers raadsels voorlegde en iedereen doodde die ze niet kon oplossen. Na het bezoek aan de piramides, trekken we naar het Egyptisch museum en zijn meer dan 250.000 stukken, waaronder de beroemde schat van Toetanchamon. Het museum is een van de grootste ter wereld en dompelt bezoekers onder in 5000 jaar aan Egyptische geschiedenis.

Diner en overnachting in het hotel.

Zie +
Dag 3

Caïro - HURGHADA

Na het ontbijt volgt een ochtendlijke activiteit, afhankelijk van de vluchturen. Verplaatsing(1) naar de luchthaven. Vlucht(1) naar Hurghada, verplaatsing en inscheping. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail. Diner aan boord. Vrije avond.

Zie +
Dag 4

HURGHADA

Kustbestemming Hurghada, op de oevers van de Rode Zee, vormt met haar transparante water een waar duikersparadijs. Facultatieve excursie: ontdekking van de zeebodem met een boot met doorkijkbodem,  zodat u zelf de rijkdom van de Rode Zee ervaart.

Vaartocht in de namiddag. Geniet van de milde temperaturen op het zonnedek, met de blik gericht op het schiereiland Sinaï. In de faraonische tijd bulkte deze plek van het koper, goud en turkooizen en bovendien was het ook een bijbels land en een belangrijk bedevaartsoord. Volgens de Exodus zwierf het Hebreeuwse volk na de vlucht uit Egypte 40 jaar lang door de Sinaïwoestijn onder leiding van Mozes, voordat ze het Beloofde Land bereikten. Wanneer de avond valt, kleurt de rots roodbruin en is er een kleurrijk schouwspel te zien.

In dit adembenemende decor kunt u oosterse gebakjes en hibiscusthee proeven.

Lezing aan boord.

Zie +
Dag 5

AQABA

Facultatieve dagexcursie naar de Wadi Rum-woestijn (lunch inbegrepen). Trek aan boord van een Jeep door deze prachtige woestijn, erkend als UNESCO-Werelderfgoed. Dankzij zijn kleurrijke zand en grimmige rotsformaties vormt dit een essentieel onderdeel van uw bezoek aan Jordanië. Sinds de doortocht van Lawrence of Arabia te paard onderging het landschap nauwelijks veranderingen. De geologen gaan ervan uit dat de Wadi Rum ontstaan is uit een hevige onderaardse beving die een enorme kloof veroorzaakte. De enorme Jebels (bergen) van zandsteen en graniet die zo ontstonden, zorgden voor een heus maanlandschap. Sommige kraters zijn wel meer dan 300 m diep en zitten vaak verscholen achter door woestijnwind gevormde bulten. Diepe, smalle canyons en golvende zandduinen maken het plaatje helemaal af. De zoetwaterbronnen dienden vaak als tussenhalte voor de handelskaravanen tussen Arabië, Syrië en Palestina. Vandaag vestigden zich in de vallei verschillende bedoeïenenstammen. Uiterst gastvrije volkeren die u maar al te graag thee en suikerspecialiteiten aanbieden in hun tenten.

Lezing aan boord.

Zie +
Dag 6

AQABA

Facultatieve dagexcursie naar Petra (lunch inbegrepen - reistijd 2 u heen en 2 u terug). Petra is ongetwijfeld één van de prachtigste menselijke creaties van mens en natuur en het absolute pareltje van Jordanië. De hoofdstad werd in roze en rode steen opgetrokken door de Nabateeërs, een Arabisch volk dat zich meer dan 2000 jaar geleden in Jordanië vestigde. Petra, ‘rots’ in het Grieks, was strategisch gelegen op het kruispunt van zijde- en kruidenroutes. We trekken naar de stad via de ‘siq’, een smalle kloof van een kilometer met steile kliffen die uitloopt in de graftempel Al Khazneh, de ‘Schatkamer’. Deze graftempel van een Nabateeër heeft een indrukwekkende Hellenistische gevel. Het bouwwerk werd aan het begin van de eerste eeuw opgetrokken uit roze zandsteen. Het is een meesterwerk van verfijning en symmetrie dat een bezoek aan Petra meer dan de moeite waard maakt. Het Nabatese theater in Romeinse stijl mag ook niet ontbreken. Het werd meer dan 2.000 jaar geleden uitgehouwen in de rotsen. Cruise-afvaart. Lezing aan boord.

Zie +
Dag 7

SHARM EL SHEIKH

Cruise in de voormiddag. Een ideale gelegenheid om tot rust te komen op het zonnedek of om de lezing te volgen in de salon-bar.

Voorgestelde facultatieve excursie: Sharm El Sheikh en de zeebodem van Na’ama Bay. Een tocht op zee in een boot met glazen bodem waarbij u wordt ondergedompeld in de rijkdom van de zeebodem, waarvoor de Rode Zee beroemd is. Daarna ontdekt u Sharm El Sheikh en zijn traditionele soek.

Egyptische dansshow aan boord.

Zie +
Dag 8

HURGHADA

Vaartocht in de voormiddag op de Rode Zee. Lezing in de salon-bar.

Aankomst in Hurghada en vertrek voor het facultatieve bezoek aan de stad(3) en zijn Oudhedenmuseum. U brengt er een bezoek aan de grote moskee en de koptische-orthodoxe kerk. Het bezoek gaat verder in de soek. De soeks, die zijn geordend per ambacht en specialiteit, staan symbool voor de Arabische landen. Hier vindt u een keur aan voorwerpen en hoewel het geheel chaotisch aandoet, zijn de soeks in de praktijk erg praktisch ingericht. Vervolgens, bezoek aan het Oudhedenmuseum met verschillende meesterwerken uit de Egyptische geschiedenis, waaronder overblijfselen uit het graf van Toetanchamon.

Gala-avond.

Zie +
Dag 9

HURGHADA

Vertrek voor een facultatieve dagexcursie naar het antieke Thebe, de hoofdstad van de farao‘s: de Vallei der Koningen en de Tempel van Karnak (lunch inbegrepen - reistijd 4.30 u heen en 4.30 u terug). Een van de absolute hoogtepunten van het oude Egypte. Deze mythische plaats op de westelijke Nijloever, in de holte van de Thebaanse berg, dompelt u onder in een ruim 4.000 jaar lange geschiedenis. De Vallei der Koningen is een symbool van het koninkrijk der doden en is erkend als UNESCO-Werelderfgoed. U vindt er de graven van de bekendste farao's: Amenhotep II, Ramses XI en Toetanchamon. De 62 graven bevinden zich in dezelfde berg, maar zijn niet allemaal toegankelijk voor het publiek. U kunt er drie bezoeken, waaronder dat van Seti I(5), het grootste en best bewaarde graf van de 64 stuks in de Vallei der Koningen. Iets verder torenen de 18 meter hoge Kolossen van Memnon uit boven de westelijke oever. De twee enorme standbeelden zonder gezicht en zittend op hun troon zijn de overblijfselen van de dodentempel van Amenhotep III. Vervolgens bezoekt u de Tempel van Karnak, een grandioze site ter ere van de God Amon. Midden in deze even kolossale als duizelingwekkende site bevindt zich de tempel van Amon, met daarbij het heilige meer.

Zie +
Dag 10

HURGHADA

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9 uur. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

START IN 2022
Vertrek 17/11/2022
Aankomst 26/11/2022
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5
Vertrek 08/12/2022
Aankomst 17/12/2022
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

het verblijf in halfpension in een 5*LN-hotel in Caïro op basis van twee personen op de kamer - de lunch in het restaurant op dag 2 en 3 - de drank bij elke maaltijd tijdens het verblijf in Caïro (1x mineraalwater of 1x frisdrank + 1x koffie of 1x thee per persoon) - de beschreven bezoeken op dag 2 - de binnenlandse vlucht(1) Caïro/Hurghada - de verplaatsing(1) hotel/luchthaven en luchthaven/haven - de luchthaventaksen (€ 35 - tarief 2021) - cruise in volpension vanaf het diner van dag 1 tot het ontbijtbuffet van dag 8 - de dranken inbegrepen aan boord (behalve de speciale kaarten) - verblijf in een tweepersoonskajuit met airco, douche en wc - animatie - bijstand van onze begeleider aan boord - welkomstdrankje - gala-avond - bijstands-/repatriëringsverzekering - haventaksen.

de transfers - de dranken op de speciale kaarten, de dranken bij de maaltijden tijdens excursies of transfers - de annulatie-/bagageverzekering - de optionele excursies (te reserveren en te betalen aan boord of in het agentschap) - de persoonlijke uitgaven - het visum in Egypte.

Excursies

Excursie naar de Wadi Rum-woestijn

Trek naar het legendarische land van Lawrence of Arabia en zijn Arabische landgenoten, de vallei die bekend staat als Wadi Rum. Deze ongelooflijke tijdloze plaats, op slechts een uur rijden van de haven van Aqaba, is nog steeds de thuisbasis van vers...

Duur 6h30 Klassiek
Zie meer

Luxor en de Vallei der Koningen

Vertrek voor een dagexcursie naar het antieke Thebe, de hoofdstad van de farao‘s: Luxor en de Vallei der Koningen (lunch inbegrepen - reistijd 4u30 heen en 4u30 terug). De Vallei der Koningen is een van de absolute hoogtepunten van het oude Egy...

Duur 15h00 Klassiek
Zie meer

Excursie naar Petra

Vertrek om de roze stad van de Nabateeërs te ontdekken: Petra, één van de zeven moderne wereldwonderen. Volgens de legende werd de verloren stad Petra door magie gebouwd! De oude stad ligt ten noorden van Aqaba en is é&eacut...

Duur 10h00 Klassiek
Zie meer

Hurghada

Dit stadje, dat ooit een bescheiden vissersdorpje was, is nu uitgegroeid tot een van de populairste badsteden van Egypte. Aan de rand van het helderblauwe water van de Rode Zee rijst trots de moskee van Abdel-Moneim Riad, waar bezoekers het dagelijks...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

De zeebodem in Hurghada

Maak een onvergetelijke reis aan boord van een semi-onderzeeër om de ongelooflijke zeebodem van de Rode Zee te bewonderen. U aanschouwt de koralen en de vele vissen in alle maten en vormen (papegaaivis, engelvis of clownvis). De Rode Zee is &eac...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Excursie naar Petra

Vertrek om de roze stad van de Nabateeërs te ontdekken: Petra, één van de zeven moderne wereldwonderen. Volgens de legende werd de verloren stad Petra door magie gebouwd! De oude stad ligt ten noorden van Aqaba en is é&eacut...

Duur 10h00 Klassiek
Prijs per persoon 199,00 € Voor vertrek 266,00 € Aan boord
Zie meer

De zeebodem in Hurghada

Maak een onvergetelijke reis aan boord van een semi-onderzeeër om de ongelooflijke zeebodem van de Rode Zee te bewonderen. U aanschouwt de koralen en de vele vissen in alle maten en vormen (papegaaivis, engelvis of clownvis). De Rode Zee is &eac...

Duur 2h00 Klassiek
Prijs per persoon 42,00 € Voor vertrek 56,00 € Aan boord
Zie meer

Hurghada

Dit stadje, dat ooit een bescheiden vissersdorpje was, is nu uitgegroeid tot een van de populairste badsteden van Egypte. Aan de rand van het helderblauwe water van de Rode Zee rijst trots de moskee van Abdel-Moneim Riad, waar bezoekers het dagelijks...

Duur 4h00 Klassiek
Prijs per persoon 23,00 € Voor vertrek 31,00 € Aan boord
Zie meer

Excursie naar de Wadi Rum-woestijn

Trek naar het legendarische land van Lawrence of Arabia en zijn Arabische landgenoten, de vallei die bekend staat als Wadi Rum. Deze ongelooflijke tijdloze plaats, op slechts een uur rijden van de haven van Aqaba, is nog steeds de thuisbasis van vers...

Duur 6h30 Klassiek
Prijs per persoon 95,00 € Voor vertrek 127,00 € Aan boord
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

Verplicht: EGYPTISCH VISUM en PASPOORT dat 6 maanden na de terugkeerdatum geldig is. Niet-EU-burgers worden verzocht om hun ambassade te raadplegen.

Informatie over het visum in Egypte: Het is heel belangrijk dat u vóór uw aankomst in Egypte de nodige stappen onderneemt om uw visum voor Egypte te verkrijgen. U kunt zelf een visum voor meerdere binnenkomsten in Egypte aanvragen via de website: https://visa2egypt.gov.eg/

Als u tegen betaling graag gebruik wil maken van de visumdienst van CroisiEurope en zo alle administratieve taken uit handen wil geven (€ 70 (4)), moet u rekening houden met een wachttijd voor vertrek. Contacteer ons voor meer informatie.


Opgelet: de invloed van diverse weersomstandigheden kan de routes verstoren. In bepaalde gevallen kunnen ook tussenstops worden geschrapt. In dergelijke gevallen streeft CroisiEurope ernaar om de meest geschikte oplossing te vinden voor de passagiers. Omwille van de veiligheid tijdens het varen kunnen alleen de crew en de kapitein van het schip beslissen om de reisweg van de cruise te wijzigen. VOORLOPIG PROGRAMMA 2021, kan nog wijzigen.

(1) Basistarief incl. btw vlucht vanuit Caïro. De vlucht wordt verzorgd door een maatschappij geselecteerd door CroisiEurope op basis van hoge comfort- en veiligheidsnormen. De naam van de maatschappij zal ongeveer acht maanden voor uw vertrek gekend zijn. Uurregeling nog niet bepaald. We herinneren u eraan dat de vluchturen niet gegarandeerd kunnen worden en slechts enkele dagen vóór het vertrek kunnen worden bevestigd. Bovendien kunnen deze vluchten een tussenstop houden bij de heen- en/of de terugreis.

(2) Facultatieve excursies.

(3) Voor het bezoek aan de religieuze site wordt gepaste kledij aanbevolen, waarbij bovenarmen en benen bedekt moeten zijn.

(4) Tarief onder voorbehoud van wijzigingen.

(5) Het graf van Séti I is toegankelijk voor de eerste 50 ingeschreven; hierna zal een bezoek aan een ander graf worden aangeboden.

Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.

EXTRA INFORMATIE:

 • De excursies kunnen worden gewijzigd of omgekeerd bij technische vereisten, culturele evenementen ... De Egyptische autoriteiten kunnen onaangekondigd ook bepaalde sites of musea sluiten. In dat geval bieden we u een alternatief.
 • Sommige sites worden streng beveiligd. We zijn niet verantwoordelijk voor eventuele onvoorziene sluitingen, maar doen er alles aan om alternatieve bezoeken te voorzien.
 • De route, de tussenstops of de bezoeken kunnen door de rederij en onze vertegenwoordigers ter plaatse indien nodig gewijzigd worden.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST