Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2021

Oudejaarsavond op de RODE ZEE De creaties van mens en natuur, van Egypte tot Jordanië (formule haven/haven)

12 Dagen - HNA_PP
Omschrijving

Cruise

HURGHADA - Luxor(1) - SUEZ - Caïro(1) - SHARM EL SHEIK - AQABA - Wadi Rum(1) - Petra(1) - HURGHADA - Dendérah

.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • Vaartocht rond het Sinaï schiereiland en zijn kleuren
 • De ontdekking van de belangrijkste locaties langs de Rode Zee
 • 2 EXCURSIES AANGEBODEN :
  • Heilige Antonius, een mystieke plek in het hart van de woestijn
  • Dendérah, één van de best bewaarde tempels in Egypte
 • Luxor(1) en de Vallei der Koningen
 • Caïro(1) en de piramides, in de voetsporen van de farao‘s
 • De Wadi Rum-woestijn(1) en de landschappen van Lawrence of Arabia
 • Petra(1) en zijn Schat, de ‘roze parel’ van Jordanië
 • Lezingen aan boord
 • Oudejaarsavond aan boord, memorabele momenten in een feestelijke sfeer boordevol plezier en gezelligheid.

Route

Dag 1

HURGHADA

Inscheping om 18 uur. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail. Diner aan boord. Vrije avond.

Zie +
Dag 2

HURGHADA

Optionele dagexcursie naar het antieke Thebe, de hoofdstad van de farao‘s: Luxor en de Vallei der Koningen (lunch inbegrepen - duur ~16u, waarvan 7u reistijd). Een van de absolute hoogtepunten van het oude Egypte. Deze mythische plaats op de westelijke Nijloever, in de holte van de Thebaanse berg, dompelt u onder in een ruim 4.000 jaar lange geschiedenis. De Vallei der Koningen is een symbool van het koninkrijk der doden en is erkend als UNESCO-Werelderfgoed. U vindt er de graven van de bekendste farao's: Amenhotep II, Ramses XI en Toetanchamon. De 62 graven bevinden zich in dezelfde berg, maar zijn niet allemaal toegankelijk voor het publiek. U kunt er drie bezoeken, waaronder dat van Seti I(3), het grootste en best bewaarde graf van de 64 stuks in de Vallei der Koningen. Iets verder torenen de 18 meter hoge Kolossen van Memnon uit boven de westelijke oever. De twee enorme standbeelden zonder gezicht en zittend op hun troon zijn de overblijfselen van de dodentempel van Amenhotep III. Vervolgens bezoekt u de Tempel van Karnak, een grandioze site ter ere van de God Amon. Midden in deze even kolossale als duizelingwekkende site bevindt zich de tempel van Amon, met daarbij het heilige meer.

OF

Optionele transfer naar een hotel aan de Rode Zee (vrije lunch in het hotel - niet inbegrepen). Rust uit op het privéstrand of geniet van de zwembaden van het luxueuze resort.

Zie +
Dag 3

Op zee

Vaartocht de hele dag naar Suez. Geniet van milde temperaturen op het zonnedek en geniet van het zicht op de golven en de Egyptische kust.

Lezing aan boord: het Oude Egypte.

Zie +
Dag 4

SUEZ

Optionele dagexcursie naar Caïro (lunch inbegrepen - duur ~10.30u, waarvan 4u reistijd). Vertrek in de voormiddag in de voetsporen van de farao‘s. U bezoekt het plateau van Gizeh, waar zich één van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld bevindt: de ‘grote piramide’ van Cheops. Ernaast prijken de piramides van Chefren, Mykerinos en de Sfinks, die nog steeds veel bewondering oogst. Daarna een bezoek aan het Egyptisch Museum in Caïro. Het museum opende zijn deuren in 1902 en is gevestigd in een indrukwekkend gebouw in neoklassieke stijl, dat goed past bij de unieke verzamelingen van het museum. Bij de oprichting telde het museum ongeveer 12.000 voorwerpen, maar in de loop der tijd is de collectie aanzienlijk groter geworden. Vandaag de dag is dit museum het grootste museum voor Egyptische kunst ter wereld. U bewondert een museumcollectie die bestaat uit diverse kostbare voorwerpen, zoals beelden, schilderingen en grafelementen. In de graftombe en de mummiezaal, waar de gemummificeerde overblijfselen van belangrijke farao's rusten, ontdekt u ware schatten. Terugkeer naar Suez.

Oudejaarsavond aan boord. Voor deze uitzonderlijke avond zal onze chef zich volledig inzetten, tot groot genoegen van de fijnproevers. In de loungebar is een feestelijke sfeer gegarandeerd tussen danspasjes, een glas champagne en uiensoep.

Zie +
Dag 5

SUEZ

Brunch aan boord. Vrije voormiddag. Geniet ervan om deze stad te ontdekken en het museum te bezoeken (ingang niet inbegrepen).

Aangeboden excursie in de namiddag: het klooster van de Heilige Antonius. Dit belangrijk koptisch-orthodox klooster is gelegen in het bergachtige gebied dicht bij de Golf van Suez, aan de voet van de berg Qulzum. Het werd in de 4e eeuw gesticht door de volgelingen van de Heilige Antonius de Grote en wordt, samen met het klooster van de Heilige Paulus, beschouwd als het oudste christelijke klooster ter wereld. De dorre onmetelijkheid van de woestijn speelt een rol in het isolement van deze plaats, maar nog meer hebben de voortdurende en mystieke gebeden het klooster van de Heilige Antonius de Grote tot een plaats verheven die door het gehele christendom niet kan worden genegeerd.

Vaartocht naar Sharm El Sheikh.

Zie +
Dag 6

SHARM EL SHEIKH

In de faraonische tijd bulkte deze plek van het koper, goud en turkooizen, en bovendien was het ook een bijbels land en een belangrijk bedevaartsoord. Volgens de Exodus zwierf het Hebreeuwse volk na de vlucht uit Egypte 40 jaar lang door de Sinaï-woestijn onder leiding van Mozes, vooraleer het Beloofde Land te bereiken. Wanneer de avond valt, kleurt de rots roodbruin en is er een kleurrijk schouwspel te zien.

Vertrek voor een optionele excursie in het natuurreservaat van Ras Mohammed, één van de mooiste plaatsen in de Sinaï. Het appelblauwzeegroene water van het natuurpark is de best denkbare plaats om uiterst kleurrijke vissen en koralen te spotten tijdens het snorkelen.

OF

Optionele ontdekking van de zeebodem in Na’ama Bay, een zeereis per boot met doorkijkbodem, die u zal onderdompelen in de rijkdom van de zeebodem die de Rode Zee zo beroemd maakt.

Vaartocht naar Aqaba.

Zie +
Dag 7

AQABA

Vaartocht in de voormiddag naar Aqaba langs het Sinaï-schiereiland.

Lezing aan boord: Jordanië en het erfgoed van de Nabateeërs.  

Optionele excursie in de Wadi Rum-woestijn. Samen met Petra is dit één van de absolute pareltjes van Jordanië. In een 4x4 verkent u deze woestijn die wereldberoemd is geworden door de film Lawrence of Arabia. We houden regelmatig halt om foto’s te maken van de spectaculaire kleuren die variëren in functie van het licht. De Bedoeïenen, de bewoners van de Wadi Rum-woestijn, staan bekend voor hun gastvrijheid. In hun tenten geniet u van overheerlijke thee en zoete specialiteiten.

Zie +
Dag 8

AQABA

Optionele dagexcursie naar Petra (lunch inbegrepen - duur ~10u, waarvan 4u reistijd). Petra is ongetwijfeld één van de meest betoverende plekken op aarde en het absolute pareltje van Jordanië. De stad werd in roze en rode steen opgetrokken door de Nabateeërs, een Arabisch volk dat zich meer dan 2000 jaar geleden in Jordanië vestigde. Petra, ‘rots’ in het Grieks, was strategisch gelegen op het kruispunt van zijde- en kruidenroutes. We trekken naar de stad via de ‘siq’, een smalle kloof van een kilometer met steile kliffen die uitloopt in de graftempel Al Khazneh, de ‘Schatkamer’. Deze graftempel van een Nabateeër heeft een indrukwekkende Hellenistische gevel. Het bouwwerk werd aan het begin van de eerste eeuw opgetrokken uit roze zandsteen. Het is een meesterwerk van verfijning en symmetrie dat een bezoek aan Petra meer dan de moeite waard maakt. Het Nabatese theater in Romeinse stijl mag ook niet ontbreken. Het werd meer dan 2.000 jaar geleden uitgehouwen in de rotsen. Terugkeer aan boord in Aqaba, na uw lunch in een restaurant.

OF

Optionele transfer naar een hotel aan de Rode Zee (vrije lunch in het hotel - niet inbegrepen). Rust uit op het privéstrand of geniet van de zwembaden, de jacuzzi, de sauna en het bubbelbad. Er is ook een ruim zonneterras en een buitenrestaurant tot uw beschikking. U kunt genieten van diverse watersporten, zoals parasailing, waterskiën en jetskiën (niet inbegrepen - de betaling moet ter plaatse worden geregeld).

Zie +
Dag 9

Op zee

Vaartocht de hele dag naar Hurghada.

Lezing aan boord: het moderne Egypte.

Zie +
Dag 10

HURGHADA

Aangeboden dagexcursie (lunch inbegrepen op het schip - duur ~15u, waarvan 8u reistijd): de tempel van Osiris in Abydos en de tempel van Hathor in Dendérah. Abydos was een zeer belangrijk religieus centrum in Egypte. Daar vond een bovennatuurlijke ceremonie plaats rond de mysteries van Osiris. U bezoekt de tempel van Osiris, opgericht door Seti I, waarin u belangrijke scènes uit het leven van Seti I en Ramses II kunt bewonderen, maar ook de beroemde koninklijke lijsten met de namen van 77 koningen van Egypte, van Menes tot Seti I. De cruise gaat verder naar Dendérah voor een bezoek aan de tempel gewijd aan de godin Hathor. De constructie begon in de tijd van Nectanebo I en ging door tot de Romeinse tijd. De tempel bevat twaalf graftombes, twee hypostylezalen met prachtige schilderingen en twee grafkapellen.

Zie +
Dag 11

HURGHADA

In de voormiddag, optioneel bezoek aan de stad (4) en de soek. U brengt er een bezoek aan de grote moskee en de koptische-orthodoxe kerk. Het bezoek gaat verder in de soek van Akar. De soeks, die zijn geordend per ambacht en specialiteit, staan symbool voor de Arabische landen. Hier vindt u een keur aan voorwerpen. Hoewel het geheel chaotisch aandoet zijn de soeks erg praktisch ingericht. Daarna brengen we een bezoek aan het antiquiteitenmuseum, waar u verschillende meesterwerken van de Egyptische geschiedenis kan bewonderen, waaronder relikwieën van het graf van Toutankhamon.

Vrije namiddag.

OF

Optionele transfer naar een hotel aan de Rode Zee (vrije lunch in het hotel - niet inbegrepen). Rust uit op het privéstrand of geniet van de zwembaden van het luxueuze resort.

Gala-avond.

Zie +
Dag 12

HURGHADA

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9 uur. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

START IN 2021
Vertrek 28/12/2021
Aankomst 08/01/2022
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

cruise in volpension vanaf het diner van dag 1 tot het ontbijtbuffet van dag 12 - de dranken inbegrepen aan boord (behalve de speciale kaarten) - verblijf in een tweepersoonskajuit met airco, douche en wc - animatie - welkomstcocktail - gala-avond - diner op Oudejaarsavond met zijn aperitief en zijn wijnen - een glas champagne - aangeboden excursies Heilige Antonius en Dendérah - bijstands-/repatriëringsverzekering - haventaksen.

de transfers - de dranken op de speciale kaarten, de dranken bij de maaltijden tijdens excursies of transfers - de facultatieve excursies (te reserveren en te regelen aan boord of in het agentschap) - de annulatie-/bagageverzekering - het Egyptische visum.

Excursies

Het klooster van de Heilige Antonius

Het klooster van de Heilige Antonius, aan de voet van de berg Al-Qalzam, werd opgericht in 356 na J.-C. net na de dood van de Heilige Antonius; het is het oudste actieve klooster ter wereld. Dit klooster en het klooster van de Heilige Paulus ernaast...

Duur 6h00 Klassiek
Zie meer

Excursie naar Petra

Vertrek om de roze stad van de Nabateeërs te ontdekken: Petra, één van de zeven moderne wereldwonderen. Volgens de legende werd de verloren stad Petra door magie gebouwd! De oude stad ligt ten noorden van Aqaba en is é&eacut...

Duur 10h00 Klassiek
Zie meer

Natuurreservaat van Ras Mohammed

Het natuurreservaat van Ras Mohamed is één van de mooiste sites in Sinaï. Het is een nationaal park dat strikt wordt gehandhaafd in de natuurlijke en beschermde toestand. Het is bekend om zijn prachtige koraalriffen en vormt een to...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Hurghada

Dit stadje, dat ooit een bescheiden vissersdorpje was, is nu uitgegroeid tot een van de populairste badsteden van Egypte. Aan de rand van het helderblauwe water van de Rode Zee rijst trots de moskee van Abdel-Moneim Riad, waar bezoekers het dagelijks...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Dagexcursie naar Caïro

Vertrek voor een excursie naar Caïro ‘in de voetsporen van de farao’s’ (lunch inbegrepen - duurt ong. 10 uur waarvan 4 uur reistijd). Het plateau van Gizeh herbergt een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld: de &lsq...

Duur 12h00 Klassiek
Zie meer

Wadi Rum-woestijn

Trek naar het legendarische land van Lawrence of Arabia en zijn Arabische landgenoten, de vallei die bekend staat als Wadi Rum. Deze ongelooflijke tijdloze plaats, op slechts een uur rijden van de haven van Aqaba, is nog steeds de thuisbasis van vers...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Luxor en de Vallei der Koningen

Vertrek voor een dagexcursie naar het antieke Thebe, de hoofdstad van de farao‘s: Luxor en de Vallei der Koningen (lunch inbegrepen - reistijd 3u30 heen en 3u30 terug). De Vallei der Koningen is een van de absolute hoogtepunten van het oude Egy...

Duur 15h00 Klassiek
Zie meer

Excursie naar de tempel van Denderah

Tijdens deze excursie ontdekt u de tempel van Denderah, die wordt beschouwd als één van de best bewaarde tempels van Egypte. Deze Grieks-Romeinse tempel, die in de 1e eeuw v. Chr. door koning Ptolemaeus III werd gebouwd, werd voltooid d...

Duur 15h00 Klassiek
Zie meer

De zeebodem van Na’ama Bay

U vertrekt aan de haven van Sharm El-Sheikh en reist naar de magnifieke badstad Na‘ama Bay, de ‘riviera van Egypte’. Aan de rand van de enorme baai, die erg veel weg heeft van een croissant, ziet u talloze luxehotels oprijzen. Het g...

Duur 2h30 Klassiek
Zie meer

Het klooster van de Heilige Antonius

Het klooster van de Heilige Antonius, aan de voet van de berg Al-Qalzam, werd opgericht in 356 na J.-C. net na de dood van de Heilige Antonius; het is het oudste actieve klooster ter wereld. Dit klooster en het klooster van de Heilige Paulus ernaast...

Duur 6h00 Klassiek
Zie meer

Excursie naar Petra

Vertrek om de roze stad van de Nabateeërs te ontdekken: Petra, één van de zeven moderne wereldwonderen. Volgens de legende werd de verloren stad Petra door magie gebouwd! De oude stad ligt ten noorden van Aqaba en is é&eacut...

Duur 10h00 Klassiek
Zie meer

Luxor en de Vallei der Koningen

Vertrek voor een dagexcursie naar het antieke Thebe, de hoofdstad van de farao‘s: Luxor en de Vallei der Koningen (lunch inbegrepen - reistijd 3u30 heen en 3u30 terug). De Vallei der Koningen is een van de absolute hoogtepunten van het oude Egy...

Duur 15h00 Klassiek
Zie meer

Dagexcursie naar Caïro

Vertrek voor een excursie naar Caïro ‘in de voetsporen van de farao’s’ (lunch inbegrepen - duurt ong. 10 uur waarvan 4 uur reistijd). Het plateau van Gizeh herbergt een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld: de &lsq...

Duur 12h00 Klassiek
Zie meer

Excursie naar de tempel van Denderah

Tijdens deze excursie ontdekt u de tempel van Denderah, die wordt beschouwd als één van de best bewaarde tempels van Egypte. Deze Grieks-Romeinse tempel, die in de 1e eeuw v. Chr. door koning Ptolemaeus III werd gebouwd, werd voltooid d...

Duur 15h00 Klassiek
Zie meer

Wadi Rum-woestijn

Trek naar het legendarische land van Lawrence of Arabia en zijn Arabische landgenoten, de vallei die bekend staat als Wadi Rum. Deze ongelooflijke tijdloze plaats, op slechts een uur rijden van de haven van Aqaba, is nog steeds de thuisbasis van vers...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Hurghada

Dit stadje, dat ooit een bescheiden vissersdorpje was, is nu uitgegroeid tot een van de populairste badsteden van Egypte. Aan de rand van het helderblauwe water van de Rode Zee rijst trots de moskee van Abdel-Moneim Riad, waar bezoekers het dagelijks...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Excursie naar de tempel van Denderah

Tijdens deze excursie ontdekt u de tempel van Denderah, die wordt beschouwd als één van de best bewaarde tempels van Egypte. Deze Grieks-Romeinse tempel, die in de 1e eeuw v. Chr. door koning Ptolemaeus III werd gebouwd, werd voltooid d...

Duur 15h00 Klassiek
Zie meer

De zeebodem van Na’ama Bay

U vertrekt aan de haven van Sharm El-Sheikh en reist naar de magnifieke badstad Na‘ama Bay, de ‘riviera van Egypte’. Aan de rand van de enorme baai, die erg veel weg heeft van een croissant, ziet u talloze luxehotels oprijzen. Het g...

Duur 2h30 Klassiek
Zie meer

Dagexcursie naar Caïro

Vertrek voor een excursie naar Caïro ‘in de voetsporen van de farao’s’ (lunch inbegrepen - duurt ong. 10 uur waarvan 4 uur reistijd). Het plateau van Gizeh herbergt een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld: de &lsq...

Duur 12h00 Klassiek
Zie meer

Het klooster van de Heilige Antonius

Het klooster van de Heilige Antonius, aan de voet van de berg Al-Qalzam, werd opgericht in 356 na J.-C. net na de dood van de Heilige Antonius; het is het oudste actieve klooster ter wereld. Dit klooster en het klooster van de Heilige Paulus ernaast...

Duur 6h00 Klassiek
Zie meer

Wadi Rum-woestijn

Trek naar het legendarische land van Lawrence of Arabia en zijn Arabische landgenoten, de vallei die bekend staat als Wadi Rum. Deze ongelooflijke tijdloze plaats, op slechts een uur rijden van de haven van Aqaba, is nog steeds de thuisbasis van vers...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Dag ontspanning in een hotel in Aqaba

U komt aan bij een hotel aan de Rode Zee. Rust uit op het privéstrand of geniet van de zwembaden, de jacuzzi, de sauna en het bubbelbad. Er is ook een ruim zonneterras en een buitenrestaurant tot uw beschikking. U kunt genieten van diverse wat...

Duur 6h00 Klassiek
Zie meer

Natuurreservaat van Ras Mohammed

Het natuurreservaat van Ras Mohamed is één van de mooiste sites in Sinaï. Het is een nationaal park dat strikt wordt gehandhaafd in de natuurlijke en beschermde toestand. Het is bekend om zijn prachtige koraalriffen en vormt een to...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Dag ontspanning in een hotel in Aqaba

U komt aan bij een hotel aan de Rode Zee. Rust uit op het privéstrand of geniet van de zwembaden, de jacuzzi, de sauna en het bubbelbad. Er is ook een ruim zonneterras en een buitenrestaurant tot uw beschikking. U kunt genieten van diverse wat...

Duur 6h00 Klassiek
Zie meer

Excursie naar de tempel van Denderah

Tijdens deze excursie ontdekt u de tempel van Denderah, die wordt beschouwd als één van de best bewaarde tempels van Egypte. Deze Grieks-Romeinse tempel, die in de 1e eeuw v. Chr. door koning Ptolemaeus III werd gebouwd, werd voltooid d...

Duur 15h00 Klassiek
Zie meer

Dagexcursie naar Caïro

Vertrek voor een excursie naar Caïro ‘in de voetsporen van de farao’s’ (lunch inbegrepen - duurt ong. 10 uur waarvan 4 uur reistijd). Het plateau van Gizeh herbergt een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld: de &lsq...

Duur 12h00 Klassiek
Zie meer

Het klooster van de Heilige Antonius

Het klooster van de Heilige Antonius, aan de voet van de berg Al-Qalzam, werd opgericht in 356 na J.-C. net na de dood van de Heilige Antonius; het is het oudste actieve klooster ter wereld. Dit klooster en het klooster van de Heilige Paulus ernaast...

Duur 6h00 Klassiek
Zie meer

Wadi Rum-woestijn

Trek naar het legendarische land van Lawrence of Arabia en zijn Arabische landgenoten, de vallei die bekend staat als Wadi Rum. Deze ongelooflijke tijdloze plaats, op slechts een uur rijden van de haven van Aqaba, is nog steeds de thuisbasis van vers...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Luxor en de Vallei der Koningen

Vertrek voor een dagexcursie naar het antieke Thebe, de hoofdstad van de farao‘s: Luxor en de Vallei der Koningen (lunch inbegrepen - reistijd 3u30 heen en 3u30 terug). De Vallei der Koningen is een van de absolute hoogtepunten van het oude Egy...

Duur 15h00 Klassiek
Prijs per persoon 200,00 € Voor vertrek 267,00 € Aan boord
Zie meer

Wadi Rum-woestijn

Trek naar het legendarische land van Lawrence of Arabia en zijn Arabische landgenoten, de vallei die bekend staat als Wadi Rum. Deze ongelooflijke tijdloze plaats, op slechts een uur rijden van de haven van Aqaba, is nog steeds de thuisbasis van vers...

Duur 5h00 Klassiek
Prijs per persoon 89,00 € Voor vertrek 119,00 € Aan boord
Zie meer

De zeebodem van Na’ama Bay

U vertrekt aan de haven van Sharm El-Sheikh en reist naar de magnifieke badstad Na‘ama Bay, de ‘riviera van Egypte’. Aan de rand van de enorme baai, die erg veel weg heeft van een croissant, ziet u talloze luxehotels oprijzen. Het g...

Duur 2h30 Klassiek
Prijs per persoon 36,00 € Voor vertrek 48,00 € Aan boord
Zie meer

Hurghada

Dit stadje, dat ooit een bescheiden vissersdorpje was, is nu uitgegroeid tot een van de populairste badsteden van Egypte. Aan de rand van het helderblauwe water van de Rode Zee rijst trots de moskee van Abdel-Moneim Riad, waar bezoekers het dagelijks...

Duur 4h00 Klassiek
Prijs per persoon 22,00 € Voor vertrek 29,00 € Aan boord
Zie meer

Het klooster van de Heilige Antonius

Het klooster van de Heilige Antonius, aan de voet van de berg Al-Qalzam, werd opgericht in 356 na J.-C. net na de dood van de Heilige Antonius; het is het oudste actieve klooster ter wereld. Dit klooster en het klooster van de Heilige Paulus ernaast...

Duur 6h00 Klassiek
Prijs per persoon 35,00 € Voor vertrek 47,00 € Aan boord
Zie meer

Natuurreservaat van Ras Mohammed

Het natuurreservaat van Ras Mohamed is één van de mooiste sites in Sinaï. Het is een nationaal park dat strikt wordt gehandhaafd in de natuurlijke en beschermde toestand. Het is bekend om zijn prachtige koraalriffen en vormt een to...

Duur 5h00 Klassiek
Prijs per persoon 36,00 € Voor vertrek 48,00 € Aan boord
Zie meer

Excursie naar de tempel van Denderah

Tijdens deze excursie ontdekt u de tempel van Denderah, die wordt beschouwd als één van de best bewaarde tempels van Egypte. Deze Grieks-Romeinse tempel, die in de 1e eeuw v. Chr. door koning Ptolemaeus III werd gebouwd, werd voltooid d...

Duur 15h00 Klassiek
Prijs per persoon 79,00 € Voor vertrek 106,00 € Aan boord
Zie meer

Dagexcursie naar Caïro

Vertrek voor een excursie naar Caïro ‘in de voetsporen van de farao’s’ (lunch inbegrepen - duurt ong. 10 uur waarvan 4 uur reistijd). Het plateau van Gizeh herbergt een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld: de &lsq...

Duur 12h00 Klassiek
Prijs per persoon 105,00 € Voor vertrek 140,00 € Aan boord
Zie meer

Excursie naar Petra

Vertrek om de roze stad van de Nabateeërs te ontdekken: Petra, één van de zeven moderne wereldwonderen. Volgens de legende werd de verloren stad Petra door magie gebouwd! De oude stad ligt ten noorden van Aqaba en is é&eacut...

Duur 10h00 Klassiek
Prijs per persoon 189,00 € Voor vertrek 252,00 € Aan boord
Zie meer

Dag ontspanning in een hotel in Aqaba

U komt aan bij een hotel aan de Rode Zee. Rust uit op het privéstrand of geniet van de zwembaden, de jacuzzi, de sauna en het bubbelbad. Er is ook een ruim zonneterras en een buitenrestaurant tot uw beschikking. U kunt genieten van diverse wat...

Duur 6h00 Klassiek
Prijs per persoon 55,00 € Voor vertrek 73,00 € Aan boord
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

Verplicht: EGYPTISCH VISUM en PASPOORT dat 6 maanden na de terugkeerdatum geldig is. Niet-EU-burgers worden verzocht om hun ambassade te raadplegen.

Informatie over het visum in Egypte: Het is heel belangrijk dat u vóór uw aankomst in Egypte de nodige stappen onderneemt om uw visum voor Egypte te verkrijgen. U kunt zelf een visum voor Egypte aanvragen via de website: https://visa2egypt.gov.eg/

Als u tegen betaling graag gebruik wil maken van de visumdienst van CroisiEurope en zo alle administratieve taken uit handen wil geven (€ 70 (2)), moet u rekening houden met een wachttijd voor vertrek. Contacteer ons voor meer informatie.


Opgelet: de invloed van diverse weersomstandigheden kan de routes verstoren. In bepaalde gevallen kunnen ook tussenstops worden geschrapt. In dergelijke gevallen streeft CroisiEurope ernaar om de meest geschikte oplossing te vinden voor de passagiers. Omwille van de veiligheid tijdens het varen kunnen alleen de crew en de kapitein van het schip beslissen om de reisweg van de cruise te wijzigen. VOORLOPIG PROGRAMMA 2021, kan nog wijzigen.

(1) Facultatieve excursies.

(2) Tarief onder voorbehoud van wijzigingen.

(3) Het graf van Séti I is toegankelijk voor de eerste 50 ingeschreven; hierna zal een bezoek aan een ander graf worden aangeboden.

(4) Voor het bezoek aan de religieuze site wordt gepaste kledij aanbevolen, waarbij bovenarmen en benen bedekt moeten zijn.

Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.

EXTRA INFORMATIE:

 • De excursies kunnen worden gewijzigd of omgekeerd bij technische vereisten, culturele evenementen ... De Egyptische autoriteiten kunnen onaangekondigd ook bepaalde sites of musea sluiten. In dat geval bieden we u een alternatief.
 • Sommige sites worden streng beveiligd. We zijn niet verantwoordelijk voor eventuele onvoorziene sluitingen, maar doen er alles aan om alternatieve bezoeken te voorzien.
 • De route, de tussenstops of de bezoeken kunnen door de rederij en onze vertegenwoordigers ter plaatse indien nodig gewijzigd worden.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST