Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2022 2023

Cruise op het kanaal van de Marne van Epernay naar Parijs (formule haven/haven)

7 Dagen - ECP_PP
Omschrijving

Cruise

EPERNAY - DORMANS - CHÂTEAU-THIERRY - SAINT-JEAN-LES-DEUX-JUMEAUX - MEAUX - LAGNY-SUR-MARNE - PARIJS

Vaar van Epernay naar Parijs via het majestueuze kanaal van de Marne, omzoomd met authentieke, karaktervolle steden. U zal er Parijs en zijn monumenten met universele en tijdloze charme kunnen ontdekken, maar ook Reims, de stad van Kunst en Geschiedenis: zij zal zich voor u open stellen en u zal er de prachtige sites kunnen ontdekken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, waaronder de Kathedraal van Notre-Dame of zelfs Hautvillers, met zijn wijd verspreide hellingen en een oceaan aan wijnstokken.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Fietsen beschikbaar aan boord
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • EXCURSIES INBEGREPEN
 • Reims en de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal, een meesterwerk van de gotische kunst
 • Hautvillers, bakermat van de Champagne
 • Champagnedegustatie*
 • Château-Thierry en een roofvogelshow(2)
 • Meaux, zijn historisch en smaakpatrimonium
 • Parijs, uniek bezoek aan de hoofdstad

Route

Dag 1

EPERNAY

Verplaatsing mogelijk met autocar van Parijs naar Epernay. Inscheping vanaf 18u in Epernay. Verwelkoming en voorstelling van de bemanning.

Zie +
Dag 2

EPERNAY - DORMANS

Vertrek met de autocar naar Reims voor het geleid bezoek aan de stad van de heiligen en haar kathedraal, een belangrijke realisatie uit de gotische kunst. Terug aan boord en 's namiddags varen naar Dormans. Aankomst 's avonds.

Zie +
Dag 3

GAD 3: DORMANS - CHÂTEAU-THIERRY

Vertrek voor het bezoek aan de beroemde Champagneroute. Geleide kennismaking met het dorp Hautvillers, de bakermat van de Champagne waar Dom Pérignon woonde die de "méthode Champenoise" ontwikkelde. De talrijke steegjes met veelzeggende namen: ruelle du Cul de Lampe, rue des Buttes, du Dessous des Clos, de Bacchus nemen u mee doorheen de geschiedenis van deze gemeente die door velen "La Perle du Champagne" wordt genoemd. Daarna bezoek aan een groot Champagnehuis gevolgd door een degustatie*. Terug aan boord, we varen naar Château-Thierry. Geniet van deze namiddag om de prachtige landschappen van het kanaal van de Marne te bewonderen. Aankomst aan het begin van de avond.

Zie +
Dag 4

CHÂTEAU THIERRY - SAINT-JEAN-LES-DEUX-JUMEAUX

Vertrek te voet voor het bezoek Château Thierry aan de middeleeuwse muren, gevolgd door een roofvogelshow(2). Terug aan boord, we varen naar Saint-Jean-Les-Deux-Jumeaux. Tijdens deze namiddag varen, komen we voorbij de steden Drachy, Champigny, we doorkruisen de landschappen van Seine en Marne, bestrooid met Champagne-wijngaarden. Aankomst 's avonds.

Zie +
Dag 5

SAINT-JEAN-LES-DEUX-JUMEAUX - MEAUX - LAGNY-SUR-MARNE

's Ochtends vroeg varen naar Meaux. Aankomst in Meaux en 's namiddags vertrek voor het bezoek aan deze charmante stad. Van de cathédrale Saint-Etienne tot het bisschoppelijk paleis via de Gallo-Romeinse vestingen en de prachtige jardin Bossuet die traditioneel wordt toegewezen aan Le Nôtre krijgt u de gelegenheid om te reizen door de tijd en de geschiedenis. Uw gids zal u ook het verhaal van de beroemde kaas van deze regio vertellen: Brie de Meaux. Een degustatie van deze kaas die in 1815 door Talleyrand werd uitgeroepen tot de "Prince des fromages" sluit uw bezoek af. Ondertussen vaart het schip naar Lagny-sur-Marne waar wij met de autocar naartoe reizen.

Zie +
Dag 6

LAGNY-SUR-MARNE - PARIJS

's Ochtends vroeg vertrekken we naar Parijs. In het begin van de namiddag aankomst in Parijs daarna vertrek met de autocar voor het bezoek aan Parijs met de autocar en te voet. Deze rondleiding brengt u bij de grote trekpleisters van de hoofdstad, zoals de Republiek, de grote boulevards, de opera, de Madeleine, de place Vendôme, het Louvre. Vanuit het Koninklijk Paleis nodigen wij u uit voor een unieke wandeling door de mooiste overdekte passages van Parijs. Deze voetgangerstunnels zijn echte dorpen in het hart van de stad. U keert terug in de tijd en de geschiedenis rond het Koninklijk Paleis. Deze galerijen hebben al hun charme weten te behouden maar Shiseido, JP Gauthier, Stella McCartney en velen anderen brengen er luxe en drukte met zich mee. Terug aan boord voor de gala-avond.

Zie +
Dag 7

PARIJS

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9 uur. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

START IN 2022
Vertrek 28/07/2022
Aankomst 03/08/2022
Op aanvraag
Schip : MS Raymonde Ankers : 5
Vertrek 11/08/2022
Aankomst 17/08/2022
Schip : MS Raymonde Ankers : 5
Vertrek 25/08/2022
Aankomst 31/08/2022
Op aanvraag
Schip : MS Raymonde Ankers : 5
Vertrek 22/09/2022
Aankomst 28/09/2022
Schip : MS Raymonde Ankers : 5
Vertrek 20/10/2022
Aankomst 26/10/2022
Op aanvraag
Schip : MS Raymonde Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

de cruise in volpension van het avondmaal van de 1ste dag tot het ontbijt van de laatste dag - dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - het verblijf in een dubbele cabine met airco, douche en WC - de animatie - de bijstand van onze hostess aan boord - de welkomstdrank - de bijstands- en repatriëringsverzekering - de haventaksen.

de transfers - dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de facultatieve uitstappen (te boeken en te betalen aan boord of in het agentschap) - de annulatie- en bagageverzekering - de persoonlijke uitgaven.

Excursies

Bezoek aan de Champagneroute

Opvang door een gids en vertrek met de autocar voor de historische Champagneroute waar u de prachtige glooiende wijngaarden van de streek ontdekt. Rondleiding in het dorp Hautvillers, de bakermat van de Champagne waar Dom Pérignon leefde, hij...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Geleid bezoek aan Reims

Vertrek met de autocar uit Dormans naar Reims. De stad wordt ook wel eens de "stad der koningen" genoemd. Waar later de Notre-Dame van Reims zou komen, werd ooit Clovis gedoopt door de heilige Remi. Ook hier werden gedurende meer dan tien e...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Feodale Kasteel Thierry en roofvogelshow

Vertrek te voet van de boot voor een bezoek aan het feodale kasteel Thierry. Gelegen op 2.6ha, een juweel van de middeleeuwe architectuur. Dit versterkt domein domineert de Vallei van de Marneal sinds meer dan 2000 jaar. Beleef in het hart van de sit...

Duur 3h00 Klassiek
Zie meer

Geleid bezoek aan Meaux en kaasdegustatie

Transfer per touringcar naar Meaux. Rondleiding in de bisschoppelijke stad en de showroom van de Brie de Meaux met een gids-spreker van "Ville d'Art et d'Histoire”. Er zijn nog maar weinig steden met een bisschoppelijke stad die vo...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Uniek bezoek aan Parijs

Vertrek voor het geleide bezoek aan Parijs. Deze stadstour laat u de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad zien zoals het Louvre of de Madeleine. Vanaf het Koninklijk Paleis, beginnen wij onze geleide, unieke wandeling door de overdekte...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Omwille van de veiligheid tijdens het varen kunnen alleen de crew en de kapitein van het schip beslissen om de vaarroute te wijzigen.

(1) Vraag het gedetailleerde programma van de cruise in omgekeerde richting.

(2) Voor de vertrekken eind dit jaar, vanaf oktober zal de valkerijshow vervangen worden door een bezoek aan de ruïnes van het middeleeuwse kasteel.

*Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST