Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2022 2023

Cruise op het kanaal van de Marne van Parijs naar Epernay (formule haven/haven)

7 Dagen - PCE_PP
Omschrijving

Cruise

PARIJS - LAGNY-SUR-MARNE - ISLES-LES-MELDEUSES - SAINT-JEAN-LES-DEUX-JUMEAUX - CHATEAU-THIERRY - DORMANS - EPERNAY - Parijs(2)

Vaar tussen Parijs en Epernay op het majestueuze kanaal van de Marne, omzoomd met authentieke, karaktervolle steden. U zal er Parijs en zijn monumenten met universele en tijdloze charme kunnen ontdekken, maar ook Reims, de stad van Kunst en Geschiedenis: zij zal zich voor u open stellen en u zal er de prachtige sites kunnen ontdekken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, waaronder de Kathedraal van Notre-Dame of zelfs ook Hautvillers, met zijn wijd verspreide hellingen en een oceaan aan wijnstokken.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Fietsen beschikbaar aan boord
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • EXCURSIES INBEGREPEN
  • Parijs, uniek bezoek aan de hoofdstad
  • Meaux, zijn historisch en smaakpatrimonium
  • Degustatie van Brie de Meaux
  • Château Thierry en roofvogelshow(1)
  • Hautvillers, bakermat van de Champagne
  • Champagnedegustatie*
  • Reims en de cathédrale Notre-Dame, een meesterwerk van de gotische kunst

Route

Dag 1

PARIJS

Inscheping om 18u aan boord van het schip in Parijs. Verwelkoming en voorstelling van de bemanning.

Zie +
Dag 2

PARIJS - LAGNY-SUR-MARNE

Vertrek voor het bezoek aan Parijs met de autocar en te voet. Deze rondleiding brengt u bij de grote trekpleisters van de hoofdstad, zoals de Republiek, de grote boulevards, de opera, de Madeleine, de place Vendôme, het Louvre. Vanuit het Koninklijk Paleis nodigen wij u uit voor een unieke wandeling door de mooiste overdekte passages van Parijs. Deze voetgangerstunnels zijn echte dorpen in het hart van de stad. U keert terug in de tijd en de geschiedenis rond het Koninklijk Paleis. Deze galerijen hebben al hun charme weten te behouden maar Shiseido, JP Gauthier, Stella McCartney en velen anderen brengen er luxe en drukte met zich mee. Terug aan boord met de autocar in Parijs en vertrek naar Lagny-sur-Marne. Aankomst 's avonds.

Zie +
Dag 3

LAGNY-SUR-MARNE - ISLES-LES-MELDEUSES - SAINT-JEAN-LES-DEUX-JUMEAUX

's Voormiddags varen we naar Isles-les-Meldeuses. In de namiddag, bezoek aan de charmante stad van Meaux en degustatie van de beroemde kaas 'Brie de Meaux'. Terugkeer aan boord in Saint-Jean-les-Deux-Jumeaux.

Zie +
Dag 4

SAINT-JEAN-LES-DEUX-JUMEAUX - CHÂTEAU-THIERRY

In de voormiddag varen we, we doorkruisen de landschappen van Seine en Marne. Aankomst in Château-Thierry en bezoek aan de middeleeuwse muren, gevolgd door een roofvogelshow(1).

Zie +
Dag 5

CHÂTEAU-THIERRY - DORMANS

Vertrek van het schip Dormans. Aankomst in het midden van de dag. In de namiddag, bezoek aan de beroemde Champagneroute. Ontdekking van het dorp Hautvillers. Daarna gevolgd door een bezoek aan een groot Champagnehuis met een degustatie*. Terug aan boord.

Zie +
Dag 6

DORMANS - EPERNAY

We varen naar Epernay. Vertrek 's namiddags met de autocar naar Reims voor het geleid bezoek aan de stad van de heiligen en haar kathedraal, een belangrijke realisatie uit de gotische kunst. Gala-avond.

Zie +
Dag 7

EPERNAY - Parijs(2)

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9 uur. Verplaatsing mogelijk met de autocar(2) van Epernay naar Parijs. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

START IN 2023
Vertrek 05/04/2023
Aankomst 11/04/2023
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Vertrek 26/07/2023
Aankomst 01/08/2023
Op aanvraag
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Vertrek 18/10/2023
Aankomst 24/10/2023
Op aanvraag
Schip : MS Déborah Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

De cruise in volpension vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijtbuffet op de laatste dag - dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - verblijf in een tweepersoonskajuit met airconditioning, douche en wc - welkomstcocktail - bijstand van onze purser - gala-avond - bijstands-/repatriëringsverzekering - haventaksen - de excursies.

dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de annulatie- en bagageverzekering - de verplaatsing met autocar van Epernay naar Parijs(2) - de persoonlijke uitgaven.

Excursies

Uniek bezoek aan Parijs

Vertrek voor het geleide bezoek aan Parijs. Deze stadstour laat u de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad zien zoals het Louvre of de Madeleine. Vanaf het Koninklijk Paleis, beginnen wij onze geleide, unieke wandeling door de overdekte...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Geleid bezoek aan Meaux en kaasdegustatie

Transfer per touringcar naar Meaux. Rondleiding in de bisschoppelijke stad en de showroom van de Brie de Meaux met een gids-spreker van "Ville d'Art et d'Histoire”. Er zijn nog maar weinig steden met een bisschoppelijke stad die vo...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Feodale Kasteel Thierry en roofvogelshow

Vertrek te voet van de boot voor een bezoek aan het feodale kasteel Thierry. Gelegen op 2.6ha, een juweel van de middeleeuwe architectuur. Dit versterkt domein domineert de Vallei van de Marneal sinds meer dan 2000 jaar. Beleef in het hart van de sit...

Duur 3h00 Klassiek
Zie meer

Geleid bezoek aan Reims

Vertrek met de autocar uit Dormans naar Reims. De stad wordt ook wel eens de "stad der koningen" genoemd. Waar later de Notre-Dame van Reims zou komen, werd ooit Clovis gedoopt door de heilige Remi. Ook hier werden gedurende meer dan tien e...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Bezoek aan de Champagneroute

Opvang door een gids en vertrek met de autocar voor de historische Champagneroute waar u de prachtige glooiende wijngaarden van de streek ontdekt. Rondleiding in het dorp Hautvillers, de bakermat van de Champagne waar Dom Pérignon leefde, hij...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Omwille van de veiligheid tijdens het varen kunnen alleen de crew en de kapitein van het schip beslissen om de vaarroute te wijzigen.

(1) Voor de afreis aan het einde van het jaar, vanaf oktober, wordt de roofvogelshow vervangen door een bezoek aan de ruïnes van de middeleeuwse burcht.

(2) Verplaatsing mogelijk op aanvraag met een supplement.

Alcohol kan de gezondheid schaden, drink het dus met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST