Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2018 2019

Cruise op het kanaal van de Marne tot de Rijn

7 Dagen - XOS
Omschrijving

Cruise

XOUAXANGE - LUTZELBOURG - SAVERNE - WALTENHEIM - STRAATSBURG

Scheep in voor een authentieke en traditionele cruise van Lagarde naar Straatsburg in het hart van de Elzas. U zal er varen op het Marne-Rijnkanaal, waar u dankzij interessante bezoeken een kleurrijk erfgoed zal ontdekken evenals monumenten die hun geschiedenis mooi weerspiegelen. Door middel van het Houblon-pad, het kasteel van Haut Barr en van Lutzelbourg of de Chagall route, zal u versteld staan van de rijkdom van deze fascinerende cruise.

MyImage
Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi in de loungebar
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • Straatsburg, UNESCO-werelderfgoed
 • Het uitzonderlijke bouwwerk van het hellend vlak van Arzviller
 • Beschikbaar fiets aan boord
 • EXCURSIES INBEGREPEN:
  • De 'hopweg' in Wingersheim
  • Het kasteel van de Haut-Barr
  • Saverne, klein stadje met bijzonder veel charme
  • Het kasteel van Lutzelbourg
  • Het unieke glasraam van Marc Chagall in Sarrebourg

Route

Dag 1

Straatsburg - LAGARDE

Transfer met de bus van Straatsburg naar Lagarde. Inscheping aan boord aan het einde van de namiddag. Onthaal, iedereen installeert zich aan boord, de bemanning wordt voorgesteld en diner. Nachtelijke tussenstop in de haven van Houillon.

Dag 2

LAGARDE - XOUAXANGE

Na het ontbijt varen we verder naar Xouaxange, passage aan de sluis van Réchicourt, de grootste sluis in gabarity Freyssinet en varen dan langs de vijvers. ‘s Namiddags we bieden u een bezoek van de Chagall de Sarrebourg cursus.

Dag 3

XOUAXANGE - LUTZELBOURG - Hellend vlak van Arzviller

's Ochtends varen. U geniet van een lunch met kaarslicht wanneer we door de tunnels van Arzviller en Niderviller varen. Aan het begin van de namiddag 'varen' we door het hellend vlak van Arzviller, een boeiende belevenis. De dwarse bootlift is een geweldig meesterwerk en is uniek in Europa. Het hellend vlak vervangt 17 sluizen op 4 km, waar men vroeger een hele dag over deed. De lift bestaat uit een bassin met de afmetingen van een klassieke sluis (41,5 m x 5,5 m) dat zich over een hellingsgraad van 41% beweegt. Het hoogteverschil van 44 m wordt in amper 4 minuten overbrugd. Tussenstop in de kristalfabriek van het hellend vlak. Deze fabriek ligt al meer dan 25 jaar aan de voet van het hellend vlak. Het familiaal ambachtswerk van het kristalslijpen wordt er nog steeds doorgegeven. Kennismaking met de ambacht en de demonstratie van kristalblazen en -slijpen. Terug aan boord en verder varen  naar Lutzelbourg, dat zijn reputatie van mooiste kanaaloeverdorp van Frankrijk absoluut verdient. Aankomst in Lutzelbourg tegen het begin van de avond.

Dag 4

LUTZELBOURG - SAVERNE

Wandeling naar het kasteel van Lutzelbourg. De ruines van het kasteel liggen op 300m hoogte op een rotsachtig voorgebergte van roze zandsteen. Het kijkt op majestueuze wijze over het dorpje in de vallei van de Zorn. Voortzetting richting Saverne. In de vroege namiddag komt de boot aan in Saverne. De boot meert aan tegenover het kasteel van Rohan. Bezoek aan het kasteel van Haut-Barr, ook wel 'het eiland van de Elzas' genoemd. Adembenemend zicht over de vlakte van de Elzas. Op de terugweg houden we halt aan de Chappe-toren, een oude telegraaf. We ontdekken er de voorloper van al onze huidige telecommunicatiemiddelen. Terug in Saverne en vrije tijd voor de terug aan boord.

Dag 5

SAVERNE - WALTENHEIM

In de ochtend een geleid bezoek in Saverne. Saverne is niet echt bekend binnen het 'klassiek' toerisme, maar heeft heel wat te bieden: de 'grand' rue' met het 'fontaine de la Licorne' (symbool van de stad), het Katz-huis met zijn prachtige gesculpteerde vakwerken, de Notre-Dame-kerk met zijn portaaltoren uit de XIIe eeuw, verschillende administratieve gebouwen uit de XVIIIe eeuw, en ook het oude klooster van de 'Récollets', gesticht in de XIVe eeuw. Terug aan boord. Pittoresk parcours tot in Waltenheim. We varen langs Hochfelden, een karaktervol dorpje en Schwindratzheim, gelegen op een heuvelkam. U krijgt de mogelijkheid door de steegjes te wandelen of te fietsen over de aangepaste routes langs het kanaal. Aankomst in Waltenheim in de vooravond. Diner: geflambeerde taart als streekspecialiteit in een restaurant in Waltenheim.

Dag 6

WALTENHEIM - STRAATSBURG

Om de dag te beginnen raden we u aan om deel te nemen aan de excursie van de 'hopweg' in Wingersheim. De Elzas biedt ongewone en verleidelijke landschappen. Het is een wijn- en bierstreek die een andere kijk biedt op de regio via de hopcultuur. Ludieke wandeling door de hopvelden, gevolgd door een bierdegustatie. Terug aan boord en terug navigeren in de richting van Straatsburg. We doorkruisen de vallei van de Zorn met haar uitgestrekte velden. Het kanaal is er breed en recht op recht. Vervolgens gaan we door het woud van Brumath alvorens omstreeks 15 u. in Straatsburg aan te komen. Galadiner aan boord. Mogelijkheid tot een bezoek van het prachtige oude Straatsburg (afhankelijk van de beschikbaarheid).

Dag 7

STAATSBURG

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten.

Data en Prijzen

Stad van vertrek
START IN 2018
Vertrek 12/10/2018
Aankomst 18/10/2018
Schip : MS Madeleine Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
 • Korting voor de derde persoon in een driepersoonkajuit : - 30 %

Formaliteiten

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.

Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

de cruise in vol pension vanaf het diner van de 1e dag tot het ontbijt van de laatste dag - dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - de overnachtingen in een dubbele kajuit - de transfer per bus van  Straatsburg naar Lagarde (dag 1) - de verzekering bijstand/repatriëring - de haventaksen - de excursies.

dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de bagage-/annulatieverzekering - persoonlijke uitgaven.

Excursies

Het pakket excursies bevat Straatsburg by night Hoppepad Kasteel van Haut Barr Saverne Sarrebourg
Klassiek

Begeleid bezoek aan Sarrebourg

Vertrek aan de port de Houillon met de autocar in de richting van Sarrebourg. Sarrebourg, gelegen aan de poorten van de Vogezen en de Elzas, is een stad met een rijke diversiteit, een historisch en een cultureel patrimonium die onvermoede schatten be...

Duur 3h00

Begeleid bezoek aan het kasteel van Haut-Barr

Het kasteel van Haut-Barr, ook l'œil d'Alsace » genoemd, biedt een uniek zicht op de vlakte van de Elzas. Het werd in 1170 gebouwd en werd in de 14de eeuw getransformeerd en gerestaureerd. Het is gebouwd op 470 meter hoogte op 3 grote rotsen die do...

Duur 2h30

Begeleid bezoek aan Saverne

Geleid bezoek aan Saverne, een nog weinig toeristische stad ondanks de ruime waaier aan bezienswaardigheden. Hier zijn nog veel sporen van het verleden bewaard gebleven. Saverne werd gesticht in de tijd van de Romeinen en het was hier dat de bisscho...

Duur 2h00

Het hoppepad aan Waltenheim

Vertrek met de autocar uit Waltenheim naar Wingersheim voor het hoppepad (alleen na voorafgaande reservatie voor de cruise bij uw reisbureau). Aan het stadhuis van Wingersheim klimt u aan boord van een aanhangwagen die door een tractor wordt getrokke...

Duur 3h00

Tochtje met klein bootje door Strasbourg

Vertrek met de autocar van de aanlegsteiger naar het stadscentrum van Straatsburg. U vaart naar Petite France, een beroemde wijk waar de inwoners dol op zijn, met zijn kanalen, zijn charmante kleurrijke vakwerkhuizen en zijn nauwe straatjes. We komen...

Duur 2h30

Duur 2h15

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

MS Madeleine

2 Dekken

Om veiligheidsredenen tijdens de cruise kunnen enkel de maatschappij en de kapitein van de boot beslissen over eventuele routewijzigingen. Programmaplan, onder voorbehoud van wijzigingen in functie van de beschikbaarheden van de tussenstops of van de doorvaart van de sluizen.

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".