Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2022 2023

Cruise op het kanaal van de Marne tot de Rijn (formule haven/haven)

7 Dagen - XOS_PP
Omschrijving

Cruise

Straatsburg(1) - LAGARDE - XOUAXANGE - LUTZELBOURG - SAVERNE - WALTENHEIM - STRAATSBURG

Scheep in voor een authentieke en traditionele cruise van Lagarde naar Straatsburg in het hart van de Elzas en de Moselle. U zal er varen op het Marne-Rijnkanaal, waar u dankzij interessante bezoeken een kleurrijk erfgoed zal ontdekken evenals monumenten die hun geschiedenis mooi weerspiegelen. Door middel van het Houblon-pad, het kasteel van Haut Barr en van Lutzelbourg of de Chagall route, zal u versteld staan van de rijkdom van deze fascinerende cruise.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Fietsen beschikbaar aan boord
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • Straatsburg, UNESCO-werelderfgoed
 • Het uitzonderlijke bouwwerk van het hellend vlak van Arzviller
 • EXCURSIES INBEGREPEN:
  • Le Kochersberg en de villa Meteor
  • Het kasteel van de Haut-Barr
  • Saverne, klein stadje met bijzonder veel charme
  • Het kasteel van Lutzelbourg
  • Het unieke glasraam van Marc Chagall in Sarrebourg

Route

Dag 1

Straatsburg(1) - LAGARDE

Verplaatsing mogelijk met autocar(1) van Straatsburg naar Lagarde. Inscheping aan boord aan het einde van de namiddag. Onthaal, iedereen installeert zich aan boord, de bemanning wordt voorgesteld en diner. Nachtelijke tussenstop in de haven van Houillon.

Zie +
Dag 2

LAGARDE - XOUAXANGE

Vaartocht in de voormiddag naar Xouaxange.

Zie +
Dag 3

XOUAXANGE - LUTZELBOURG - Hellend vlak van Arzviller

In de voormiddag, bezoek aan het Chagall parcours in Sarrebourg. Vaartocht naar Lutzelbourg. Lunch bij kaarslicht tijdens de doortocht door de kanaaltunnels.
In de namiddag, doortocht op het hellend vlak van Arzviller. Tussenstop in de kristalfabriek. We zetten de vaartocht verder richting Lutzelbourg. Aankomst 's avonds.

Zie +
Dag 4

LUTZELBOURG - SAVERNE

Wandeling naar het kasteel van Lutzelbourg. Vaartocht naar Saverne en aankomst in de vroege namiddag. Bezoek aan het kasteel van Haut Barr, ook wel “het oog van Elzas” genoemd. Terugkeer naar Saverne en geleid bezoek aan de stad. Terugkeer aan boord na dit bezoek. Diner (inbegrepen): lokale specialiteit geflambeerde taarten in een restaurant.

Zie +
Dag 5

SAVERNE - WALTENHEIM

Vaartocht in de voormiddag naar Hochefelden. Tijdens de namiddag excursie in de heuvelachtige Kochersberg-streek met bezoek aan het Kochersberg-huis en Villa Meteor. Terugkeer aan boord in Waltenheim-sur-Zorn.

Zie +
Dag 6

WALTENHEIM - STRAATSBURG

Vaartocht in de voormiddag naar Straatsburg. Tijdens de namiddag bezoek aan het Oude Straatsburg in de spotlight. Terugkeer aan boord. Gala-avond.  

Zie +
Dag 7

STAATSBURG

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

START IN 2023
Vertrek 18/07/2023
Aankomst 24/07/2023
Schip : MS Madeleine Ankers : 5
Vertrek 01/08/2023
Aankomst 07/08/2023
Schip : MS Madeleine Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

de cruise in vol pension vanaf het diner van de 1e dag tot het ontbijt van de laatste dag - dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - de overnachtingen in een dubbele kajuit - de verzekering bijstand/repatriëring - de haventaksen - de excursies.

dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de bagage-/annulatieverzekering - de transfer per bus van  Straatsburg naar Lagarde(1) - persoonlijke uitgaven.

Excursies

Begeleid bezoek aan het kasteel van Haut-Barr

Het kasteel van Haut-Barr, ook l'œil d'Alsace » genoemd, biedt een uniek zicht op de vlakte van de Elzas. Het werd in 1170 gebouwd en werd in de 14de eeuw getransformeerd en gerestaureerd. Het is gebouwd op 470 meter hoogte op 3 g...

Duur 2h30 Klassiek
Zie meer

Excursie in de Kochersberg

Vertrek per bus vanuit Waltenheim-sur-Zorn richting Truchtersheim. Op weg naar Truchtersheim doorkruist u deze mooie, heuvelachtige streek met haar dorpjes met typische woningen met vakwerk. Bezoek aan het Kochersberg-huis. Permanent opgefriste tento...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Kristalfabriek Lehrer

Stop aan de voet van het hellend vlak van Arzviller om de kristalfabriek Lehrer te bezoeken, die zich 200 meter verderop bevindt. In de kristalfabriek, die al 25 jaar naast het hellend vlak gevestigd is, maakt u via een rondleiding kennis met de gehe...

Duur 2h15 Klassiek
Zie meer

Begeleid bezoek aan Sarrebourg

Vertrek met de autocar in de richting van Sarrebourg. Sarrebourg, gelegen aan de poorten van de Vogezen en de Elzas, is een stad met een rijke diversiteit, een historisch en een cultureel patrimonium die onvermoede schatten bevatten. De stad ontwikke...

Duur 3h00 Klassiek
Zie meer

Begeleid bezoek aan Saverne

Geleid bezoek aan Saverne, een nog weinig toeristische stad ondanks de ruime waaier aan bezienswaardigheden. Hier zijn nog veel sporen van het verleden bewaard gebleven. Saverne werd gesticht in de tijd van de Romeinen en het was hier dat de bisschop...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Tochtje met klein bootje door Strasbourg

Vertrek naar het stadscentrum van Straatsburg. U vaart naar Petite France, een beroemde wijk waar de inwoners dol op zijn, met zijn kanalen, zijn charmante kleurrijke vakwerkhuizen en zijn nauwe straatjes. We komen voorbij de wijk van de looiers, de...

Duur 2h30 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Om veiligheidsredenen tijdens de cruise kunnen enkel de maatschappij en de kapitein van de boot beslissen over eventuele routewijzigingen. Programmaplan, onder voorbehoud van wijzigingen in functie van de beschikbaarheden van de tussenstops of van de doorvaart van de sluizen.

(1) Verplaatsing mogelijk op aanvraag met een supplement.

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST