Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2022 2023
Promotie

Bourgogne en de vallei van Doubs (formule haven/haven)

7 Dagen - DBC_PP
Omschrijving

Cruise

DIJON - PETIT-OUGES - SAINT-JEAN-DE-LOSNE - DOLE - RANCHOT - BESANCON

Laat u meevoeren door deze majestueuze cruise tussen de vallei van Doubs en Bourgogne van Dijon tot Besançon door authentieke en traditionele steden die u hun verhaal zullen vertellen en hun verborgen schatten zullen onthullen. U zal de Saline Royale van Arc-et-Senans kunnen bezoeken, ongetwijfeld indrukwekkend met zijn vreemde sfeer en zijn uitzonderlijke architectuur, en die vooral niemand die er langs komt onverschillig zal laten, maar ook het ongewone en ludieke circuit van "de gelaarsde kat" in Dole of de charmante stad Saint-Jean-de-Losne, de eerste rivierhaven van Frankrijk en zijn museum van de scheepvaart dat zijn geschiedenis mooi weergeeft.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Fietsen beschikbaar aan boord
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • EXCURSIES INBEGREPEN
 • De ‘Saline Royale', erkend als UNESCO-werelderfgoed
 • Dole, een stadje op de kam van een heuvel en geboortestad van Louis Pasteur
 • Saint-Jean-de-Losne met al zijn monumenten die getuigen van een prestigieus verleden
 • Petit-Ouges, een charmant plattelandsdorpje

Route

Dag 1

DIJON

Inscheping om 18u. Onthaal en voorstelling van de bemanning. Diner aan boord.

Zie +
Dag 2

DIJON - PETIT-OUGES

Vertrek met de bus voor het bezoek aan de route des grands crus (enkel op reservatie voor het vertrek in uw reiskantoor). Langs deze toeristische route ontdekt u de meest prestigieuze wijngaarden van de Bourgogne. Bezoek aan één van de vele wijndomeinen om te genieten van een degustatie*.

Zie +
Dag 3

PETIT-OUGES - SAINT-JEAN-DE-LOSNE

's Ochtends varen richting Saint-Jean-de-Losne. Geniet van deze rustige momenten om deze prachtige landschappen in u op te nemen. U hebt ook de mogelijkheid om de boot met de fiets langs het kanaal te volgen(1). Aankomst in Saint-Jean-de-Losne ergens midden in de namiddag.

Zie +
Dag 4

SAINT-JEAN-DE-LOSNE - DOLE

Bezoek aan Saint-Jean-de-Losne in de aanbieding, de belangrijkste plezierhaven van de Franse binnenwateren. Ontdek monumenten die getuigen van een prestigieus verleden zoals het 'Monument Commémoratif du Siège' van 1636 en het ‘Hôtel-Dieu', een ziekenhuis dat in 1658 werd opgericht. U houdt ook halt aan de volgende punten: de sector van 'la Gare d'Eau', vertrekpunt van de vlothouten vloten in de XIXe eeuw; de gotische kerk van Saint-Jean-Baptiste, in baksteen opgetrokken in de XVIe eeuw; het 'musée de la Batellerie' (of: 'Maison des Mariniers' - gesloten op maandag), een van de oudste huizen van de stad, uit de XVe eeuw, waar de geschiedenis van de scheepvaart wordt verteld. Uw bezoek wordt beëindigd in het stadhuis, waar u specialiteiten uit de Bourgogne kan degusteren*. Op het einde van de ochtend terug aan boord. De cruise wordt hervat. 's Namiddags varen richting Dole, waar we aan het einde van de namiddag aankomen.

Zie +
Dag 5

DOLE - RANCHOT

Ga deze stad - geboorteplek van Louis Pasteur - boordevol geschiedenis bezoeken. Ontdek Dole via het spannende parcours van de 'Chat Perché' (facultatief). Dit is een verwijzing naar de schrijver Marcel Aymé, auteur van de bekende sprookjes van de 'Chat Perché', die zijn eerste kinderjaren in Dole doorbracht. De naam verwijst ook naar het feit dat Dole op de flank van een heuvel ligt ('perché' betekent 'hoog bovenop'). Verken via dit parcours de historische monumenten van de oude stad zoals de kapittelkerk Notre-Dame, het geboortehuis van Louis Pasteur of het oude godshuis. Terug aan boord voor de lunch en voortzetting van de cruise richting Ranchot, waar we aan het einde van de namiddag aankomen. Dankzij het fietspad langs heel het traject kan u heel de tijd de boot met de fiets volgen (deze is beschikbaar aan boord (1)).

Zie +
Dag 6

RANCHOT - BESANCON

Vertrek voor een ochtend varen. In de namiddag vertrek met de bus richting Arc-et-Senans voor het bezoek aan de Saline Royale (5) (enkel op reservatie voor het vertrek in uw reiskantoor). Dit UNESCO-werelderfgoed is een meesterwerk van Claude-Nicolas Ledoux. Deze koninklijke manufactuur werd gebouwd tussen 1775 en 1779 op vraag van koning Louis XV, in de in de vorm van een halve cirkel. Deze gebouwen waren de woon- en werkplaatsen van de zoutarbeiders. Tijdens het bezoek, vaart de boot verder richting Besançon waar we tegen de late namiddag terug aan boord gaan. Gala-avond.

Zie +
Dag 7

BESANCON

Ontbijt aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

START IN 2022
Vertrek 09/07/2022
Aankomst 15/07/2022
Op aanvraag
Schip : MS Danièle Ankers : 5
Vertrek 21/07/2022
Aankomst 27/07/2022
Op aanvraag
Schip : MS Jeanine Ankers : 5
Vertrek 04/08/2022
Aankomst 10/08/2022
Schip : MS Jeanine Ankers : 5
Vertrek 06/08/2022
Aankomst 12/08/2022
Op aanvraag
Schip : MS Danièle Ankers : 5
Vertrek 18/08/2022
Aankomst 24/08/2022
Schip : MS Jeanine Ankers : 5
Vertrek 20/08/2022
Aankomst 26/08/2022
Schip : MS Danièle Ankers : 5
Vertrek 15/10/2022
Aankomst 21/10/2022
Op aanvraag
Schip : MS Danièle Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

de cruise in volpension van het avondmaal van de 1ste dag tot het ontbijt van de laatste dag - dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - het verblijf in een dubbele cabine met airco, douche en WC - de animatie - de bijstand van onze hostess aan boord - de welkomstdrank - de bijstands- en repatriëringsverzekering - de haventaksen.

de transfers - dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de facultatieve uitstappen (te boeken en te betalen aan boord of in het agentschap) - de annulatie- en bagageverzekering - de persoonlijke uitgaven.

Excursies

De Route des Grands Crus van Bourgondië

In de namiddag, vertrek voor de wijnroute "la route des Grands Crus", Gevrey-Chambertin, Clos de Vougeot : bezoek aan het kasteel van de Clos de Vougeot. Vanaf de XIIe eeuw zijn de monniken van de abdij van Cîteaux in het midden van d...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Begeleid bezoek aan Saint-Jean-de-Losne

Saint-Jean-de-Losne, een klein stadje met talrijke monumenten die getuigen van een prestigieus verleden, is vandaag de grootste rivier-plezierhaven van Frankrijk. Tijdens een geleid bezoek aan de stad met een erkende gids bewondert u het herdenkingsm...

Duur 2h30 Klassiek
Zie meer

Begeleid bezoek aan Dole

Ontdek Dole, de stad van Louis Pasteur, in het gezelschap van uw gids via het unieke circuit van de Chat Perché. Deze route verwijst naar de schrijver Marcel Aymé, die de beroemde verhalen schreef over de Chat Perché, die zijn ee...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Bezoek met audiogids aan de Koninklijke zoutziederij van Arc-et-Senans

Vertrek per bus naar Arc-et-Senans. Met behulp van een audiogids ontdekt u de Koninklijke zoutziederij, gebouwd tussen 1775 en 1779 door Claude Nicolas Ledoux op bevel van Lodewijk XV. Dit meesterwerk is terug te vinden op de werelderfgoedlijst van U...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Petit-Ouges

Aankomst in Petit-Ouges op het einde van de namiddag. U kunt dit dorpje op uw eigen ritme bzeoeken. Bekijk het kleine sluismuseum in Petit-Ouges met foto's, ansichtkaarten en voorwerpen die te maken hebben met het kanaal van Bourgondië. ...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Deze cruise bestaat in omgekeerde richting, zie ref. BDJ.


Om veiligheidsredenen tijdens de cruise kunnen enkel de maatschappij en de kapitein van de boot beslissen over eventuele routewijzigingen. Programmaplan, onder voorbehoud van wijzigingen in functie van de beschikbaarheden van de tussenstops of van de doorvaart van de sluizen.

(1) De uren waarop aan en van boord gegaan wordt, zullen aan boord door de kapitein van de boot bepaald worden.

(2) Het verkennen van de drie washuizen gebeurt vrij, zonder begeleiding.

*Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST