Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2022 2023

Cruise op de kanalen van de Bourgogne, de Saône en het Centre (formule haven/haven)

7 Dagen - DSL_PP
Omschrijving

Cruise

DIJON - LONGECOURT-EN-PLAINE - SAINT-JEAN-DE-LOSNE - CHALON-SUR-SAÔNE - CHAGNY - SANTENAY - SAINT-LEGER-SUR- DHEUNE - Dijon(2)

Van Dijon naar Saint-Léger-sur-Dheune zal het kanaal van Bourgondië u meenemen naar authentieke steden met onvoorwaardelijke charme. Op het programma staat een degustatie* van regionale producten in Saint-Jean-de-Losne en van wijnen in de beroemde wijngaarden van Santenay, een bezoek aan de stad van kunst en geschiedenis van Chalon-sur-Saône, aan het museum van de scheepsbouw in Saint-Jean-de-Losne of een wandeling naar het exotische 'Cirque du Bout du Monde': deze ontspannende, gastronomische en culturele cruise zal u zeker niet teleurstellen!

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Fietsen beschikbaar aan boord
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • EXCURSIES INBEGREPEN:
  • Het circuit van de grand crus van Bourgogne
  • Saint-Jean-de-Losne, belangrijkste Europese plezierhaven
  • Chalon-sur-Saône, stad boordevol kunst en geschiedenis en bakermat van de fotografie
  • Het 'Cirque du Bout du Monde' en de 'Mont de Sène', opmerkelijke natuursites
  • Wijndegustatie* in Santenay

Route

Dag 1

DIJON

Inscheping om 18u. Onthaal en voorstelling van de bemanning.

Zie +
Dag 2

DIJON - LONGECOURT EN PLAINE

Afvaart 's morgens vroeg. Geniet van deze ochtend om te genieten van de mooie landschappen van de Bourgogne of om langs het kanaal te wandelen of te fietsen. In de namiddag vertrek met de autocar voor een excursie naar de route van de Grands Crus van Bourgogne. Langs deze toeristische route ontdekt u de meest prestigieuze wijngaarden van de Bourgogne. Geniet van een bijzondere tocht te midden van groene natuur vooraleer een halte te maken op één van de vele wijngaarden om te genieten van een wijndegustatie*. De boot vaart ondertussen verder richting Longecourt en Plaine waar wij in de vooravond terug aan boord gaan.

Zie +
Dag 3

LONGECOURT EN PLAINE - SAINT-JEAN-DE-LOSNE

We door de vlakte van de Saône richting Saint-Jean-de-Losne, waar het kanaal in de Saône stroomt. U krijgt de mogelijkheid met de fiets langs het 'Canal de Bourgogne' te rijden via de 'Voie Verte'(1). 's Namiddags hebben we een bezoek aan Saint-Jean-de-Losne in de aanbieding, de belangrijkste plezierhaven van de Franse binnenwateren. Ga op ontdekking langs de monumenten die van een prestigieus verleden getuigen, zoals het ‘Monument Commémoratif du Siège' van 1636, het ‘Hôtel-Dieu' dat een ziekenhuis was en in 1658 gebouwd werd en omringd is door een smeedijzeren hek dat dateert uit de XVIIe en XVIIIe eeuw. U houdt ook halt aan de volgende punten: de sector van 'la Gare d'Eau', waar de vloten in vlothout werden samengesteld met bestemming Zuid-Frankrijk of Parijs, over het kanaal van de Bourgogne; de gotische kerk van Saint-Jean-Baptiste, in baksteen opgetrokken in de XVIe eeeuw; het 'musée de la Batellerie' (of: 'Maison des Mariniers' - gesloten op maandag), een van de oudste huizen van de stad, uit de XVe eeuw, waar de geschiedenis van de scheepvaart wordt verteld. Uw bezoek wordt beëindigd in het stadhuis, waar u specialiteiten uit de Bourgogne zal kunnen proeven, zoals ham met peterselie, kaastaarten en taartjes op basis van maismeelpap, allemaal vergezeld van een heerlijke kir of cassisnectar. Terug aan boord.

Zie +
Dag 4

SAINT-JEAN-DE-LOSNE - CHALON-SUR-SAÔNE

Vertrek richting Chalon-sur-Saône. Ontdek de heuvelachtige oevers van de Saône en de huizen aan de rand van de wijngaarden. Aarzel niet aan boord een fiets te vragen om de boot via de 'Voie Verte' langs het kanaal te volgen(1). 's Namiddags bezoekt u Chalon-sur-Saône, bekend dankzij Joseph Nicéphore Niepce, uitvinder van de fotografie in 1824. Excursie naar de oude stad met de huizen met houten vakken die werden gebouwd tussen de XVe en de XVIIe eeuw, de Saint-Vincent-kathedraal en de klassieke woonsten uit de XVIIe en de XVIIIe eeuw. Voortzetting van het bezoek aan het historisch centrum met een wijndegustatie* van de 'Côte Chalonnaise'. Terug aan boord.

Zie +
Dag 5

CHALON-SUR-SAÔNE - CHAGNY

Afvaart richting Chagny. Geniet van het prachtige heuvellandschap. Aankomst in Chagny omstreeks 14 uur. Vertrek met de bus voor een wandeltocht richting het 'Cirque du Bout du Monde', een Natura 2000-geklasseerde natuursite. U ontdekt er de majestueuze kalkkliffen die door de rivier Cozanne door de tijd heen gevormd werden en die een krater gevormd hebben waar een waterval van 25m hoog ontspringt. Te voet terug naar Nolay en vertrek met de bus richting Mont de Sène, ook de 'Montagne des Trois Croix' genoemd, oude Keltische cultsite die uitkijkt over de wijngaard van Santenay op 521 m hoogte. Het gebied is geklasseerd als natuurpark en wordt gekenmerkt door zijn harde planten en wilde struiken. Het biedt een ongelofelijk panorama op de belangrijkste toppen en heuvelachtige gebieden uit de omstreken: de wijngaarden van de 'Côte de Beaune', de vallei van de Saône, de Morvan, de Jura en de Alpen.

Zie +
Dag 6

CHAGNY - SANTENAY - SAINT-LEGER-SUR-DHEUNE

Afvaart richting Santenay. Vertrek te voet naar het centrum van Santenay. Een charmant dorpje dat over een historisch patrimonium beschikt. In één van de 38 wijndomeinen van het dorp, kan u genieten van een wijndegustatie*. In de namiddag afvaart richting Saint-Léger-sur-Dheune. Tijdens deze afvaart kan u genieten van het mooie groene landschap. Omstreeks 18u30 aankomst in Saint-Léger-sur-Dheune, een klein charmant wijndorp gelegen aan de rechteroever van de rivier Dheune. Gala avond.

Zie +
Dag 7

SAINT-LEGER-SUR-DHEUNE - Dijon(2)

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Verplaatsing mogelijk met autocar(2) naar Dijon, aankomst tegen het einde van de ochtend. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

Op aanvraag
Deze cruise is op onze internetsite niet meer beschikbaar. Voor meer informatie, gelieve ons te contacteren op het nummer 02/514.11.54 of via email op infobel@croisieurope.com

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

de cruise in vol pension vanaf het diner van de 1e dag tot het ontbijtbuffet van de laatste dag - dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - de overnachtingen in een dubbele kajuit met airconditioning, douche en WC - de welkomstcocktail - de assistentie van onze boordcommissaris - de gala-avond - de verzekering bijstand/repatriëring - de haventaksen - de excursies.

de transfer(2) per autocar Saint-Léger-sur-Dheune/Dijon op D7 - dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de facultatieve uitstappen (te boeken en te betalen aan boord of in het agentschap) - de annulatie- en bagageverzekering - de persoonlijke uitgaven.

Excursies

De Route des Grands Crus van Bourgondië

In de namiddag, vertrek voor de wijnroute "la route des Grands Crus", Gevrey-Chambertin, Clos de Vougeot : bezoek aan het kasteel van de Clos de Vougeot. Vanaf de XIIe eeuw zijn de monniken van de abdij van Cîteaux in het midden van d...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Begeleid bezoek aan Saint-Jean-de-Losne

Saint-Jean-de-Losne, een klein stadje met talrijke monumenten die getuigen van een prestigieus verleden, is vandaag de grootste rivier-plezierhaven van Frankrijk. Tijdens een geleid bezoek aan de stad met een erkende gids bewondert u het herdenkingsm...

Duur 2h30 Klassiek
Zie meer

Begeleid bezoek aan Chalon-sur-Saône

Maak kennis met Chalon-sur-Saône en de oude stad. Chalon-sur-Saône is ontstaan uit de Saône als de haven van Eduens en kende zijn gloriejaren bij het begin en het einde van de Middeleeuwen, als hoofdstad van het Merovingische rijk v...

Duur 3h30 Klassiek
Zie meer

Wandeling naar het cirque du Bout du Monde en Mont de Sène

Vertrek voor de wandeling naar het cirque du Bout du Monde, een geklasseerd Natura 2000-domein, om de majestueuze kalkrotsen te zijn die uitgehouwen werden door de rivier Cozanne en die een cirkel vormen waaruit een waterval van 25m hoog ontstaat. Ve...

Duur 3h30 Klassiek
Zie meer

Wijnproeverij in Santenay

Vertrek naar het centrum van Santenay, een charmant wijnbouwdorp. Een wijnbouwer van het dorp zal u de vaten, fusten en wijnkelders laten ontdekken en u alles vertellen over het principe van de productie van een goede wijn. Het bezoek wordt afgeslote...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Om veiligheidsredenen tijdens de cruise kunnen enkel de maatschappij en de kapitein van de boot beslissen over eventuele routewijzigingen. Programmaplan, onder voorbehoud van wijzigingen in functie van de beschikbaarheden van de tussenstops.

(1) De uren waarop aan en van boord gegaan wordt, zullen aan boord door de kapitein van de boot bepaald worden.

(2) Verplaatsing mogelijk op aanvraag met een supplement.

*Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST