Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2022
Promotie

Het fabelachtige Griekenland Het Kanaal van Korinthe en de Meteora (formule haven/haven)

8 Dagen - ADB_PP
Omschrijving

Cruise

ATHENE - KORINTHE - ITEA - PATRAS - IGOUMENITSA - DURRËS - DUBROVNIK

.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • Een vaartocht boordevol emoties:
  • Doortocht Kanaal van Korinthe
  • Onuitgegeven cruise en een uitzonderlijke reisweg
 • ONTDEKKINGEN
  • Athene en de Akropolis
  • Argolis, een mythische streek: Mycene en Nauplion
  • Delphi, het centrum van de Antieke wereld
  • De site van Olympia, bakermat van de Olympische Spelen
  • De Meteora en hun "zwevende" kloosters
  • Tirana, hoofdstad van Albanië
 • Folkloristische Griekse avond aan boord

Route

Dag 1

ATHENE

Inscheping om 18u in de haven van Piraeus. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail. Diner aan boord. Folkloristische Griekse avond aan boord.

Zie +
Dag 2

ATHENE - Doortocht Kanaal van Korinthe

Excursie in de voormiddag: Athene en de Akropolis. Met wat verbeelding waant u zich zo in de roemrijke tijd van het antieke Griekenland en slentert u tussen het Parthenon, de Propyleeën, het Erechtheion en de tempel van Athena Nikè.

In de namiddag, vaartocht door het beroemde kanaal van Korinthe. Het kanaal heeft een lengte van 6.343 km, een breedte van 24,60 m bij het wateroppervlak, een diepte van 8 m, en de wanden kunnen tot 79,50 m hoog zijn. Aankomst in Korinthe eind van de namiddag. Nachtelijke tussenstop.

Zie +
Dag 3

KORINTHE

In de voormiddag excursie naar het hart van Argolide: Mycene en Nauplion. U ontdekt Mycene. Volgens de legende werd deze stad gebouwd door Perseus, daarbij geholpen door de Cyclopen. Vervolgens Nauplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland en gedomineerd door de Palamidi-vesting.

In de namiddag vaartocht naar Itea.

Zie +
Dag 4

ITEA

In de voormiddag excursie naar Delphi. Tijdens een bezoek aan het heiligdom van Apollo kunt u de Agora bewonderen, de heilige weg die naar de Tempel van Apollo, het theater en ook de beroemde Tholos van Delphi leidt.

In de namiddag, vaartocht naar Patras.

Zie +
Dag 5

PATRAS

In de voormiddag bezoek aan de archeologische site van Olympia. Vandaag herbergt dit heiligdom nog de overblijfselen van tal van gebouwen, zoals de werkplaats van de beeldhouwer Phidias, een stadion, een sportschool en de tempel van Zeus.

In de namiddag, vaartocht naar Igoumenista. Maak van de gelegenheid gebruik om te ontspannen op het zonnedek. Nachtelijke vaartocht.

Zie +
Dag 6

IGOEMENITSA

Excursiedag: De Meteora (ong. 5u heen en terug – lunch inbegrepen). U ontdekt een van de meest grandioze Griekse sites. Zodra we in Kalambaka aankomen, worden we verrast door een adembenemend uitzicht. Bovenop de rotsachtige bergtoppen prijken enkele tientallen kloosters die de zwaartekracht en uw verbeelding tarten.

Vaartocht naar Durrës.

Zie +
Dag 7

DURRËS

Vaartocht in de voormiddag.

Bezoek aan Tirana in de namiddag. Bewonder het hart van de stad, namelijk het Skanderbeg-plein, met Tirana's oudste gebouw, de moskee Et'hem Bey.

Gala-avond. Nachtelijke vaartocht naar Dubrovnik.

Zie +
Dag 8

DUBROVNIK

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten. 

Zie +

Data en Prijzen

Stad van vertrek
START IN 2022
Vertrek 28/08/2022
Aankomst 04/09/2022
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

START IN 2022
Vertrek 28/08/2022
Aankomst 04/09/2022
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

de cruise met volpension vanaf het diner van dag 1 tot het ontbijtbuffet van dag 8 - de drank aan boord (behalve wijnkaart en bar) - het verblijf in een tweepersoonskajuit met airconditioning, douche en toilet - de excursies uit het programma - de welkomstcocktail - de gala-avond - de bijstand van onze animatrice aan boord - de bijstands-/repatriëringsverzekering - de haventaksen.

de transfers - de dranken op de speciale kaarten, de dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de annulatie-/bagageverzekering - persoonlijke uitgaven.

Excursies

Athene en de Acropolis

Met de autocar rijdt u in het gezelschap van uw gidsen naar de Acropolis van Athene, gelegen op een rotsplateau van ongeveer 150 m en dat tijdens de Oudheid dienst deed als heiligdom voor de verering van de godin Athena en tal van andere goden uit de...

Duur 4h30 Klassiek
Zie meer

Bezoek aan Delphi - halve dag

Deze site was gewijd aan de god Apollo en staat vooral bekend om zijn orakel, de Pythia. De Pythia was een jonge vrouw die vanop een driepotige kruk in de orakelruimte de toekomst voorspelde. Onder haar liep een smalle kloof waaruit, volgens de oude...

Duur h00 Klassiek
Zie meer

Tirana

Op weg naar Tirana dat naar het oosten tussen de bergen van Dajti en de kustvlaktes ligt. Bij het bezoek aan het Nationaal Historisch Museum wordt u ondergedompeld in de tumultueuze geschiedenis van Albanië.  Het museum geeft een boeiende k...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Olympia

Vertrek met de autocar in het gezelschap van uw gidsen naar de site van Olympie, de bakermat van de beroemde Olympische spelen, met als leuze "lichamelijke en intellectuele hoogstandjes in een sfeer van verstandhouding en vrede". U bezoekt...

Duur h00 Klassiek
Zie meer

De Meteora

We gaan op verkenning op een van de meest grandioze Griekse sites. Zodra we in Kalambaka aankomen, worden we verrast door een adembenemend uitzicht. Bovenop de rotsachtige bergtoppen prijken enkele tientallen kloosters die de zwaartekracht en uw verb...

Duur h00 Klassiek
Zie meer

Mycene en Nauplion

Volgens de Griekse mythologie werd Mycene opgericht door Perseus, die hierin werd bijgestaan door de Cyclopen. De stad is ook het koninkrijk van de legendarische koning Agamemnon, de held uit het bekende epos van Homerus die het met zijn Griekse lege...

Duur h00 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

Geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Opgelet: de invloed van diverse weersomstandigheden kan de routes verstoren. In bepaalde gevallen kunnen ook tussenstops worden geschrapt. In dergelijke gevallen streeft CroisiEurope ernaar om de meest geschikte oplossing te vinden voor de passagiers. Omwille van de veiligheid tijdens het varen kunnen alleen de crew en de kapitein van het schip beslissen om de reisweg van de cruise te wijzigen. VOORLOPIG PROGRAMMA 2022, kan nog wijzigen. Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST