Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2022 2023

Er helemaal tussenuit van Saône-et-Loire tot de Côte d'Or (formule haven/haven)

7 Dagen - SLD_PP
Omschrijving

Cruise

Dijon(2) - SAINT-LEGER-SUR-DHEUNE - SANTENAY - CHAGNY - CHALON-SUR-SAÔNE - SAINT-JEAN-DE-LOSNE - PETIT-OUGES - DIJON

Van Saint-Léger-sur-Dheune naar Dijon zal het kanaal van Bourgondië u meenemen naar authentieke steden met onvoorwaardelijke charme. Op het programma staat een degustatie* van regionale producten in Saint-Jean-de-Losne en van wijnen in de beroemde wijngaarden van Santenay, een bezoek aan de stad van kunst en geschiedenis van Chalon-sur-Saône, aan het museum van de scheepsbouw in Saint-Jean-de-Losne of een wandeling naar het exotische 'Cirque du Bout du Monde': deze ontspannende, gastronomische en culturele cruise zal u zeker niet teleurstellen!

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Fietsen beschikbaar aan boord
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • EXCURSIES INBEGREPEN:
  • Het 'Cirque du Bout du Monde' en de 'Mont de Sène', opmerkelijke natuursites
  • Wijndegustatie* in Santenay
  • Chalon-sur-Saône, stad boordevol kunst en geschiedenis en bakermat van de fotografie
  • Saint-Jean-de-Losne, belangrijkste Europese plezierhaven
  • Het circuit van de grand crus van Bourgogne

Route

Dag 1

Dijon(2) - SAINT-LEGER-SUR-DHEUNE

Verplaatsing mogelijk met autocar(2) van Dijon narr Saint-Léger-sur-Dheune. Inscheping om 18u. Onthaal en voorstelling van de bemanning. Diner aan boord.

Zie +
Dag 2

SAINT-LEGER-SUR-DHEUNE - SANTENAY - CHAGNY

Vertrek met de bus voor een wandeltocht richting het 'Cirque du Bout du Monde' (enkel na reservatie vóór de cruise in uw agentschap), een Natura 2000-geklasseerde natuursite. U ontdekt er de majestueuze kalkkliffen die door de rivier Cozanne door de tijd heen gevormd werden en die een krater gevormd hebben waar een waterval van 25m hoog ontspringt. Te voet terug naar Nolay en vertrek met de bus richting Mont de Sène, ook de 'Montagne des Trois Croix' genoemd, oude Keltische cultsite die uitkijkt over de wijngaard van Santenay op 521 m hoogte. Het gebied is geklasseerd als natuurpark en wordt gekenmerkt door zijn harde planten en wilde struiken. Het biedt een ongelofelijk panorama op de belangrijkste toppen en heuvelachtige gebieden uit de omstreken: de wijngaarden van de 'Côte de Beaune', de vallei van de Saône, de Morvan, de Jura en de Alpen. In de namiddag vertrek te voet naar het centrum van Santenay. Een charmant dorpje dat over een historisch patrimonium beschikt. In één van de 38 wijndomeinen van het dorp, kan u genieten van een wijndegustatie*. Terug aan boord en afvaart richting Chagny dat we in de vooravond zullen bereiken.

Zie +
Dag 3

CHAGNY - CHALON-SUR-SAÔNE

's Ochtends varen richting Chalon-sur-Saône. U krijgt de mogelijkheid met de fiets langs de Doubs te rijden via de 'Voie Verte'(1). 's Namiddags bezoekt u Chalon-sur-Saône, geboortestad van Joseph Nicéphore Niepce, uitvinder van de fotografie in 1824. Excursie naar de oude stad met de huizen met houten vakken die werden gebouwd tussen de XVe en de XVIIe eeuw, de Saint-Vincent-kathedraal en de klassieke woonsten uit de XVIIe en de XVIIIe eeuw. Voortzetting van het bezoek aan het historisch centrum met een wijndegustatie* van de 'Côte Chalonnaise'. Terug aan boord voor.

Zie +
Dag 4

CHALON-SUR-SAÔNE - SAINT-JEAN-DE-LOSNE

Heel de ochtend varen in de richting van Saint-Jean-de-Losne. Aarzel niet aan boord een fiets te vragen om de boot via de 'Voie Verte' langs het kanaal te volgen(1). 's Namiddags is er een gegidst bezoek aan Saint-Jean-de-Losne. Ga op ontdekking langs de monumenten die van een prestigieus verleden getuigen, zoals het ‘Monument Commémoratif du Siège' van 1636, het ‘Hôtel-Dieu' dat een ziekenhuis was en in 1658 gebouwd werd en omringd is door een smeedijzeren hek dat dateert uit de XVIIe en XVIIIe eeuw. U bezoekt de sector van 'la Gare d'Eau', de bakstenen kerk van Saint-Jean-Baptiste die in de XVIe eeuw gebouwd werd en het 'Musée de la Batellerie' (ook wel 'Maison des Mariniers' genoemd - gesloten op maandag), een van de oudste huizen van de stad uit de XVe eeuw die heel de geschiedenis van de scheepvaart vertelt. Uw bezoek wordt beëindigd in het stadhuis, waar u specialiteiten uit de Bourgogne kan degusteren. Terug aan boord.

Zie +
Dag 5

SAINT-JEAN-DE-LOSNE - PETIT-OUGES

Op weg voor een dagje varen richting Petit-Ouges. U krijgt de mogelijkheid om de boot met de fiets te volgen via de 'Voie Verte'(1). Aan elke sluis kan u uitstappen en de charmante dorpjes aan de rand van de Doubs ontdekken. Aankomst in Petit-Ouges omstreeks 19u.

Zie +
Dag 6

PETIT-OUGES - DIJON

Afvaart richting Dijon dat we in de late voormiddag bereiken. In de namiddag vertrek met de autocar voor een excursie naar de route van de Grands Crus van Bourgogne (enkel na reservatie vóór de cruise in uw agentschap). Langs deze toeristische route ontdekt u de meest prestigieuze wijngaarden van de Bourgogne. Geniet van een bijzondere tocht te midden van groene natuur vooraleer een halte te maken op één van de vele wijngaarden om te genieten van een wijndegustatie*. Terug aan boord in de late namiddag.

Zie +
Dag 7

DIJON

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

START IN 2023
Vertrek 20/04/2023
Aankomst 26/04/2023
Op aanvraag
Schip : MS Danièle Ankers : 5
Vertrek 18/05/2023
Aankomst 24/05/2023
Schip : MS Danièle Ankers : 5
Vertrek 15/06/2023
Aankomst 21/06/2023
Schip : MS Danièle Ankers : 5
Vertrek 29/06/2023
Aankomst 05/07/2023
Schip : MS Danièle Ankers : 5
Vertrek 13/07/2023
Aankomst 19/07/2023
Op aanvraag
Schip : MS Danièle Ankers : 5
Vertrek 27/07/2023
Aankomst 02/08/2023
Schip : MS Danièle Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

de cruise in vol pension vanaf het diner van de 1e dag tot het ontbijtbuffet van de laatste dag - dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - de overnachtingen in een dubbele kajuit met airconditioning, douche en WC - de welkomstcocktail - de assistentie van onze boordcommissaris - de gala-avond - de verzekering voor bijstand/repatriëring - de haventaksen - de excursies.

de transfer met de bus van Dijon naar Saint-Léger-sur-Dheune(2) - dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de annulatie-/bagageverzekering - de persoonlijke uitgaven - alle prestaties die niet in het programma vermeld worden.

Excursies

Begeleid bezoek aan Chalon-sur-Saône

Maak kennis met Chalon-sur-Saône en de oude stad. Chalon-sur-Saône is ontstaan uit de Saône als de haven van Eduens en kende zijn gloriejaren bij het begin en het einde van de Middeleeuwen, als hoofdstad van het Merovingische rijk v...

Duur 3h30 Klassiek
Zie meer

De Route des Grands Crus van Bourgondië

In de namiddag, vertrek voor de wijnroute "la route des Grands Crus", Gevrey-Chambertin, Clos de Vougeot : bezoek aan het kasteel van de Clos de Vougeot. Vanaf de XIIe eeuw zijn de monniken van de abdij van Cîteaux in het midden van d...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Wijnproeverij in Santenay

Vertrek naar het centrum van Santenay, een charmant wijnbouwdorp. Een wijnbouwer van het dorp zal u de vaten, fusten en wijnkelders laten ontdekken en u alles vertellen over het principe van de productie van een goede wijn. Het bezoek wordt afgeslote...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Wandeling naar het cirque du Bout du Monde en Mont de Sène

Vertrek voor de wandeling naar het cirque du Bout du Monde, een geklasseerd Natura 2000-domein, om de majestueuze kalkrotsen te zijn die uitgehouwen werden door de rivier Cozanne en die een cirkel vormen waaruit een waterval van 25m hoog ontstaat. Ve...

Duur 3h30 Klassiek
Zie meer

Begeleid bezoek aan Saint-Jean-de-Losne

Saint-Jean-de-Losne, een klein stadje met talrijke monumenten die getuigen van een prestigieus verleden, is vandaag de grootste rivier-plezierhaven van Frankrijk. Tijdens een geleid bezoek aan de stad met een erkende gids bewondert u het herdenkingsm...

Duur 2h30 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Om veiligheidsredenen tijdens de cruise kunnen enkel de maatschappij en de kapitein van de boot beslissen over eventuele routewijzigingen. Programmaplan, onder voorbehoud van wijzigingen in functie van de beschikbaarheden van de tussenstops.

(1) De uren waarop aan en van boord gegaan wordt, zullen aan boord door de kapitein van de boot bepaald worden.

(2) Verplaatsing mogelijk op aanvraag met een supplement.

*Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST