Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2023

Parijs, middeleeuws Frankrijk en romantiek in Fontainebleau (formule haven-haven)

7 Dagen - PSN_PP
Omschrijving

Cruise

PARIJS - EVRY - MELUN - MORET-SUR-LOING - MONTEREAU-FAULT-YONNE - SENS - Parijs(1)

Deze cruise brengt u van Parijs tot aan de poorten van de Bourgogne. Te midden van adembenemende natuur trekt u door het bos van Fontainebleau. Het woud is niet alleen een plek waar vele vorsten verbleven hebben en een voormalig koninklijk bos maar ook een inspiratiebron voor heel wat kunstenaars. Trek op ontdekking langs prestigieuze monumenten en iconische locaties. Reis door de tijd naar de kastelen van Vaux-le-Vicomte en Fontainebleau. Barbizon, het tijdloos charmante schildersdorpje, zal u ongetwijfeld verleiden. Provins, een middeleeuwse stad door UNESCO erkend als werelderfgoed, en Sens onthullen hun architecturale rijkdommen en schatten.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Fietsen beschikbaar aan boord
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • Een magnifiek avontuur langs betoverende plekjes, historische steden en tongstrelende specialiteiten
 • EXCURSIES INBEGREPEN
  • Bezoek aan het luxueuze van Vaux-le-Vicomte
  • Bezoek aan het dorp Barbizon
  • Het kasteel van Fontainebleau en zijn tuinen
  • De middeleeuwse stad Provins
  • Sens, zijn kathedraal en overdekte markt

Route

Dag 1

PARIJS

Inscheping vanaf 18u. Voorstelling van de crew en welkomstdrankje. Diner aan boord. Cruise 'Paris by night' (in functie van het waterpeil).

Zie +
Dag 2

PARIJS - EVRY

Vaartocht in de voormiddag op de Seine. We varen door het hart van de hoofdstad, zodat u vanop de eerste rij de monumenten rond de rivier kunt zien. Aankomst in de vroege namiddag in Evry. Bezoek aan het luxueuze kasteel van Vaux-le-Vicomte Het kasteel werd op verzoek van Nicolas Fouquet ontworpen door grote kunstenaars: architect Le Vau, schilder Le Brun en landschapskunstenaar André Le Nôtre. Ze legden hun handen samen en ontwierpen een model waarvan de majesteit en het evenwicht de inspiratiebron vormden voor het Versailles van Lodewijk XIV en daarna voor heel Europa gedurende meer dan een eeuw. Ontdek de ceremoniekamers en de kelders en bewonder de uitzonderlijke kunstwerken die tentoongesteld worden in het kasteel. Terugkeer aan boord. Vrije avond.

Zie +
Dag 3

EVRY - MELUN

Vaartocht in de voormiddag naar Melun. De Seine loopt langs vele bossen en geeft het landschap een idyllische toets. In de namiddag bezoekt u Barbizon, een dorpje ten westen van het bos van Fontainebleau. Dit dorpje, dat oorspronkelijk een onbeduidend gehucht was, groeide in de 19e eeuw al snel uit tot de favoriete plek van landschapschilders zoals Théodore Rousseau en Jean-François Millet, twee belangrijke leden van de bekende School van Barbizon. Kuier door de geplaveide straten en stap gerust de kleine winkels en kunstgalerijen binnen!

Terugkeer aan boord. Vrije avond.

Zie +
Dag 4

MORET-SUR-LOING - MELUN

Bezoek in de voormiddag aan het kasteel van Fontainebleau en zijn tuinen. In dit kasteel verbleven alle belangrijke vorsten van Frankrijk. Het is een uniek voorbeeld van een residentie die 8 eeuwen lang regelmatig is bewoond. De Franse tuinen, de fonteinen en de parterre roepen de gloriedagen van het paleis op. Een ontdekking van de stad Fontainebleau en de gevels van de oude herenhuizen die tijdens de verschillende verblijven van het hof werden opgericht, zullen uw bezoek aangenaam aanvullen. Terugkeer aan boord. Vaartocht in de namiddag naar Moret-sur-Loing. Zodra we Melun verlaten, wordt u verrast door een weelderig groen landschap. We volgen de Seine door een idyllisch landschap. Vrije avond.

Zie +
Dag 5

MORET-SUR-LOING - MONTEREAU-FAULT-YONNE

Vaartocht in de voormiddag naar Montereau-Fault-Yonne. In de namiddag pikt u een rondleiding door Provins mee en wandelt u langs buitengewoon erfgoed. U ontdekt de indrukwekkende vestingen uit de 17e en 18e eeuw en de prachtige César-toren die in de 17e eeuw dienst deed als slottoren. Vervolgens gaat u verder naar de Grange aux Dîmes, een weelderig handelaarspand uit de 18e eeuw, de huizen met houten vakwerk en de collegiale Saint-Quiriace. Aan het einde van uw bezoek staat een kleine gastronomische tussenstop op u te wachten en kunt u proeven van een van de specialiteiten van Provins: honing op basis van blaadjes van de roos van Provins. Terugkeer aan boord. Vrije avond.

Zie +
Dag 6

MONTEREAU-FAULT-YONNE - SENS

Vaartocht in de voormiddag over het kanaal van Loing naar Sens. In de namiddag trekken we op verkenning door Sens. Deze stad is vooral bekend om haar gebouwen die zowel architectonisch als historisch alle aandacht trekken. Zo was de kathedraal van Sens het eerste gotische bouwwerk van zijn soort en werd het stadhuis opgetrokken tijdens de glorieuze Derde Franse Republiek aan het begin van de vorige eeuw. De huizen, gebouwen en muren die u op uw tocht door de straten en boulevards passeert, getuigen over dit rijke verleden. We bezoeken ook de overdekte stadsmarkt, waar u kunt proeven van lokale producten. Terugkeer aan boord. Gala-avond.

Zie +
Dag 7

SENS - Parijs(1)

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Mogelijkheid voor een busreis van Sens naar Parijs(1). Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

START IN 2023
Vertrek 19/04/2023
Aankomst 25/04/2023
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Vertrek 17/05/2023
Aankomst 23/05/2023
Op aanvraag
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Vertrek 14/06/2023
Aankomst 20/06/2023
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Vertrek 12/07/2023
Aankomst 18/07/2023
Op aanvraag
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Vertrek 09/08/2023
Aankomst 15/08/2023
Op aanvraag
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Vertrek 06/09/2023
Aankomst 12/09/2023
Op aanvraag
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Vertrek 04/10/2023
Aankomst 10/10/2023
Op aanvraag
Schip : MS Déborah Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

Cruise in volpension vanaf het diner van dag 1 tot het ontbijtbuffet van dag 7 - de dranken inbegrepen aan boord (behalve dranken op de speciale kaarten) - verblijf in een tweepersoonskajuit met airco, douche en wc - welkomstcocktail - bijstand van onze boordcommissaris - gala-avond - de excursies en bezoeken vermeld in het programma - bijstands-/repatriëringsverzekering - haventaksen.

de transfer Sens/Parijs(1) - de dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de annulatie/bagageverzekering - de persoonlijke uitgaven - de verplaatsingen.

Excursies

Kasteel van Vaux-le-Vicomte

Vertrek per bus voor het bezoek aan het luxueuze kasteel van Vaux-le-Vicomte. Op verzoek van Nicolas Fouquet werd het ontworpen door grote kunstenaars: architect Le Vau, schilder Le Brun en landschapskunstenaar André Le Nôtre. Ze verenig...

Duur 3h30 Klassiek
Zie meer

Rondleiding door Fontainebleau

Vertrek met de bus voor de rondleiding door Fontainebleau. De keizerlijke stad met het historische erfgoed, het kasteel, de pleinen, het weelderige Italiaanse theater en de parochiekerk van Sint-Lodewijk zal je betoveren. Je zult de stad doorkruisen...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Bezoek aan Barbizon

Vertrek met de bus naar Barbizon. Barbizon is een dorpje ten westen van het bos van Fontainebleau. Dit dorpje, dat oorspronkelijk een onbeduidend gehucht was, groeide in de 19e eeuw al snel uit tot de favoriete plek van landschapschilders zoals Th&ea...

Duur h00 Klassiek
Zie meer

Rondleiding door Provins

Vertrek met de bus naar Provins. De middeleeuwse stad Provins wordt door UNESCO als werelderfgoed erkend. De reden? Dit is de enige stad waar we nog sporen terugvinden van de Jaarmarkten van Champagne die in de 17e en 18e eeuw werden gehouden. In de...

Duur h00 Klassiek
Zie meer

Rondleiding door Sens

Vertrek te voet voor de rondleiding in Sens. Deze stad is vooral bekend om haar gebouwen die zowel architectonisch als historisch alle aandacht trekken. Zo werd het stadhuis opgetrokken tijdens de glorieuze Derde Franse Republiek aan het begin van de...

Duur h00 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Om veiligheidsredenen eigen aan de scheepvaart kunnen enkel de maatschappij en de kapitein van het schip beslissen om de koers van de cruise te wijzigen.

(1) Verplaatsing mogelijk op aanvraag met een supplement.

Alcohol kan de gezondheid schaden, drink het dus met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST