Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2022

Langs het Suezkanaal van de pracht van de Middellandse Zee naar de schatten van de Rode Zee (formule haven/haven)

10 Dagen - LHG_PP
Omschrijving

Cruise

LARNACA - ALEXANDRIË - Suezkanaal - SUEZ - Caïro - SHARM-EL-SHEIKH - HURGHADA

Ga aan boord van een unieke cruise die de Middellandse Zee met de Rode Zee verbindt met de doorvaart van het Suezkanaal. Dit is een uitzonderlijk moment. Ontdek Nicosia, de laatste verdeelde hoofdstad ter wereld, en zijn contrasterende wijken. Vertrek naar Egypte, het land van de farao's, en zijn steden met suggestieve namen. Alexandrië, een stad aan de Middellandse Zee die in de Oudheid haar glorietijd beleefde, en Caïro, waar zich in het hart de beroemde piramiden bevinden die door de Sfinx worden beschermd. Tenslotte kunt u een excursie maken naar de Nijlvallei, waar u de meest iconische plaatsen van het oude Egypte vindt: de Vallei der Koningen en de tempel van Karnak.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • ALLE EXCURSIES INBEGREPEN
  • Nicosia
  • Alexandrië, tussen Oost en West
  • Caïro, in de voetsporen van de farao‘s

Route

Dag 1

LARNACA

Inscheping om 18 uur. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail. Diner aan boord. Vrije avond.

Zie +
Dag 2

LARNACA

In de voormiddag excursie naar Nicosia, de stad met twee gezichten. U maakt er kennis met de schatten van de Cypriotische hoofdstad, de laatste verdeelde plaats van Europa. U bezoekt de oude Sint-Sophiakathedraal, het gebedshuis van de Cypriotische koningen en de karavanserai van Buyuk Han (binnen), het mooiste voorbeeld van de Ottomaanse architectuur in Nicosia. In deze vroegere handelsplaats, die in 2002 werd gerestaureerd, konden doortrekkende handelaars hun waar stockeren. Daarna wandelt u rond in de traditionele wijk, Laïki Geitonia. De prachtig gerestaureerde traditionele huizen en gezellige straatjes in deze wijk geven een goed beeld van hoe het er in de 18e eeuw uitzag. In de vroege namiddag vertrekken we met de boot.

Zie +
Dag 3

Op zee

Vaartocht de hele dag op de Middellandse Zee. Gebruik deze dag op zee om volop te genieten van de rust aan boord van de Belle de l’Adriatique en neem deel aan de activiteiten aan boord. Lezing in de salon-bar.

Zie +
Dag 4

ALEXANDRIË

De stad Alexandrië werd opgericht door Alexander de Grote, de oude rivaal van Rome. We vinden er de vuurtoren van Pharos, een van de zeven wereldwonderen. In de voormiddag bezoekt u het nationaal museum van Alexandrië, dat ongeveer 2000 antieke stukken herbergt uit de verschillende periodes, gaande van het tijdperk van de farao’s tot de koptische en islamitische periodes en ook de Grieks-Romeinse periode. Hierna volgt een bezoek aan een Romeins amfitheater, dat uniek is voor deze Egyptische periode. Ten tijde van Cleopatra VII was dit een theater, en na de Romeinse overheersing werd het omgevormd tot amfitheater. Het bestaat uit dertien rijen in wit marmer, opgesteld in een halve cirkel, en daarnaast uit zuilen in groen marmer uit Klein-Azië en rode graniet uit Aswan.

In de namiddag geleid bezoek aan de bibliotheek van Alexandrië en de tuinen van Montazah. De nieuwe bibliotheek van Alexandrië (Bibliotheca Alexandrina) is gebouwd op dezelfde locatie als haar roemrijke voorganger. Het gebouw heeft opnieuw als doel om uit te stralen in de mediterrane wereld. Daarna bezoeken we de tuinen van Montazah, het mooiste groene plekje in Alexandrië. De tuinen strekken zich uit langs de kust en langs het 19e-eeuwse Montazahpaleis.

Zie +
Dag 5

ALEXANDRIË - PORT SAID

Vaartocht de hele dag naar Port Said. U doorkruist de moerassige Nijldelta, die al sinds de oudheid een gebied is met uiterst rijke fauna en flora. Het is een strategisch landbouwgebied waar al sinds de oudheid heel wat 'water-management' bij komt kijken om overstromingen te vermijden en de risico's op verzilting te beperken. Lezing in de salon-bar.

Zie +
Dag 6

PORT SAID - Suezkanaal - SUEZ

In de vroege voormiddag vertrek van de boot en doortocht door het Suezkanaal. Dit kanaal is 173 km lang en slechts 190 m breed. Het is een strategische doorgang tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee, zonder rond Afrika te moeten varen. De gigantische werken werden tussen 1859 en 1869 uitgevoerd onder het beheer van de Compagnie Ferdinand de Lesseps, vele jaren nadat Darius, de Perzische veroveraar van Egypte, een eerste versie van het kanaal liet graven. Halverwege de namiddag aankomst in Suez.

Egyptische folkloreavond aan boord.

Zie +
Dag 7

SUEZ - Caïro

Dagexcursie in Caïro (lunch inbegrepen). Treed in de voetsporen van de farao’s. U bezoekt het plateau van Gizeh, waar zich een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld bevindt: de ‘grote piramide’ van Cheops. Ernaast prijken de piramides van Chefren, Mykerinos en de Sfinks, die nog steeds veel bewondering oogst. Daarna een bezoek aan het Egyptisch Museum in Caïro. Bij de oprichting telde het museum ongeveer 12.000 voorwerpen, maar in de loop der tijd is de collectie aanzienlijk groter geworden. Vandaag de dag is dit museum het grootste museum voor Egyptische kunst ter wereld. U bewondert een museumcollectie die bestaat uit diverse kostbare voorwerpen, zoals beelden, schilderingen en grafelementen. In de graftombe en de mummiezaal, waar de gemummificeerde overblijfselen van belangrijke farao's rusten, ontdekt u ware schatten.

Zie +
Dag 8

SHARM-EL-SHEIKH

Vaartocht in de voormiddag. Geniet van de milde temperaturen op het zonnedek, met de blik gericht op het schiereiland Sinaï. In de faraonische tijd bulkte deze plek van het koper, goud en turkooizen, en bovendien was het ook een bijbels land en een belangrijk bedevaartsoord. Volgens de Exodus zwierf het Hebreeuwse volk na de vlucht uit Egypte 40 jaar lang door de Sinaïwoestijn onder leiding van Mozes, vooraleer het Beloofde Land te bereikten. Lezing in de salon-bar.

Voorgestelde excursie: Sharm El Sheikh en de zeebodem van Na’ama Bay. Een tocht op zee in een boot met glazen bodem waarbij u wordt ondergedompeld in de rijkdom van de zeebodem, waarvoor de Rode Zee beroemd is. Daarna ontdekt u Sharm El Sheikh en zijn traditionele soek.

Gala-avond.

Zie +
Dag 9

HURGHADA

Vertrek voor een dagexcursie naar het antieke Thebe, de hoofdstad van de farao‘s: de Vallei der Koningen en de Tempel van Karnak (lunch inbegrepen - reistijd 4.30 u heen en 4.30 u terug). Een van de absolute hoogtepunten van het oude Egypte. Deze mythische plaats op de westelijke Nijloever, in de holte van de Thebaanse berg, dompelt u onder in een ruim 4.000 jaar lange geschiedenis. De Vallei der Koningen is een symbool van het koninkrijk der doden en is erkend als UNESCO-Werelderfgoed. U vindt er de graven van de bekendste farao's: Amenhotep II, Ramses XI en Toetanchamon. De 62 graven bevinden zich in dezelfde berg, maar zijn niet allemaal toegankelijk voor het publiek. U kunt er drie bezoeken, waaronder dat van Seti I(2), het grootste en best bewaarde graf van de 64 stuks in de Vallei der Koningen. Iets verder torenen de 18 meter hoge Kolossen van Memnon uit boven de westelijke oever. De twee enorme standbeelden zonder gezicht en zittend op hun troon zijn de overblijfselen van de dodentempel van Amenhotep III. Vervolgens bezoekt u de Tempel van Karnak, een grandioze site ter ere van de God Amon. Midden in deze even kolossale als duizelingwekkende site bevindt zich de tempel van Amon, met daarbij het heilige meer.

Zie +
Dag 10

HURGHADA

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9 uur. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

Stad van vertrek
START IN 2022
Vertrek 03/11/2022
Aankomst 12/11/2022
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

START IN 2022
Vertrek 03/11/2022
Aankomst 12/11/2022
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

de cruise naargelang de categorie van de gekozen kajuit – volpension – de dranken inbegrepen aan boord, exclusief speciale kaarten – de excursies in het programma - de bijstands-/repatriëringsverzekering – de haventaksen.

de transfers - de dranken op de speciale kaarten, de dranken bij de maaltijden tijdens excursies of transfers - de annulatie-/bagageverzekering - persoonlijke uitgaven - het visum in Egypte.

Excursies

Het National Museum van Suez

Het Nationaal Museum van Suez traceert de geschiedenis van de stad Suez. U ontdekt een begrafeniszaal die de verschillende stadia van het balsemen bij de farao's laat zien. U bewondert een replica van de grafdeur, een offertafel, canonieke vazen...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Uitstap naar Nicosia

De stad Nicosia is sinds de Middeleeuwen de hoofdstad van het eiland. Hier bezoekt u de oude kathedraal Sint-Sophia waarvan de bouw begonnen is in 1209 en voltooid werd in de 14e eeuw. Hier werden de koningen van Cyprus gekroond, de Lusignans. Daarna...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Sharm El Sheikh en de zeebodem van Na’ama Bay

Vanuit de haven van Sharm El-Sheikh zetten we koers richting de marina voor een onvergetelijke tocht aan boord van een boot met glazen bodem. De ongelooflijke zeebodem van de Rode Zee toont u een niet te missen schouwspel. Geniet van een adembenemend...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Alexandrië, het nationaal museum en amfitheater

Aan de noord-westeroever van de Nijldelta prijkt Alexandrië als grootste haven van Egypte en een van de grootste badsteden van de Middellandse Zee. De stad werd in 332 voor Chr. opgericht door Alexander de Grote, die met dit gebaar ook meteen zi...

Duur h00 Klassiek
Zie meer

Alexandrië, de bibliotheek en de tuinen van Montazah

U verlaat de haven per wagen en passeert ondertussen het Mansheya-plein, waar het ruiterstandbeeld van Mohamed Ali, de oprichter van het moderne Egypte, bezoekers verwelkomt. U rijdt verder langs het marmeren Graf van de onbekende soldaat en trekt ve...

Duur h00 Klassiek
Zie meer

Dagexcursie naar Caïro

Vertrek voor een excursie naar Caïro ‘in de voetsporen van de farao’s’ (lunch inbegrepen - duurt ong. 10 uur waarvan 4 uur reistijd). Het plateau van Gizeh herbergt een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld: de &lsq...

Duur 12h00 Klassiek
Zie meer

Luxor en de Vallei der Koningen

Vertrek voor een dagexcursie naar het antieke Thebe, de hoofdstad van de farao‘s: Luxor en de Vallei der Koningen (lunch inbegrepen - reistijd 4u30 heen en 4u30 terug). De Vallei der Koningen is een van de absolute hoogtepunten van het oude Egy...

Duur 15h00 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

Verplicht: EGYPTISCH VISUM en PASPOORT dat 6 maanden na de terugkeerdatum geldig is. Niet-EU-burgers worden verzocht om hun ambassade te raadplegen.

Informatie over het visum in Egypte: Het is heel belangrijk dat u vóór uw aankomst in Egypte de nodige stappen onderneemt om uw visum voor Egypte te verkrijgen. U kunt zelf een visum voor Egypte aanvragen via de website: https://visa2egypt.gov.eg/

Als u tegen betaling graag gebruik wil maken van de visumdienst van CroisiEurope en zo alle administratieve taken uit handen wil geven (€ 30 (1)), moet u rekening houden met een wachttijd voor vertrek. Contacteer ons voor meer informatie.


Opgelet: de invloed van diverse weersomstandigheden kan de routes verstoren. In bepaalde gevallen kunnen ook tussenstops worden geschrapt. In dergelijke gevallen streeft CroisiEurope ernaar om de meest geschikte oplossing te vinden voor de passagiers. Omwille van de veiligheid tijdens het varen kunnen alleen de crew en de kapitein van het schip beslissen om de reisweg van de cruise te wijzigen. VOORLOPIG PROGRAMMA 2021, kan nog wijzigen.

(1) Tarief onder voorbehoud van wijzigingen.

(2) Het graf van Séti I is toegankelijk voor de eerste 50 ingeschreven; hierna zal een bezoek aan een ander graf worden aangeboden.

Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.

EXTRA INFORMATIE:

 • De excursies kunnen worden gewijzigd of omgekeerd bij technische vereisten, culturele evenementen ... De Egyptische autoriteiten kunnen onaangekondigd ook bepaalde sites of musea sluiten. In dat geval bieden we u een alternatief.
 • Sommige sites worden streng beveiligd. We zijn niet verantwoordelijk voor eventuele onvoorziene sluitingen, maar doen er alles aan om alternatieve bezoeken te voorzien.
 • De route, de tussenstops of de bezoeken kunnen door de rederij en onze vertegenwoordigers ter plaatse indien nodig gewijzigd worden.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST