Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2020

Ontdek India per cruise, van Madras naar Sri Lanka en Mumbai (formule haven-haven)

11 Dagen - MDB_PP
Omschrijving

Cruise

MADRAS - TRINCOMALEE - COLOMBO - COCHIN - GOA - MUMBAI

Ontdek India en Sri Lanka via het water: een rondreis langs deze twee indrukwekkende landen. Stap in de voetsporen van de grote ontdekkingsreizigers en ontdek verschillende Indiase staten via het water: de oude koloniale gebouwen van Tamil Nadu, de backwaters en waterlopen van Kerala, de gebedsplaatsen van Goa en ten slotte Maharashtra, een van de staten met de meest indrukwekkende rijkdommen: het bruisende Mumbai en het aan de vader van de natie gewijde Gandhi-museum.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden
 • Verfijnde lokale keuken
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Begeleider of cruisedirecteur aan boord
 • Animatie en/of conferenties aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN

 • Bezoek aan 3 UNESCO-erkende sites:
  • De Mahabalipuram-site in Madras
  • De kerken en kloosters van Goa
  • De victoriaanse neogotische gebouwen en het Elephanta-eiland van Mumbai
 • Een dag in de backwaters van Kerala
 • Colombo met zijn levend museum dat het leven van een traditioneel dorp nabootst
 • Het museum ter ere van Gandhi's leven in Mumbai

Route

Dag 1

MADRAS (Chennai)

Programma afhankelijk van het tijdstip van aankomst in Hanoi.

Inscheping aan boord mogelijk vanaf 8 uur. Toegang tot de kajuit en vrije tijd aan boord. Lunch.

OPTIONEEL: Stadsrondrit in Madras (namiddag). Bezoek aan de San Thome Basilica, daarna kunt u naar de indrukwekkende Kapaleeshwarar-tempel, gebouwd ter ere van Shiva.

Welkomstdrankje en voorstelling van de bemanning. Diner en overnachting aan boord.

Zie +
Dag 2

MADRAS (Chennai)

OPTIONEEL: Sanctuaria en forten (voormiddag). Bezoek aan deze schitterende archeologische site van Mahabalipuram, sinds 1984 erkend als UNESCO-Werelderfgoed.

Lunch aan boord. Vaartocht naar Trincomalee. Diner en overnachting aan boord.

Zie +
Dag 3

TRINCOMALEE (Sri Lanka)

OPTIONEEL: Stadsrondrit in Trincomalee (namiddag). Bezoek aan de stad Trincomalee en aan de Koneswaram-tempel, en wandeling op de lokale markt.

Vaartocht naar Colombo. Diner en overnachting aan boord.

Zie +
Dag 4

Dag op zee

Gebruik deze dag op zee om volop te genieten van de rust aan boord van de Belle des Océans en neem deel aan de activiteiten aan boord.

Zie +
Dag 5

COLOMBO (Sri Lanka)

OPTIONEEL: Versterkte stad Galle, en panoramische rondleiding door Colombo (hele dag). De stad Galle, op de uit van de UNESCO-Werelderfgoedlijst, is dan ook het mooiste voorbeeld van Zuidoost-Aziatische versterkte steden.. Daarna panoramische rondleiding door Colombo.

Vaartocht naar Cochin. Diner en overnachting aan boord. 

Zie +
Dag 6

Dag op zee

Gebruik deze dag op zee om volop te genieten van de rust aan boord van de Belle des Océans en neem deel aan de activiteiten aan boord.

Zie +
Dag 7

COCHIN

OPTIONEEL: Stadsrondrit in Cochin en de backwaters van Kerala (hele dag). Panoramische rondrit in Cochin en bezoek aan de St.-Franciscuskerk. Vervolgens bezoeken we de backwaters. Inscheping en lunch met lokale specialiteiten op elegante houten boten met rieten dak.

Diner en overnachting aan boord. Vaartocht naar Goa.

Zie +
Dag 8

Dag op zee

Gebruik deze dag op zee om volop te genieten van de rust aan boord van de Belle des Océans en neem deel aan de activiteiten aan boord.

Zie +
Dag 9

GOA

OPTIONEEL: Stadsrondrit in Goa (voormiddag). Bezoek aan de oude stad Goa. Ontdekking van het klooster en de kerk van Sint-Franciscus van Assisi.

Lunch aan boord. Namiddag varen naar Mumbai. Diner en overnachting aan boord.

Zie +
Dag 10

MUMBAI

OPTIONEEL: Panoramische rondrit in Mumbai (namiddag). Bezoek aan de Colaba-wijk en de Taj Mahal, het monumentale victoriaanse station, de universiteit, de klokkentoren, ... Bezoek aan het museum ter ere van het leven van Mahatma Gandhi.

Galadiner en overnachting aan boord.

Zie +
Dag 11

MUMBAI

OPTIONEEL: Elephanta-eiland (voormiddag). Het Elephanta-eiland is bekend om haar “Grottenstad”, een archeologisch geheel ter ere van Shiva.

Terugkeer aan boord. Lunch. Einde van onze diensten om 14 uur.

Zie +

Data en Prijzen

Volzet

Kortingen

 • 20% korting voor 1 kind tussen 2 en maximum 10 jaar dat de kajuit deelt met 1 volwassene (enkel geldig op de prijs van de cruise - exclusief supplementen en dossierkosten)
 • 30% korting voor 1 kind tussen 2 en maximum 10 jaar dat de kajuit deelt met 2 volwassene (enkel geldig op de prijs van de cruise - exclusief supplementen en dossierkosten)
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

cruise naargelang de gekozen categorie van kajuit - volpension - dranken bij de maaltijden aan boord en aan de bar, behalve de speciale drankkaart - bijstands-/repatriëringsverzekering - haventaksen.

De internationale vluchten en de taksen - dranken op de speciale kaarten, dranken bij de maaltijden tijdens de excursies of de verplaatsingen - de transfers - de annulatie-/bagageverzekering: 3,8% van het totale bedrag per persoon - fooien voor de bemanning, de gidsen en chauffeurs - facultatieve excursies.

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

Voor Franse, Belgische en Zwitserse onderdanen: paspoort met geldigheid van minstens 6 maanden na de datum van terugkeer en met minstens 3 opeenvolgende lege pagina’s. Verplicht Indiaas en Sri Lankaans visum.

Andere nationaliteiten: raadpleeg de bevoegde autoriteiten (consulaat/ambassade). Muggenwerende middelen zijn aanbevolen.


EXCURSIES:

 • Excursies kunnen enkel vóór de afvaart geboekt worden, tot 15 dagen voor de vertrekdatum.
 • We verplaatsen ons afwisselend in bussen met klimaatregeling, kleine lokale bootjes of riksja‘s.
 • Alle excursies worden geleid door een lokale Franstalige gids. De bezoekers krijgen een audiogids zodat ze in alle comfort van hun bezoeken kunnen genieten.
 • Het verloop van bepaalde excursies kan hinder ondervinden van de frequente files in de grote Indiase steden, te wijten het intense verkeer of aan religieuze evenementen.

GEZONDHEID

Geen verplichte vaccins. Het wordt echter aanbevolen in orde te zijn met de vaccinaties (tetanus, poliomyelitis, buiktyfus en hepatitis A en B). Muggenwerende middelen zijn aanbevolen.

MUNTEENHEID-WISSELKOERS

• € 1 = 80 INR (Indiase roepie)*

• € 1 = 200 LKR (Sri Lankaanse roepie)*

Creditcards worden op weinig plekken aanvaard, maar er zijn wel veel geldautomaten. Aan boord is het niet mogelijk om geld te wisselen.

* Wisselkoers van januari 2019.

KLIMAAT

De meest aangename periode om India en Sri Lanka te bezoeken is tussen eind november en eind maart, ongeacht de streek. Zo vermijdt u het moessonseizoen en overdreven warmte. In India schommelt de temperatuur tussen 15°C en 32°C, terwijl Sri Lanka in deze periode een relatief constante temperatuur kent: 27°C.

TIJDSVERSCHIL

+ 4 uur voor India

+3.30 uur voor Sri Lanka


INTERNET

SATELLIETVERBINDING

Op onze boot verloopt de internetverbinding via satelliet. Dat gaat iets anders in z‘n werk dan wat we gewoon zijn op het vasteland. Zo is internet via satelliet trager tijdens de vaartocht dan in gebruikelijke toestand. en de verbinding is niet altijd verzekerd. Hou dit goed in gedachten tijdens uw cruise.

TELEFOON

TIJDENS DE VAARTOCHT

Wanneer we varen, kunt u uw toestel(len) verbinden met de GSM/3G aan boord. Uw telecomprovider zal u dan automatisch de gebruiksvoorwaarden van deze dienst doorsturen. Met GSM/3G kunt u bellen, berichtjes sturen en uw mobiele gegevens gebruiken via roaming. Zodra we dan aan een haven aankomen, schakelt de GSM zich automatisch uit.

IN DE HAVEN

Wanneer de boot aanmeert in een haven, kunt u opnieuw bellen zoals u dat gewoon bent, afhankelijk natuurlijk van uw gsm-abonnement en het land waarin u zich bevindt.

OPGELET VOOR INTERNATIONALE KOSTEN

Wij raden u aan om voor het vertrek contact op te nemen met uw telecomprovider. De factuur voor internationale oproepen kan namelijk al snel stevig oplopen en is zelden inbegrepen in de standaardabonnementen van de verschillende providers.

CONTROLEER DE INSTELLINGEN VAN UW TOESTEL

Als u eenmaal aan boord bent en u uw toestel graag met internet wil verbinden, raden we u aan om eerst de instellingen te controleren.  Zo kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om het downloaden van video‘s en grote bestanden te beperken. Ook automatische updates op uw pc, tablet en smartphone kunnen uw internetsnelheid aanzienlijk vertragen en de kostprijs doen stijgen. Controleer verder of er geen automatische updates actief zijn op de achtergrond. Die zijn namelijk niet altijd zichtbaar. We raden u aan om ook deze uit te schakelen.


Deze tochten zijn niet aanbevolen voor personen met een mobiliteitsbeperking. Aangezien veel bezoeken te voet worden afgelegd, is een goede conditie vereist.

Alleen de kapitein kan de reisweg van het schip wijzigen om veiligheids- of navigatieredenen.

Omwille van technische verplichtingen of culturele evenementen kunnen de excursies worden gewijzigd of omgekeerd... Daarnaast kunnen de Indiase autoriteiten bepaalde sites of musea zonder aankondiging sluiten. In dat geval stellen we je een alternatief voor. 

Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST