Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2021 2022

Ontdek het kanaal van de Loire. In het hartje van Frankrijk ontsluieren de karaktervolle stadjes al hun geheimen (formule haven/haven)

7 Dagen - BNV_PP
Omschrijving

Cruise

Parijs - BRIARE - LERE - MENETREOL-SOUS-SANCERRE - HERRY - MARSEILLES-LES-AUBIGNY - NEVERS - Parijs

Deze cruise zal u meenemen van Briare naar Nevers in het hart van authentieke terroirs en karakteristieke steden met kleurrijk erfgoed. Vaar langs het kanaal van de Loire, een koninklijke rivier met legendarische schoonheid en bronnen van tijdloze inspiratie. U zal er unieke steden ontdekken zoals Nevers, genesteld in het hart van de Bourgogne, dat u zal verbazen door de rijkdom van zijn erfgoed, maar ook de abdij van Fontmorigny en zijn overblijfsels die getuigen van 8 eeuwen kloostergeschiedenis of ook nog steden met ongeëvenaard oenologisch en gastronomisch erfgoed zoals Pouilly-sur-Loire en Sancerre.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi in de loungebar
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • Historische wandelingen, authentieke en goed bewaarde sites
 • EXCURSIES INBEGREPEN:
  • Nevers, beroemd bedevaartsoord in het uitzonderlijke, historische hart
  • De abidj van Fontmorigny, een gedeelde passie
  • Apremont-sur-Allier, geklasseerd als mooiste dorp van Frankrijk
  • Authenticiteit in een rustieke boerderij
  • Opmerkelijke wijncentrum van Pouilly-Fumé
 • De smaken: Degustatie van de beroemde Crottin van Chavignol en de nougatine van Nevers

Route

Dag 1

Parijs - BRIARE

Verplaatsing mogelijk met autocar(1) Parijs/Briare (traject ~2u15). Inscheping vanaf 18 uur. Verwelkoming en voorstelling van de bemanning. Diner aan boord. U vaart naar de kanaalbrug van Briare, gebouwd in 1890 door de firma Eiffel. Was lange tijd de langste stalen kanaalbrug ter wereld, met zijn 662 meter lengte. Terugkeer naar Briare.

Zie +
Dag 2

BRIARE - LERE

Bezoek aan Briare en het "musée des 2 marines". Vertrek met een treintje voor een rondrit langs de schatten van de stad. Een aangename en originele manier om u langs de monumenten te laten leiden. U doorkruist de groene, glooiende landschappen van het kanaal van Briare en u ziet er de pittoreske sluizen, ... U komt ook voorbij de kerk, het stadhuis, de emailfabriek, het kasteel van Trousse-Barrière, de bruggen ... Daarna bezoek aan het "musée des 2 marines". In dit museum wordt de geschiedenis van de zeevaart van de Loire en de kanalen tentoongesteld. Een uniek kennismakingscentrum voor wat als het belangrijkste kruispunt van de Franse binnenscheepvaart werd beschouwd. In de namiddag vaart u naar Léré. Vrije avond.

Zie +
Dag 3

LERE - MENETREOL-SOUS-SANCERRE

Excursie naar Sancerre en een geitenboerderij. Sancerre is gelegen op een rotsige ondergrond op 312 meter hoogte en kijkt uit over de vallei van de Loire. De draad van Ariadne brengt deze wandeling doorheen de oude buurten van de wijnbouwers, de bakkers, ... maar ook de gebouwen uit de XVde eeuw en de talrijke kunstgalerijen waaraan de magie van de belichte monumenten nog wordt toegevoegd. De Tour des Fiefs (facultatief, ingang ter plaatse te betalen, 192 treden te beklimmen), een restant van het feodale kasteel van de Graven van Sancerre, geeft een mooi zicht op deze charmante, rustige stad. Daarna bezoek aan een geitenboerderij en degustatie van Crottin de Chavignol en Sancerre. Dit is een familiebedrijf met ongeveer 200 geiten en 60 koeien. Bij uw bezoek aan de boerderij ziet u de geitenboerderij, de kaasmakerij waar u kennis maakt met de geheimen van de heerlijke Crottin de Chavignol… In de namiddag vaart u naar Ménétréol-sous-Sancerre. Vrije avond.

Zie +
Dag 4

MENETREOL-SOUS-SANCERRE - HERRY

Vertrek met de bus naar Pouilly-sur-Loire voor een bezoek aan de stad. U brengt hier een bezoek aan de toren van Pouilly fumé, een wijntoeristisch centrum in een uitzonderlijk kader. U wordt meegenomen op een innoverend en multisensorieel parcours met aandacht voor de wijngaard van Pouilly en de vakkennis van de wijnbouwers. Bezoek aan de wijngaard, tussenstop in een wijnkelder en proeverij. Terugkeer aan boord en voortzetting van de reis naar Herry. Vrije avond.

Zie +
Dag 5

HERRY - MARSEILLES-LES-AUBIGNY

Bezoek aan La Charité-sur-Loire, gevolgd door een degustatie in La Confiserie du Prieuré. Terugkeer aan boord en vaartocht in de namiddag naar Marseilles-les-Aubigny. Tijdens de vaartocht kunt u gebruikmaken van de fietsen die beschikbaar zijn aan boord of wandelen langs het kanaal (5 km). Gala-avond. 

Zie +
Dag 6

MARSEILLES-LES-AUBIGNY - NEVERS

Vertrek met de bus voor de excursie naar de Abdij van Fontmorigny, een privaat en geklasseerd historisch monument. Dit prachtige complex van de Cisterciënzers geuitgt van 8 eeuwen monastieke geschiedenis (van de Middeleeuwen tot de Franse revolutie). Vandaag is de abdij geklasseerd als Historisch monument. Ze verrast onder meer door de hedendaagse glas-in-lodoramen. Route naar het dorp Apremont-sur-Allier en zijn bloementuin. Dit prachtige middeleeuwse pareltje aan de oevers van de Allier is een absolute must en is geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het dorp geeft een mooi zicht op het kasteel en een prachtige wandeling langs de Allier. Terugkeer aan boord aan het einde van de voormiddag, waarna u verder vaart naar Nevers, waar u aankomt tegen het einde van de namiddag. U kunt gebruikmaken van de fietsen die ter beschikking staan aan boord of wandelen te voet langs het kanaal (2kms). Bij het vallen van de nacht vertrekt u voor een en poëtische kennismaking met het oude Nevers verlicht door lampions.

Zie +
Dag 7

NEVERS - Paris

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9 uur. Verplaatsing mogelijk met autocar(2) Nevers/Parijs (traject ~2u45). Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

START IN 2021
Vertrek 06/05/2021
Aankomst 12/05/2021
Volzet
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Volzet
Vertrek 20/05/2021
Aankomst 26/05/2021
Volzet
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Volzet
Vertrek 15/07/2021
Aankomst 21/07/2021
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Vertrek 29/07/2021
Aankomst 04/08/2021
Volzet
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Volzet
Vertrek 12/08/2021
Aankomst 18/08/2021
Volzet
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Volzet
Vertrek 07/10/2021
Aankomst 13/10/2021
Volzet
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Volzet
Vertrek 21/10/2021
Aankomst 27/10/2021
Volzet
Schip : MS Déborah Ankers : 5
Volzet

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

De cruise in volpension vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijtbuffet op dag 7 - dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - verblijf in een tweepersoonskajuit met airconditioning, douche en wc - welkomstcocktail - bijstand van onze purser - gala-avond - bijstands-/repatriëringsverzekering - haventaksen - de excursies.

De verplaatsing Briare/Parijs en Nevers/Parijs - dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - annulatie/bagageverzekering - persoonlijke uitgaven.

Excursies

Musée des 2 Marines en weinig trein

Vertrek met een treintje naar de stad Briare, u bewondert de Pont Canal de Briare, een majestueus bouwwerk van 663 m lang, om de Loire over te steken, daarna komt u voorbij de rivier en bewondert u de schepen in de plezierhaven. U ziet het stadhuis e...

Duur 2h15 Klassiek
Zie meer

Sancerre en geitenboerderij

Vertrek uit Léré naar Sancerre, bezoek aan de stad te voet. Sancerre domineert vanop zijn rots met 312 m hoogte het prachtige panorama van de Loirevallei. Geniet eerst van het innemende zicht op de Loirevallei en de wijngaarden. Het gel...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Pouilly sur Loire

Vertrek uit Menetreol sous Sancerre naar Pouilly sur Loire, u bezoekt de Tour de Pouilly Fumé waar u kennismaakt met de geschiedenis van Pouilly, de wijnbouw en het ritme van de seizoenen op de wijngaard. De tour du Puilly Fumé staat in...

Duur 3h30 Klassiek
Zie meer

La Charité-sur-Loire en haar verwennerijen

Vertrek richting Charité-sur-Loire. We starten met een bezoek aan de Notre-Dame, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en wordt gezien als de “belangrijkste halte op de routes naar Santiago de Compostella”. Hierna bezoekt u de...

Duur 3h45 Klassiek
Zie meer

De abdij van Fontmorigny en Apremont sur Allier

Vertrek uit Marseille les Aubigny in de richting van de abdij van Fontmorigny, een geklasseerd historische monument dat in privéhanden is. De plaatsing van de gebouwen en hun architecturale evolutie tussen de 12de en de 18de eeuw illustreren d...

Duur 4h30 Klassiek
Zie meer

Nevers Lumières (avondwandeling met lamionnen)

Bij het vallen van de avond, vertrek te voet naar Nevers, laat u betoveren door een poëtische kennismaking met het oude Nevers. U duikt onder in het middeleeuwse Nevers via de steegjes en ontmoet de Loire waar u luistert naar het verhaal van &qu...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Vraag het gedetailleerde programma in omgekeerde richting REF. NVB.

(1) Er wordt één transfer georganiseerd, afspraak in Parijs om 14u. Privéverplaatsing op verzoek mits supplement.

(2) Er wordt één transfer georganiseerd, aankomst in Parijs op het einde van de voormiddag. Privéverplaatsing op verzoek mits supplement.

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST