Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
Wandelen
2022 2023

Wandelcruise in de Balkan: Kroatië, Griekenland, Albanië en Montenegro (formule haven/haven)

8 Dagen - DCA_RANPP
Omschrijving

Cruise

DUBROVNIK - CORFU - SARANDË - VLORE - DURRES - BAR - DUBROVNIK

Ga aan boord van een cruise door vier landen in de Adriatische Zee! Geniet tijdens deze tochten of wandelingen van de weelderige landschappen van Kroatië, Griekenland, Albanië en Montenegro.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • UNIEKE REISWEG MET NIEUWE TUSSENSTOPPEN
 • Ontdek de laatste verborgen parels aan de Middellandse Zee
 • De Trektocht-troeven:
  • in de voetsporen van het oude aquaduct van Dubrovnik
  • Achilleion, Gastouri en de berg Agia Kyriaki
  • het nationaal park Llogara en de Caesar bergpas
  • de zwarte grot van Pellumbas
 • Voor de begeleidende personen is er een aangepast programma:
  • Ontdekking van Dubrovnik, Corfu, Apollonia, Berat en Tirana, hoofdstad van Albanië
 • Gemeenschappelijke excursies:
  • De archeologische site van Butrint, de oude citadel van Gjirokastër en Stari Bar

Route

Dag 1

DUBROVNIK (Kroatië)

Inscheping om 17u. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail. Diner aan boord. Vrije avond.

Zie +
Dag 2

DUBROVNIK

Deze stad met de bijnaam "de parel van de Adriatische kust" strekt zich uit tot aan zee en ligt aan de voet van een bergketen uit kalksteen met grillige contouren. De oude stad van de Republiek Ragusa staat bekend om haar middeleeuwse vestingen, haar talrijke preromaanse, gotische, renaissance en barokke gebouwen.

WANDELAARS

Tocht in de voetsporen van het oude aquaduct van Dubrovnik Deze tocht brengt u naar de heuvels boven Dubrovnik, waar u de route volgt van het oude aquaduct van Dubrovnik (nu in puin), gebouwd in de 15e eeuw, dat water leverde aan onder andere de beroemde fontein van Onofrio. U volgt het pad langs het aquaduct dat u prachtige panorama's biedt van de Ombla-rivier, de nieuwe brug van Dubrovnik, de Elafit-eilanden en de haven van Dubrovnik. Aan het einde van de tocht gaat u door de wijk Nuncijata. (Duur 2u30, 7 km, matig niveau).

BEGELEIDENDE PERSONEN

Geleid bezoek aan Dubrovnik, ook wel “de parel van de Adriatische Zee” genoemd. Dubrovnik ligt op een schiereiland langs de Dalmatische kust. Deze prachtige parel tooit de zuidkust van de Adriatische Zee. U ontdekt een plek met een adembenemende natuurlijke schoonheid en een rijk historisch erfgoed.

In de namiddag, vaartocht langs de kusten van Montenegro en Albanië. Animatieavond.

Zie +
Dag 3

CORFU (Griekenland)

Vaartocht in de voormiddag richting Corfu, nobel eiland in de Ionische zee. Volgens de Odyssee van Homerus was het ter hoogte van Corfu dat Odysseus schipbreuk leed vooraleer hij terugkeerde naar het eiland waar hij was geboren.

In de namiddag,

WANDELAARS

Tocht naar Achilleion, Gastouri en de berg Agia Kyriaki. Deze wandeling vertrekt aan het Achilleion-paleis, gebouwd voor Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, en neemt u mee voor een ontdekking van Gastouri en de top van de berg Agia Kyriaki (288 meter). De wandeling gaat langs vele plaatsen die met de Keizerin te maken hebben. Er zijn ook verschillende prachtige uitkijkpunten, waarvan de beste de kapel is die uitkijkt op de prachtige oostkust. U kunt er het eiland Pontikonisi (muizeneiland) en de stad Corfu zien. (Duur 4u30, waarvan 2u30 wandelen, hoogteverschil 280 m, matig niveau).

BEGELEIDENDE PERSONEN

Bezoek aan de oude stad Corfu. De stad is nog intact gebleven en is een mozaïek van culturen. Verschillende volkeren hebben er hun sporen nagelaten: de Venetiërs, Engelsen, Fransen, Russen en Grieken. U brengt er een bezoek aan Achilleion, een emblematische plek van het eiland en het paleis van keizerin Sissi (Aangezien het Achilleion momenteel gesloten is voor restauratie, wordt het bezoek vervangen door het paleis van Mon Repos).

Terugkeer aan boord. Dansavond.

Zie +
Dag 4

CORFU - SARANDA (Albanië)

In de vroege voormiddag, vaartocht naar Sarandë. Gemeenschappelijke excursies. In de voormiddag kunt u genieten van een bezoek aan de oude site van Butrint (duur ongeveer 4 uur, waarvan ongeveer 1u40 reistijd). De archeologische site van Butrint vormde een belangrijke etappe op de handelsroutes. De omwalling uit de 6e eeuw voor Christus zegt al genoeg over de economische en commerciële sterkte van de stad in die periode. De citadel op de heuvel is een teken van de strategische ligging van de site. U kunt er ook de ruïnes van de thermen en de Byzantijnse kerk bewonderen.

In de namiddag bezoek aan de middeleeuwse stad Gjirokastër (duur ongeveer 5u waarvan ongeveer 3u reistijd). We bezoeken een typische Ottomaanse stad waarvan het patrimonium gevrijwaard is gebleven. Een absolute must in deze stad is een bezoek aan de citadel met panorama over de vallei van de Drinos. In de oude stad kunt u originele huizen, geplaveide straten met allerlei motieven in zwart, wit en roze bewonderen. De verschillende wijken van het oude centrum hebben elk een eigen karakter. Ook de markt uit de 12e eeuw is een bezienswaardigheid van de stad. We sluiten het bezoek af met een degustatie van lokale producten.

Terugkeer aan boord, vertrek en vaartocht naar Vlore. Albanese folkloreavond aan boord. Nachtelijke vaartocht.

Zie +
Dag 5

VLORE

Aankomst in de vroege voormiddag in Vlore.

WANDELAARS

Tocht in het nationaal park Llogara en de Caesar bergpas (lunch inbegrepen). Het pad begint vlakbij het bosstation van Llogora. U doorkruist een dennenbos en wilde vegetatie. Daarna bereikt u de plaats genaamd Caesar bergpas. Op deze historische site kampeerde in 48 voor Christus het leger van Caesar tijdens de strijd in de baai van Vlore tegen Pompeii. Deze plaats biedt een prachtig uitzicht over de Dukat-vallei, over de baai van Vlore en over het schiereiland Karaburuni. (Duur ongeveer 6u, waarvan 2u15 wandelen, 2,50 km, hoogteverschil 953 m, matig niveau).

BEGELEIDENDE PERSONEN

Dagexcursie waarin u de site van Apollonia en Berat kunt ontdekken (lunch inbegrepen - duur ongeveer 10u30, waarvan ongeveer 4u30 reistijd). We bezoeken Berat, een echte "museumstad" met huizen die over de hellingen van een steile heuvel hangen. Het historische centrum is opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco als zeldzaam voorbeeld van een typische architecturale stijl uit de Ottomaanse periode. We reizen verder naar de grootste archeologische site van Albanië: Apollonia. Hier kunt u imposante overblijfselen bewonderen zoals de omwallingen (5e en 6e eeuw van ons tijdperk), de portieken, de tempels, het odeon (theater), de bibliotheek, de triomfboog, het bouleuterion (raadsgebouw) of het monument van Agonothetes.

Terugkeer aan boord. Animatieavond. Vertrek van de vaartocht aan het einde van de avond richting Durres, nachtelijke vaartocht.

Zie +
Dag 6

DÜRRES

Aankomst in de vroege voormiddag in Durres.

WANDELAARS

Tocht naar de zwarte grot van Pellumbas. Op de berghelling neemt u een spectaculair pad dat afdaalt naar de canyon van de Erzen-rivier. U verkent de binnenkant van de grot met fakkels, waar u verbazingwekkende stalactieten en stalagmieten kunt bewonderen. Dit zou één van de eerste prehistorische woningen in de streek zijn, gelegen op een hoogte van 350 m. Daarna gaat u langs de rivier, waar u, als het weer het toelaat, een verfrissend bad kunt nemen. (Duur ongeveer 2u45, 2 km, hoogteverschil 350 m, matig niveau).

BEGELEIDENDE PERSONEN

Bezoek aan Tirana en het Nationaal Historisch Museum (duur ongeveer 5u, waarvan ongeveer 2u reistijd). Tirana, de hoofdstad van Albanië, is een kleurrijke en bruisende stad, symbool voor een omvergeworpen dictatuur. We brengen een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum, het grootste museum van Albanië, waar alle perioden uit de geschiedenis van het land aan bod komen. Daarna ontdekt u het Skanderbeg-plein, het hart van de stad waar u het oudste gebouw van Tirana vindt, de moskee Et’hem Bey.

Vaartocht in de namiddag. Dansavond.

Zie +
Dag 7

BAR (Montenegro)

De voormiddag is gewijd aan het facultatieve bezoek aan Stari Bar. Tijdens een geleide wandeling kunt u zich laten bekoren door deze oude stad aan de voet van de Rumija-berg. Met zijn hoge muren zijn de restanten van de verschillende bezettingen perfect bewaard gebleven. In deze oude citadel, die werd verlaten in de XIXe eeuw, kunt u onder meer de overblijfselen van de Sint-Nicolaskerk bewonderen, met fabelachtige Serbo-Byzantijnse fresco‘s.

In de namiddag varen we langs de kusten van Montenegro en de mondingen van Kotor.

Gala-avond.

Zie +
Dag 8

DUBROVNIK

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

Stad van vertrek
START IN 2023
Vertrek 17/05/2023
Aankomst 24/05/2023
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

START IN 2023
Vertrek 17/05/2023
Aankomst 24/05/2023
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

de cruise in volpension vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijtbuffet op dag 8 - de dranken inbegrepen aan boord (behalve de speciale kaarten) - het verblijf in een tweepersoonskajuit met airco, douche en wc - de welkomstcocktail - de bijstand van onze animatrice aan boord - de gala-avond - de tochten en excursies volgens het programma - de bijstands-/repatriëringsverzekering - de haventaksen.

de dranken op de speciale kaarten, de dranken tijdens excursies of transfers - de annulatie-/bagageverzekering - de verplaatsingen - persoonlijke uitgaven

Excursies

Berat en Apollonia

Weg naar Berat, een "openluchtmuseum" met huizen die als het ware hangen op de helling van een steile heuvel. Het historisch centrum van Berat staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een zeldzaam, maar typisch voorbeeld van de bouws...

Duur 9h30 Klassiek
Zie meer

Butrint

Deze excursie leidt vanaf de haven van Saranda naar de binnenlanden. U steekt de rivier de Bistrica over, het rotsachtige kanaal van Tsouka en de uitgestrekte vlakte van Vurgu en u komt langs een moerasachtig gebied aan de oever van het Butrint meer,...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Korfoe en het paleis van Achilleion

Vertrek met de autocar in het gezelschap van uw gidsen voor het bezoek aan de trekpleisters van het eiland Korfoe. U bezoekt eerst Achilleion, gebouwd in 1889-1891 op verzoek van keizerin  Elisabeth (beter bekend als '"Sissi') ter e...

Duur 3h30 Klassiek
Zie meer

Geleid bezoek aan Dubrovnik

Het oude Ragusa maakte van de 7de tot de 12de eeuw deel uit van Byzantium. Het kende zijn hoogtepunt in de 15de eeuw dankzij de maritieme en culturele expansie.  U bezoekt: Het Dominicanerklooster (1225) met zijn gotische omheining rond een vred...

Duur 3h45 Klassiek
Zie meer

Gjirokastra

Gjirokastra, ook wel de Stenen Stad genoemd, is een van de meest aantrekkelijke toeristenplaatsen in Albanië. De stad ligt tegen de oostelijke helling van de grote bergen en is opgebloeid rond het kasteel uit de 4e eeuw, nu het grootste kasteel...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Stari Bar

De oude stad Bar, die gebouwd is door de Byzantijnse keizer Justinianus in de 6e eeuw, ligt aan de voet van het Rumija gebergte. U bezoekt de historische kern van de stad met een aquaduct dat de oude stad van water voorzag. Achter de stadswallen vind...

Duur 3h00 Klassiek
Zie meer

Tirana

Op weg naar Tirana dat naar het oosten tussen de bergen van Dajti en de kustvlaktes ligt. Bij het bezoek aan het Nationaal Historisch Museum wordt u ondergedompeld in de tumultueuze geschiedenis van Albanië.  Het museum geeft een boeiende k...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Butrint

Deze excursie leidt vanaf de haven van Saranda naar de binnenlanden. U steekt de rivier de Bistrica over, het rotsachtige kanaal van Tsouka en de uitgestrekte vlakte van Vurgu en u komt langs een moerasachtig gebied aan de oever van het Butrint meer,...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Tocht in de voetsporen van het oude aquaduct van Dubrovnik

Transfer per autocar naar het vertrekpunt van de tocht. De wandeltocht brengt u naar de heuvels boven Dubrovnik en begint op de route van wat tijdens het Oostenrijks-Hongaarse rijk een spoorlijn was naar de haven van Dubrovnik. Daarna komen we terug...

Duur 2h30 Klassiek
Zie meer

Gjirokastra

Gjirokastra, ook wel de Stenen Stad genoemd, is een van de meest aantrekkelijke toeristenplaatsen in Albanië. De stad ligt tegen de oostelijke helling van de grote bergen en is opgebloeid rond het kasteel uit de 4e eeuw, nu het grootste kasteel...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Tocht naar Achilleion, Gastouri en de berg Agia Kyriaki

Transfer per autocar naar het Achilleion-paleis. Dit is het startpunt van onze wandeling ter ontdekking van het traditionele dorp Gastouri. Het is omgeven door olijfbomen en dennen, gelegen op de hellingen van de berg Agioi Dela. We gaan verder naar...

Duur 4h30 Klassiek
Zie meer

Tocht in het nationaal park Llogara en de Caesar bergpas

Transfer per autocar naar Llogara. Dit pad in het nationaal park, gelegen tussen de zee en de bergen, begint vlakbij het bosstation van Llogora. U doorkruist een dennenbos en wilde vegetatie. Daarna bereikt u de plaats genaamd Caesar bergpas. Op deze...

Duur 6h00 Klassiek
Zie meer

Tocht naar de zwarte grot van Pellumbas

Transfer per autocar naar het dorp Pellumbas. Op de berghelling neemt u een spectaculair pad dat afdaalt naar de canyon van de Erzen-rivier. U verkent de binnenkant van de grot van Pellumbas, ook bekend als de 'zwarte grot'. Deze grot werd me...

Duur 2h45 Klassiek
Zie meer

Stari Bar

De oude stad Bar, die gebouwd is door de Byzantijnse keizer Justinianus in de 6e eeuw, ligt aan de voet van het Rumija gebergte. U bezoekt de historische kern van de stad met een aquaduct dat de oude stad van water voorzag. Achter de stadswallen vind...

Duur 3h00 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

Geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Opgelet: de invloed van diverse weersomstandigheden kan de routes verstoren. In bepaalde gevallen kunnen ook tussenstops worden geschrapt. In dergelijke gevallen streeft CroisiEurope ernaar om de meest geschikte oplossing te vinden voor de passagiers. Omwille van de veiligheid tijdens het varen kunnen alleen de crew en de kapitein van het schip beslissen om de vaarroute te wijzigen.

Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST