Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2022

De vallei van de Doubs, in het hart van een natuurlijk en architecturaal patrimonium (formule haven/haven)

7 Dagen - BCM_PP
Omschrijving

Cruise

BESANCON - DELUZ - BAUMES-LES-DAMES - CLERVAL - L'ISLE-SUR-LE-DOUBS - MONTBELIARD

Laat u meevoeren door de groene vallei van de Doubs die van Besançon tot Montbéliard adembenemende panorama's biedt. Ontdek authentieke steden met historische rijkdom die hun wortels vinden in hun erfgoed. U zal zich kunnen laten meeslepen door deze landen van kunst en geschiedenis die vandaag nog steeds de codes van een traditie en een traditioneel en uniek erfgoed behouden: Montbéliard, de citadel van Besançon, de stad Baume-les-Dames of de kapel van Reposoir, zoveel plaatsen doordrenkt van een sterke geschiedenis die u niet onverschillig zal laten.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Fietsen beschikbaar aan boord
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • EXCURSIES INBEGREPEN:
  • De citadel van Besançon van de hand van Vauban
  • Baume-les-Dames en haar abdij
  • Montbéliard en het historisch centrum
 • Ontdekking van wandelroutes(1): Clerval en de sentier du Reposoir, Deluz en de Pelouse Sèche
 • De smaken: lokale delicatessen

Route

Dag 1

BESANCON

Vanaf 18u. aan boord gaan van het schip MS JEANINE te Besançon. Onthaaal en voorstelling van de bemanning. Diner aan boord.

Zie +
Dag 2

BESANCON - DELUZ

De 'cité Vauban' van Besançon is Unesco-werelderfgoed sinds 2008. Geleid bezoek van de citadel met een officieel erkende gids. U ontdekt een bijzondere versterkte site, de geschiedenis en de rol van het fort, vanaf de opbouw ervan tot vandaag. U krijgt er ook tijd om op uw eigen ritme de verschillende musea van de citadel te bezoeken. Terug aan boord in Deluz. Ga 's namiddags op ontdekking in de steegjes van de stad(1). U krijgt ook de gelegenheid om de 'Pelouse Sèche' te bewonderen, een site die kadert in het Natura 2000-project: talrijke soorten orchideeën, de rotsen van het Loriot-kasteel en de charmante kapel van Montoille. Terug aan boord. 

Zie +
Dag 3

DELUZ - BAUMES-LES-DAMES

's Ochtends varen. U kan langs de oevers van de Doubs een fietstocht(2) maken via de 'EuroVélo 6', een fietsweg die de Atlantische Oceaan met de Zwarte Zee verbindt, een initiatief van de Europese Federatie van Fietsers in 1994. Maak van deze tocht gebruik om de gezellige dorpjes te ontdekken. In de loop van de ochtend kan u terug aan boord gaan. 's Namiddags is er een gegidst bezoek aan Beame-les-Dames. U ontdekt er het oude centrum met zijn oude, karaktervolle vestigingen en uiteraard ook de abdij. Deze laatste werd in de 5e eeuw gebouwd en onthaalde religieuzen van illustere families en was daarenboven het theater van een mirakel. Odile, de blinde dochter van de hertog van de Elzas Aldarik, kon na haar doopsel terug zien. Het bezoek wordt er beëindigd met een degustatie van lokale producten. Terug aan boord.

Zie +
Dag 4

BAUMES-LES-DAMES - CLERVAL

's Ochtends varen. U kan de boot met de fiets volgen(4) via de EuroVélo 6. De boot komt omstreeks 13 u. aan in Clerval. 's Namiddags kan u het wandelpad(1) van de ‘chapelle du Reposoir' bezoeken. Dring door tot het hart van Clerval waar u de prachtige huizen van de XVIe eeuw kan bewonderen, evenals de torentjes en de gewelven rond de kerk van dit dorpje dat vroeger erg versterkt was. Neem de oude route van Basel en trek door een aangenaam bosrijk gebied dat u zal leiden naar een plek waar u een prachtig panorama over het dorp en de vallei krijgt. Terug aan boord.

Zie +
Dag 5

CLERVAL - L'ISLE-SUR-LE-DOUBS

's Ochtends varen. U kan de boot met de fiets volgen(2) via de EuroVélo 6. 's Namiddags een tussenstop in L'Isle-sur-le-Doubs. Ontdek op uw eigen ritme deze pittoreske stad in een heuvelachtige en bosrijke omgeving. Dit dorp dankt zijn naam aan zijn ligging in het midden van het kanaal van de Doubs. Deze wordt hier in tweeën gesplitst waardoor de stad een eiland van ongeveer 800m op 100m breed vormt.

Zie +
Dag 6

L'ISLE-SUR-LE-DOUBS - MONTBELIARD

's morgens vroeg afvaart richting Montbéliard. Tijdens de vaart, kan u genieten van de mooie landschappen van de vallei van de Doubs. U kan langs de oevers van de Doubs een fietstocht of te voet een wandeling maken. In de namiddag aankomst in Montbéliard. Vertrek te voet voor een bezoek aan het historisch hart van Montbéliard, een oud prinsdom van Wurtemberg. Samen met een gids wandelt u door 4 eeuwen van een prinselijk bestaan, langs straten boordevol charme en fantasie. Vervolgens wat vrije tijd om dan terug te keren naar de boot. Gala avond.

Zie +
Dag 7

MONTBELIARD

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

Op aanvraag
Deze cruise is op onze internetsite niet meer beschikbaar. Voor meer informatie, gelieve ons te contacteren op het nummer 02/514.11.54 of via email op infobel@croisieurope.com

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

de cruise in vol pension vanaf het diner van de 1e dag tot het ontbijtbuffet van de laatste dag -  dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - de overnachtingen in een dubbele kajuit met airconditioning, douche en WC - de welkomstcocktail - de assistentie van onze boordcommissaris - de gala-avond - de verzekering voor bijstand/repatriëring - de haventaksen de excursies.

dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de annulatie-/bagageverzekering - de persoonlijke uitgaven - alle prestaties die niet in het programma vermeld worden.

Excursies

Deluz

Verken vrij, te voet, de paden in de stad. U krijgt ook de gelegenheid om de “Pelouse Sèche” te ontdekken, een site die kadert in het Natura 2000-project, waar u talrijke variëteiten van orchideeën kunt bewonderen, de rot...

Duur 3h00 Klassiek
Zie meer

Begeleid bezoek aan de citadel van Besançon

Transfer met de autocar naar de citadel van Besançon, een meesterwerkje van Vauban. Onder begeleiding van uw gids, zal u de geschiedenis van een uitzonderlijke, defensieve locatie ontdekken, die vandaag behoort tot het werelderfgoed van UNESCO...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Begeleid bezoek aan Baume-les-Dames

Vertrek per autocar aan de rivierhalte in het gezelschap van een stadsgids. U ziet er de charmante huisjes uit de 15de en 16de eeuw en het rijke religieuze patrimonium van de stad met onder meer de chapelle St Sépulcre (buitenkant) en de &eacu...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Begeleid bezoek aan de historische kern van Montbéliard

Vertrek in het gezelschap van een gids-spreker voor een geleid bezoek aan de historische kern van de stad, een voormalig prinsdom uit Wurtemberg. U doorloopt 4 eeuwen doorheen straatjes die bulken van charme en fantasie. U maakt er kennis met prachti...

Duur 3h00 Klassiek
Zie meer

Clerval (vrij ontdekking)

Ontdek vrij en op uw eigen tempo het wandelpad van de Chapelle du Reposoir. Dring door tot het hart van Clerval waar u de 16e-eeuwse huizen, torens en gewelven rond de kerk van dit ooit versterkte dorp kunt bewonderen. Neem de oude route van Bazel en...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Deze cruise bestaat in omgekeerde richting, zie ref. MBC.


NB: Om veiligheidsredenen tijdens de cruise kunnen enkel de maatschappij en de kapitein van de boot beslissen over eventuele routewijzigingen. Programmaplan, onder voorbehoud van wijzigingen in functie van de beschikbaarheden van de tussenstops of van de doorvaart van de sluizen.

(1) Het verkennen van de wandelpaden gebeurt vrij, zonder begeleiding.

(2) De uren waarop aan en van boord gegaan wordt, zullen aan boord door de kapitein van de boot bepaald worden.

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST