Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure
Kies je editie

De baden van Hercules en Orsova

REF.EXC_BAILE
Duur4h00
Klassiek
OmschrijvingREF. EXC_BAILE
Excursie
Duur4h00
Klassiek

Vertrek per bus naar de badplaats Baile-Herculane. Panoramische tocht langs de Cerna-rivier, de gelegenheid om het imposante standbeeld van Hercules en de prachtige barokke gebouwen te bezichtigen. Vrije tijd in de Baden van Hercules, een van de oudste kuuroorden van Europa dat werd gebouwd door de Romeinen in de tweede eeuw na Christus. Het was een van de meest elegante kuuroorden van Europa in de negentiende eeuw en dat tot de Tweede Wereldoorlog. De minerale en thermale wateren werden ontdekt en gebruikt door de soldaten van de Romeinse legioenen. Geïnspireerd door de geneeskrachtige eigenschappen van het water (de hoge temperaturen - tussen 38°C en 68°C), noemden zij de plek Ad Aquas Herculi Sacras (de heilige wateren van Hercules). Volgens de legende had de machtige Hercules na het baden in de thermale waterbronnen zijn krachten zien toenemen. Een andere legende vertelt dat hier de plek was waar Hercules Medusa had verslagen nadat hij zich in de wonderbaarlijke wateren had gebaad. Koffiepauze in een lokaal hotel en verder naar Orsova. De stad Orsova ligt in het westen van de judet, op de grens met de judet Caras-Severin, op de linkeroever van de Donau, aan de IJzeren Poort. Deze stad was een haven en een castrum in de Romeinse tijd, onder de naam Dierna. U bezoekt de rooms-katholieke kathedraal van Orsova, in een non-conformistische stijl, waarvan het interieur in aquarel geschilderd is door kunstenaar Gabriel Popa. Terugkeer aan boord voor het middagmaal in Orsova.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen.
  • De boot vaart naar Orsova tijdens de excursie.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Boedapest en de IJzeren Poort (formule haven/haven)

BOEDAPEST - MOHACS - OSIJEK - BELGRADO - GOLUBAC - NOVI SAD - ILOK - MOHACS - KALOCSA - BOEDAPEST

Neem deel aan het grootste spektakel van de riviercruises in Europa: de Iron Gates, op de grens van Roemenië en Servië. Op deze plaats biedt de prachtige blauwe Donau, de meest kosmopolitische en vredige rivier van het continent, zijn meest spectaculaire landschappen. Ontdek veelzijdige steden zoals Belgrado, een jonge en moderne hoofdstad op het kruispunt van oosterse, Slavische en Oostenrijkse invloeden. Bewonder de overblijfselen van de Hercules-baden, één van de oudste en meest beroemde kuuroorden in Roemenië, en reis vervolgens door 2000 jaar geschiedenis via Pécs en Boedapest, die een sprookjesachtig verblijf doorheen al deze culturen zal beëindigen.

Volgende vertrekken: 21/05/2024, 21/06/2024
Ref.BTU_PP
8 Dagen
zie cruises
Meer weten

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".