Bent u in United States? Bezoek onze website.
2022

Kröller Müller-museum

EXC_NIMEGU
# Excursie

Kröller Müller-museum

Galerie Photos

Description

Vertrek in Nijmegen met de autocar in het gezelschap van de animatrice van het schip naar het Kröller-Müllermuseum dat zich bevindt in het natuurpark van de Hoge Veluwe, dat een van de grootste nationale natuurparken van Nederland is en ongeveer 5000 ha gerestaureerde natuur biedt op een oude landbouwzone die werd overgenomen en herbebost door twee rijke Nederlanders aan het begin van de 20ste eeuw.
Bij aankomst overhandigt de begeleidster u een teogangsticket, u kunt zelf het museum bezoeken. Het museum is genoemd naar Helene Kröller-Müller die 11500 kunstvoorwerpen heeft verzameld met de hulp van een adviseur, H.P. Bremmer. De aankopen werden betaald met het kapitaal van haar man Anton Kröller, directeur van de firma Müller & Co. Hélène Kröller droomde van een "Museumhuis", een droom die in 1938 werkelijkheid werd. U ontdekt in dit museum een belangrijke collectie doeken van Van Gogh, maar ook hedendaagse werken zoals Picasso, Seurat, Monet... In het museumpark vindt u een ongelooflijke collectie moderne beeldhouwwerken; dit gedeelte van het museum werd in 1961 geopend door de directeur A.H. Hammacher die ervan droomde de werken buiten te kunnen tentoonstellen omwille van de uitzonderlijke ligging van het museum. Terug instappen in de autocar in Nijmegen.

OPMERKINGEN

  • De pasagiers kunnen het museum vrij bezoeken, maar er zijn audiogidsen beschikbaar in het museum voor 5€.
  • De informatie in het museum is in het Engels.
  • Handtassen moeten in bewaring worden gegeven.
  • Voorzie goede schoenen voor het bezoek aan het park.
  • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
  • Gesloten op maandag (buiten feestdagen) en op januari 1. Vervangen door het Nederlands openluchtmuseum van Arnhem.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST