Bent u in United States? Bezoek onze website.
2023

Luxor en de Vallei der Koningen

EXC_LOUXOR
# Excursie

Luxor en de Vallei der Koningen

Galerie Photos

Description

Vertrek voor een dagexcursie naar het antieke Thebe, de hoofdstad van de farao‘s: Luxor en de Vallei der Koningen (lunch inbegrepen - reistijd 4u30 heen en 4u30 terug). De Vallei der Koningen is een van de absolute hoogtepunten van het oude Egypte. Ze ligt in een diepe vallei op 2 km van de rand van de vlakte. In totaal herbergt de site meer dan zestig graftombes. Met uitzondering van de openingen in de rotsen doet niets vermoeden dat deze begraafplaats de laatste rustplaats van tal van farao‘s is. Deze vallei is een van de belangrijkste plaatsen van de necropolis van het oude Thebe, op de linkeroever van de Nijl, tegenover de stad Luxor. In deze betoverende omgeving wachtten de farao‘s in hun sarcofaag op de onsterfelijkheid. Iets verder torenen de 18 meter hoge Kolossen van Memnon uit boven de westelijke oever. De twee enorme standbeelden zonder gezicht en zittend op hun troon zijn de overblijfselen van de dodentempel van Amenhotep III. In de namiddag bezoeken we de tempel van Karnak. Deze grandioze site, gewijd aan de god Amon, is met Luxor verbonden via een laan met sfinxen met de kop van een ram. Gedurende 1500 jaar hebben tal van farao‘s hun steentje bijgedragen aan dit complex. Midden in deze even kolossale als duizelingwekkende site bevindt zich de tempel van Amon die door een heilig meer omgeven wordt. Dit belangrijke heiligdom herbergt ook de beroemde hypostylezaal met tal van gigantische zuilen. U bevindt zich op een ronduit betoverende locatie.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

Caïro en de schatten van de Rode zee De creaties van mens en natuur, van Egypte tot Jordanië (formule haven/haven)

CSQ_PP

Caïro - SHARM EL SHEIKH - HURGHADA - AQABA - SHARM EL SHEIKH

Stap aan boord voor een fascinerende reis tussen Egypte en Jordanië, twee landen met een unieke rijkdom.

Deze streek vormt de gedroomde ontdekkingsreis van elke reiziger. Ze is niet alleen de bakermat van de beschaving, maar ook van de drie grote monotheïstische religies. Jordanië diende duizenden jaren lang als land van doorgangsplaats voor bouwende volkeren, waardoor het vandaag als essentiële culturele bestemming geldt. De Nabateeërs boetseerden er een stad van roze zandsteen in een rots, terwijl Lawrence of Arabia er overdonderd werd door de rotsvallei van Wadi Rum. Egypte werd door Herodotus dan weer een 'geschenk van de Nijl' genoemd. Het land blijft een bron van verbeelding voor elke reiziger, wat tevens geldt voor alle belangrijke figuren uit zijn geschiedenis: van Nefertiti tot Cleopatra, van Toetanchamon tot Ramses II, en uiteraard de plaatsen Isis en Osiris. Deze reis door het land van de farao's zal u nog lang bijblijven.

10 Dagen Uitverkocht
Op aanvraag
Deze cruise is op onze internetsite niet meer beschikbaar. Voor meer informatie, gelieve ons te contacteren op het nummer 02/514.11.54 of via email op infobel@croisieurope.com

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST