Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure
Kies je editie

Musée des 2 Marines en weinig trein

REF.EXC_BRIARE
Duur2h15
Klassiek
OmschrijvingREF. EXC_BRIARE
Excursie
Duur2h15
Klassiek

Vertrek met een treintje naar de stad Briare, u bewondert de Pont Canal de Briare, een majestueus bouwwerk van 663 m lang, om de Loire over te steken, daarna komt u voorbij de rivier en bewondert u de schepen in de plezierhaven. U ziet het stadhuis en ook de omgeving van het Château de Trousse Barrière. Vertrek te voet voor de kennismaking met het Musée des 2 Marines. Dit museum vertelt het verhaal van de zij die de Loire en de kanalen bevoeren. Het is een uniek centrum dat als het belangrijkste knooppunt van de scheepvaart in Frankrijk werd beschouwd. Tijdens het bezoek aan het museum ontdekt u: de evolutie van de rivierscheepvaart, het leven van de bemanning op de Loire, de navigatietechnieken via diverse maquettes, de diverse getransporteerde goederen. Terug aan boord te voet.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede wandelschoenen.
  • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken aangepast worden.
  • De uurroosters worden ter informatie gegeven en kunnen naargelang de vaarroute gewijzigd worden.
  • Opening: Het hele jaar door van 10u tot 18u.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Promotie
Cruises

Ontdek het kanaal van de Loire. In het hartje van Frankrijk ontsluieren de karaktervolle stadjes al hun geheimen (formule haven/haven)

Parijs(1) - BRIARE - LERE - MENETREOL-SOUS-SANCERRE - HERRY - COURS-LES-BARRES - NEVERS - Parijs(1)

Deze cruise zal u meenemen van Briare naar Nevers in het hart van authentieke terroirs en karakteristieke steden met kleurrijk erfgoed. Vaar langs het kanaal van de Loire, een koninklijke rivier met legendarische schoonheid en bronnen van tijdloze inspiratie. U zal er unieke steden ontdekken zoals Nevers, genesteld in het hart van de Bourgogne, dat u zal verbazen door de rijkdom van zijn erfgoed, maar ook de abdij van Fontmorigny en zijn overblijfsels die getuigen van 8 eeuwen kloostergeschiedenis of ook nog steden met ongeëvenaard oenologisch en gastronomisch erfgoed zoals Pouilly-sur-Loire en Sancerre.

REF. NVB_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 04/04/2023, 13/06/2023
REF.BNV_PP
7 Dagen
zie cruises
Meer weten

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".