Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2023 2024

Van Amsterdam naar Berlijn

13 Dagen - AMB
Omschrijving

Cruise

AMSTERDAM - GRONINGEN - PAPENBURG - OLDENBURG - BREME - NIENBURG - MINDEN - HANNOVER  - MAGDEBURG - POTSDAM - BERLIJN

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Amsterdam naar Berlijn, over de Elbe en de Havel. U zal er Amsterdam en zijn beroemde kanalen die geklasseerd zijn als Unesco Werelderfgoed ontdekken, voordat u het hart van de charmante Nederlandse steden induikt. In Duitsland opent de scheepswerf Meyer Werft u zijn deuren vooraleer Bremen, de oudste maritieme stad van het land, te gaan verkennen. Hannover, Magdeburg of Potsdam, zijn dan weer zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. Uw verblijf zal uiteindelijk eindigen in Berlijn, tussen prestigieuze kastelen en een gekwelde geschiedenis.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • Kennismaking met(1):
  • Amsterdam
  • Volendam, beroemde vissersstad
  • Bremen, de oudste maritieme stad van Duitsland
  • Hannover, hoofdstad van Nedersaksen
  • Maagdenburg, de Hanzestad
  • Potsdam,en het park van Sans Souci
  • Berlijn, de symbolische hoofdstad
  • Het kasteel van Charlottenburg

Route

Dag 1

Straatsburg - AMSTERDAM

Afspraak in de vroege ochtend in Straatsburg (haven, rue du Havre). Vertrek per autocar naar Amsterdam. Aankomst rond de middag in Amsterdam. Middagmaal in een restaurant of aan boord. Omstreeks 14u, begeleid bezoek. Inscheping om 18u, installatie in de kajuiten. Welkomstcocktail en voorstelling van de bemanning. Avondmaal aan boord en vrije avond in Amsterdam.

Zie +
Dag 2

AMSTERDAM

Ontbijtbuffet aan boord. Om 9u vertrek voor de facultatieve excursie naar Amsterdam. Terugkeer aan boord voor de lunch. Facultatieve excursie naar Volendam en de Zaanse Schans in de namiddag. Diner aan boord.

Zie +
Dag 3

GRONINGEN

Vertrek vroeg in de ochtend. Ontbijtbuffet en lunch aan boord. Aankomst in Groningen rond 19u. Vrij bezoek aan de grootste stad in de noordelijkste provincie van Nederland, tevens een belangrijk knooppunt in de route naar Scandinavië. Terugkeer aan boord en diner. Het schip vaart rond 21u af naar Delfzijl waar we rond 23u aankomen.

Zie +
Dag 4

PAPENBURG - OLDENBURG

Vertrek in de vroege ochtend naar Papenburg. Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst in Papenburg in de ochtend. Facultatief bezoek aan de scheepswerf Meyer Werft. Ondertussen vaart het schip naar Dörpen waar we weer aan boord gaan voor de lunch. Vervolgens vertrekken we naar Oldenburg. Diner aan boord. Aankomst van het schip in de nacht.

Zie +
Dag 5

OLDENBURG - BREMEN

Vrije tijd na het ontbijtbuffet voor een korte wandeling door Oldenburg. Rond 10u varen we richting Bremen waar we in de vroege namiddag aankomen. Lunch aan boord. Daarna facultatief bezoek aan de oudste havenstad van Duitsland en de tweede grootste handelshaven van Duitsland, na Hamburg. Marktplein, stadhuis, St.-Petrikathedraal en vele andere bezienswaardigheden. Terugkeer aan boord en diner. Vrije avond in de stad.

Zie +
Dag 6

BREMEN - NIENBURG - MINDEN

Het schip vertrekt vroeg in de ochtend naar Nienburg. Ontbijtbuffet en lunch aan boord. Aankomst rond 14u30. Facultatieve transfer en vrij bezoek aan de "rode stad” met een prachtig stadhuis uit de Weserrenaissance, het vroegere waterslot (Wasserburg), St-Martinkerk. Ondertussen vaart het schip naar Stolzenau. Daar gaan we in de late namiddag weer aan boord. We reizen door naar Minden waar we rond 23u aankomen. Diner aan boord.

Zie +
Dag 7

MINDEN - HANNOVER

In de ochtend vertrekken we naar Hannover. Aankomst gepland rond 12u. Na de lunch, vertrek per autocar rond 12u45 voor het facultatieve bezoek aan de stad Hannover. Deze hoofdstad van Nedersaksen is een van de belangrijkste economische centra van Duitsland. Ondertussen vaart het schip naar Anderten waar we weer aan boord gaan in de late namiddag. Vervolgens vertrekt het schip uit Anderten richting Braunschweig. Aankomst in de vroege avond. Diner en gala-avond.

Zie +
Dag 8

MAAGDENBURG

Het schip vertrekt vroeg in de ochtend naar Bülstringen. Ontbijtbuffet en lunch aan boord. We varen de hele ochtend. Aankomst in Bülstringen rond 13u en vertrek per autocar voor een facultatief bezoek aan Maagdenburg, een stad gelegen op de middenloop van de Elbe en langs de "Romaanse route”. De St. Mauritius und St. Katharina Dom is een van de belangrijkste gotische gebouwen van Duitsland. Ondertussen vaart het schip naar Maagdenburg waar we weer aan boord gaan voor het diner. Vrije avond in de stad.

Zie +
Dag 9

MAAGDENBURG - POTSDAM

Het schip vertrekt vroeg in de ochtend naar Brandenburg. Ontbijtbuffet en lunch aan boord. Na de middag vertrek per autocar voor het facultatieve bezoek aan Potsdam en de tuin van het Sanssouci-paleis. Ondertussen vaart het schip naar Potsdam waar we weer aan boord gaan voor het diner.

Zie +
Dag 10

POTSDAM - BERLIJN

In de ochtend vertrekken we naar Berlijn Spandau. Aankomst in de late voormiddag. Lunch aan boord. Vertrek voor een facultatieve excursie naar de stad waar de Muur lange tijd symbool stond voor de twee machtsblokken in de wereld. Terugkeer aan boord voor het diner, gevolgd door een facultatief bezoek aan Berlijn "by night”.

Zie +
Dag 11

BERLIJN

Ontbijtbuffet aan boord. Vertrek voor een facultatief bezoek aan slot Charlottenburg. Terugkeer aan boord voor de lunch. Vrije namiddag in Berlijn. Diner aan boord. Vrije avond.

Zie +
Dag 12

BERLIJN - Nürnberg

Ontscheping na het ontbijtbuffet. Vertrek per autocar naar Leipzig. Bezoek aan de stad waar u onder meer de St.-Thomaskerk en de oude beurs ontdekt. Lunch onderweg. We rijden verder naar Nürnberg waar we in de vroege avond aankomen. Installatie in een hotel in Nürnberg of omgeving. Diner en overnachting

Zie +
Dag 13

Nürnberg - Straatsburg

Vertrek na het ontbijt. Bezoek aan Nürnberg: oude stad van de bronsgieters en goudbewerkers, vandaag is ze één van de belangrijkste, industriële centra van Zuid-Duitsland. De stad is beroemd om haar monumenten, zoals het huis van Dürer, de St-Sébaldkerk en haar prachtige fontein. Terugkeer naar Straatsburg, ontbijt tijdens de vaart. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

Stad van vertrek
START IN 2023
Vertrek 28/04/2023
Aankomst 10/05/2023
Schip : MS Mona Lisa Ankers : 4
Vertrek 20/06/2023
Aankomst 02/07/2023
Volzet
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4
Vertrek 24/07/2023
Aankomst 05/08/2023
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4
Vertrek 15/08/2023
Aankomst 27/08/2023
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4
Vertrek 28/08/2023
Aankomst 09/09/2023
Schip : MS Mona Lisa Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

START IN 2023
Vertrek 28/04/2023
Aankomst 09/05/2023
Schip : MS Mona Lisa Ankers : 4
Vertrek 20/06/2023
Aankomst 01/07/2023
Volzet
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4
Vertrek 24/07/2023
Aankomst 04/08/2023
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4
Vertrek 15/08/2023
Aankomst 26/08/2023
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4
Vertrek 28/08/2023
Aankomst 08/09/2023
Schip : MS Mona Lisa Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

de cruise in volpension vanaf de lunch op de 1ste dag tot en met het ontbijt op de 12de dag - dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - verblijf in een tweepersoonscabine met airco, douche en wc - de animatie - de bijstand door onze hostess aan boord - de welkomstcocktail - de gala-avond - het vervoer Straatsburg/Amsterdam - het Nürnberg-forfait na de cruise - het vervoer Nürnberg/Straatsburg - de bijstands-/repatriëringsverzekering - de haventaksen.

dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de verzekeringen - facultatieve excursies (aan boord of bij uw reisagent te reserveren en te betalen) - persoonlijke uitgaven.

Excursies

Amsterdam en diamantproducent

Vertrek met de autocar voor een geleid bezoek aan de stad. Amsterdam is een van de meest buitengewone steden van de wereld. Van zijn kanalen tot zijn wereldberoemde musea via de talrijke bezienswaardigheden en historische schatten is Amsterdam &eacut...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Geleide rondrit in Berlijn

Berlijn werd in 1237 gesticht en is nog een jonge stad in vergelijking met de andere Europese metropolen maar zijn geschiedenis is buitengewoon. De Duitse hoofdstad ontstond in 1307 uit de fusie tussen twee steden: Berlijn en Cölln. Berlijn werd...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Geleide rondrit in Berlijn by night

In het gezelschap van uw gids verlaat u Berlin Spandau met de autocar bij het vallen van de nacht om een ander gezicht van Berlijn te leren kennen. U ziet de Potsdamer Platz met zijn futuristische monumenten zoals het Sony Center, waarvan het kapitee...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Geleide wandeling door Bremen

Vertrek in het gezelschap van uw gids die u zal laten kennismaken met de prachtige hanzestad Bremen. Dit is een van de oudste kuststeden van Dutisland die in 965 het marktrecht verwierf en in 1358 Hanzestad werd. IN 1646 werd de stad uitgeroepen tot...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Bezoek met audioguide aan het kasteel van Charlottenburg

Vertrek met de autocar aan Berlin Spandau in het gezelschap van uw gidsen. Het bezoek begint met een tocht in de tuinen van het kasteel daarna ontdekt u vrij en op u weigen ritme de nieuwe vleugel van het kasteel Charlottenburg met een audiogids. U l...

Duur 3h00 Klassiek
Zie meer

Geleid bezoek aan Hannover

Vertrek met autocar uit de Havenzone Noord van Hannover in het gezelschap van de lokale gidsen om kennis te maken met de hoofdplaats van Niedersachsen. Sinds de 17de eeuw vervult Hannover een belangrijke internationale politieke rol: in 1714 besteeg...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Geleleid bezoek aan Magdeburg

Vertrek met de autocar naar Magdeburg waar we onze lokale gidsen ontmoeten. Vroeger was Magdeburg de bakermat van de Duitse natie. De eerste Germaanse Romeinse keizer, Otto de Grote, liet er een kathedraal bouwen met indrukwekkende afmetingen en verh...

Duur 5h00 Klassiek
Zie meer

Excursie naar Volendam en de Zaanse Schans

Vertrek met de autocar met uw gids naar Volendam, een charmant vissersdorpje aan de oever van het IJsselmeer waar de bewoners nog in traditionele klederdracht rondlopen. Daarna bezoekt u een kaasmakerij (in Volendam of omgeving) om er te zien hoe de...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Geleid bezoek aan de Naval Meyer Werft in Papenburg

Vertrek met autocar naar de Meyer Werft. De scheepswerf Meyer werd in 1975 gesticht en is al zes generaties lang in handen van de Meyer-familie. De eerste schepen die in Papenburg werden gebouwd, waren van hout Minder dan honderd jaar later werd het...

Duur 2h00 Klassiek
Zie meer

Verplaatsing naar het stadscentrum van Nienburg

U verlaat het schip in het gezelschap van de animatrice met de autocar naar het stadscentrum van Nienburg. U verkent vrij en op uw eigen ritme deze prachtige stad van Niedersaksen, gekend omwille van de teelt van asperges en zijn beroemde taartjes in...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Sightseeing in Potsdam & bezoek aan de tuinen van Sans Souci

Vertrek met autocar in het gezelschap van de lokale gidsen die ons zullen laten kennismaken met de geschiedenis van het oude Pruisen en zijn illustere monarchen. In Potsdam begint het bezoek met een wandeling in de tuinen van Sans Souci, u wandelt do...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Amsterdam en diamantproducent

Vertrek met de autocar voor een geleid bezoek aan de stad. Amsterdam is een van de meest buitengewone steden van de wereld. Van zijn kanalen tot zijn wereldberoemde musea via de talrijke bezienswaardigheden en historische schatten is Amsterdam &eacut...

Duur 4h00 Klassiek
Prijs per persoon 42,00 € Voor vertrek 47,00 € Aan boord
Zie meer

Geleide rondrit in Berlijn

Berlijn werd in 1237 gesticht en is nog een jonge stad in vergelijking met de andere Europese metropolen maar zijn geschiedenis is buitengewoon. De Duitse hoofdstad ontstond in 1307 uit de fusie tussen twee steden: Berlijn en Cölln. Berlijn werd...

Duur 4h00 Klassiek
Prijs per persoon 58,00 € Voor vertrek 64,00 € Aan boord
Zie meer

Geleide rondrit in Berlijn by night

In het gezelschap van uw gids verlaat u Berlin Spandau met de autocar bij het vallen van de nacht om een ander gezicht van Berlijn te leren kennen. U ziet de Potsdamer Platz met zijn futuristische monumenten zoals het Sony Center, waarvan het kapitee...

Duur 2h00 Klassiek
Prijs per persoon 55,00 € Voor vertrek 61,00 € Aan boord
Zie meer

Geleide wandeling door Bremen

Vertrek in het gezelschap van uw gids die u zal laten kennismaken met de prachtige hanzestad Bremen. Dit is een van de oudste kuststeden van Dutisland die in 965 het marktrecht verwierf en in 1358 Hanzestad werd. IN 1646 werd de stad uitgeroepen tot...

Duur 2h00 Klassiek
Prijs per persoon 50,00 € Voor vertrek 56,00 € Aan boord
Zie meer

Bezoek met audioguide aan het kasteel van Charlottenburg

Vertrek met de autocar aan Berlin Spandau in het gezelschap van uw gidsen. Het bezoek begint met een tocht in de tuinen van het kasteel daarna ontdekt u vrij en op u weigen ritme de nieuwe vleugel van het kasteel Charlottenburg met een audiogids. U l...

Duur 3h00 Klassiek
Prijs per persoon 77,00 € Voor vertrek 86,00 € Aan boord
Zie meer

Geleid bezoek aan Hannover

Vertrek met autocar uit de Havenzone Noord van Hannover in het gezelschap van de lokale gidsen om kennis te maken met de hoofdplaats van Niedersachsen. Sinds de 17de eeuw vervult Hannover een belangrijke internationale politieke rol: in 1714 besteeg...

Duur 5h00 Klassiek
Prijs per persoon 50,00 € Voor vertrek 56,00 € Aan boord
Zie meer

Geleleid bezoek aan Magdeburg

Vertrek met de autocar naar Magdeburg waar we onze lokale gidsen ontmoeten. Vroeger was Magdeburg de bakermat van de Duitse natie. De eerste Germaanse Romeinse keizer, Otto de Grote, liet er een kathedraal bouwen met indrukwekkende afmetingen en verh...

Duur 5h00 Klassiek
Prijs per persoon 66,00 € Voor vertrek 73,00 € Aan boord
Zie meer

Excursie naar Volendam en de Zaanse Schans

Vertrek met de autocar met uw gids naar Volendam, een charmant vissersdorpje aan de oever van het IJsselmeer waar de bewoners nog in traditionele klederdracht rondlopen. Daarna bezoekt u een kaasmakerij (in Volendam of omgeving) om er te zien hoe de...

Duur 4h00 Klassiek
Prijs per persoon 47,00 € Voor vertrek 52,00 € Aan boord
Zie meer

Geleid bezoek aan de Naval Meyer Werft in Papenburg

Vertrek met autocar naar de Meyer Werft. De scheepswerf Meyer werd in 1975 gesticht en is al zes generaties lang in handen van de Meyer-familie. De eerste schepen die in Papenburg werden gebouwd, waren van hout Minder dan honderd jaar later werd het...

Duur 2h00 Klassiek
Prijs per persoon 59,00 € Voor vertrek 66,00 € Aan boord
Zie meer

Verplaatsing naar het stadscentrum van Nienburg

U verlaat het schip in het gezelschap van de animatrice met de autocar naar het stadscentrum van Nienburg. U verkent vrij en op uw eigen ritme deze prachtige stad van Niedersaksen, gekend omwille van de teelt van asperges en zijn beroemde taartjes in...

Duur 4h00 Klassiek
Prijs per persoon 32,00 € Voor vertrek 36,00 € Aan boord
Zie meer

Sightseeing in Potsdam & bezoek aan de tuinen van Sans Souci

Vertrek met autocar in het gezelschap van de lokale gidsen die ons zullen laten kennismaken met de geschiedenis van het oude Pruisen en zijn illustere monarchen. In Potsdam begint het bezoek met een wandeling in de tuinen van Sans Souci, u wandelt do...

Duur 4h00 Klassiek
Prijs per persoon 59,00 € Voor vertrek 66,00 € Aan boord
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

Geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


Om veiligheidsredenen zijn uitsluitend de rederij en de kapitein van het schip bevoegd om de reisweg van de cruise te wijzigen.

(1) Facultatieve excursies.

In functie van de beschikbaarheden van de aanlegsteigers, kan het aanleggen in Amsterdam worden vervangen door Wijk Bij Duurstede.

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST