Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Wandelen
2022 2023

Cruise en wandelingen in de Dourovallei en haar ongerepte natuur (Formule haven/haven)

8 Dagen - ROP_PP
Omschrijving

Cruise

PORTO - REGUA  PINHÃO - VEGA DE TERRON - Salamanca - BARCA D'ALVA - SENHORA DA RIBEIRA - FERRADOSA - PINHÃO - REGUA - BITETOS - PORTO

Scheep in voor een authentieke cruise in het hart van Portugal, waar u de Portugese wijngaard en het natuurpark van de Douro zal kunnen verkennen, allemaal plekken waar de natuur volop heerst. Onze programma's voor wandeltochten en trektochten bieden u de mogelijkheid om de natuurlijke schoonheid van deze plaatsen te bewonderen zoals u dit wenst. Door deze magische plekken die beschermd zijn tegen moderniteit is deze cruise ideaal voor echte natuurliefhebbers.

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • De + wandelextra's:
  • Wandeltocht naar Provesende
  • De Portugees wijngaard
  • De natuurpark van de Douro, naar de kliffen waar roofvogels nestelen
  • Langs de kust van Porto
 • Voor begeleiders, een aangepaste programma:
  • Porto en zijn historische schatten
  • Vila Réal en de tuinen van de Casa de Mateus
  • Salamanca, universiteitsstad
  • De route van de portwijnen
  • Figueira de castelo Rodriguo, een historisch dorp

Route

Dag 1

PORTO

Inscheping vanaf 17u. Voorstelling van de bemanning. Welkomstcocktail. Diner aan boord. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, varen we tot aan de monding van de Dourorivier. U ontdekt Porto "by night”. 

Zie +
Dag 2

PORTO - REGUA

Rondleiding door Porto. In de namiddag, cruise naar Regua. Dansavond of een (vrije) avondwandeling.

Zie +
Dag 3

REGUA - PINHÃO - VEGA DE TERRON

Wandelprogramma: Wandeltocht naar Provesende. Langs maquis, bossen en heuvels lopen we over de bergtoppen van een prachtige vallei. We wandelen tot in Provesende, een van Portugals oudste dorpjes.
Duur 2u30 tot 3u00, 7 km, hoogteverschil van 320 m.

Programma begeleiders: Excursie naar Vila Real en wandelingen door de tuinen van Casa de Mateus.

We varen temidden van de beroemdste portwijngaarden, langs prachtige wijnheuvels met terrasbouw tot 700 m hoog die statig uit de rivier oprijzen. Animatieavond.

Zie +
Dag 4

VEGA DE TERRON - Salamanca - BARCA D'ALVA

Vertrek voor de uitstap naar Salamanca, beschermd als werelderfgoed door de UNESCO. Terugkeer aan boord in de late namiddag. Flamencoavond.

Zie +
Dag 5

BARCA D'ALVA - SENHORA DA RIBEIRA

Wandelprogramma: Wandeling op "het rotsmassief van roofvogels". Deze wandeling vindt plaats in een wild bergachtig kader met een prachtig zicht op de Douro en Spanje. Het traject loopt door het natuurpark van de Douro, beroemd om zijn beschermde fauna en flora, en u ziet er vast adelaars, haviken en andere roofvogels. Verrekijker aanbevolen.
Duur: 3u, 8km, hoogteverschiel: 530m.

Programma begeleiders: Vertrek voor de excursie naar Figueira de Castelo Rodrigo, deze charmante stad heeft zijn echtheid kunnen bewaren.

Terugkeer aan boord. Cruise naar Senhora da Ribeira. Gala-avond. 

Zie +
Dag 6

SENHORA DA RIBEIRA - FERRADOSA - PINHÃO - REGUA - BITETOS

Wandelprogramma: Wandeling door de Portugese wijngaarden. Verplaatsing met autocar tot Sao Joao da Pesqueira en vertrek van onze wandeling door de wijngaarden. Liefhebbers van wandelen ontdekken hier een paradijslijk bewaarde natuur (picknickmand).
Duur: 4u, 14km, hoogteverschiel: 500m afdalen.

Programma begeleiders: Excursie "portwijnen”. U volgt de wijnroute en houdt halt in de belvédère in het hartje van de wijngaard, waarna u een proeverij van portwijnen in een quinta bijwoont.

Cruise naar Bitetos. Diner en Fadoavond aan boord.

Zie +
Dag 7

BITETOS - PORTO

‘s Ochtends varen we naar Porto.

Wandelprogramma: Wandeling langs de Douro. In de richting van het estuarium van de Douro, daarna de Atlantische zuidkant. Prachtig uitzicht over de stad en de oceaan. 
Duur: 2u tot 2u30, 8km, hoogteverschiel: geen.

Programma begeleiders: Excursie naar Guimaraes, de bakermat van de portugese natie in de zestiende eeuw.

Folkloreavond.

Zie +
Dag 8

PORTO

Ontbijtbuffet aan boord en ontscheping. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

Stad van vertrek
START IN 2023
Vertrek 17/04/2023
Aankomst 24/04/2023
Schip : MS Infante don Henrique Ankers : 4
Vertrek 02/10/2023
Aankomst 09/10/2023
Schip : MS Infante don Henrique Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

START IN 2023
Vertrek 17/04/2023
Aankomst 24/04/2023
Schip : MS Infante don Henrique Ankers : 4
Vertrek 02/10/2023
Aankomst 09/10/2023
Schip : MS Infante don Henrique Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

de cruise in volpension vanaf het diner op de 1ste dag tot en met het ontbijtbuffet op de laatste dag - dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - verblijf in een tweepersoonskajuit met airco, douche en wc - de animatie - de bijstand door onze hostess aan boord - de welkomstcocktail - de gala-avond - de Spaanse thema-avond - de flamenco-, fado- en folkloreavonden aan boord - de bezoeken en de wandelingen in het programma - de begeleiding van een erkende wandelgids - de bijstands-/repatriëringsverzekering - de haventaksen.

de transfers - dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de annulatie-/bagageverzekering - de persoonlijke uitgaven.

Excursies

Figueira de Castelo Rodrigo

Dit charmante dorpje met gerestaureerde steegjes ligt op een rotsachtige bergtop te midden van een groene laagvlakte en heeft zijn authentieke sfeer volledig weten te bewaren. U bezoekt er het kasteel en het etnografisch museum. Prachtig zicht op de...

Duur 3h30 Klassiek
Zie meer

Guimarães

Vanuit Porto begeven we ons met de bus naar de stad Guimarães. Rondleiding te voet in Guimarães, een charmante stad waar zich middeleeuwse en moderne wijken hebben ontwikkeld. U krijgt de gelegenheid om de kerk Nossa Senhora de Oliveira...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Geleid bezoek aan Porto en wijndegustatie

Vertrek met de autocar aan de kaai van Villa Nova de Gaia, vlak voor de grote stad Porto en ervan gescheiden door de Douro en de beroemde Dom Luis-brug, gebouwd tussen 1881 en 1886 door ingenieur Théophile Seyrig, leerling van Gustave Eiffel....

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Vila Real en Casa de Mateus

Vertrek per autocar vanuit Regua of Pinhao naar Vila Real, een klein stadje met talrijke huizen uit de 16e en 18e eeuw. Panoramische rondrit gevold door een proeverij van «Cristas de Galo», een lokaal gebak. Daarna ontdekt u het kasteeltj...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Daguitstap naar Salamanca (lunch inbegrepen)

Vertrek met de autocar met onze animatrice van Barca d'Alva naar Salamanco, waar u de stadsgidsen vervoegt. Tijdens deze daguitstap ontdekt u de stad Salamanca te voet in het gezelschap van uw gidsen. Sinds 1988 staat de oude stad van Salamanca a...

Duur 10h30 Klassiek
Zie meer

Excursie naar de wijnroute van Porto

Vertrek vanuit Ferradosa voor een excursie naar de "wijnroute van Porto”. Bewonder deze ongelooflijke wijngaard, die zich kilometers langs de Douro tot aan de Spaanse grens uitstrekt, en hoofdzakelijk in terrasbouw is aangelegd. We gaan na...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


NB: Om veiligheidsredenen zijn uitsluitend de rederij en de kapitein van het schip bevoegd om de reisweg van de cruise te wijzigen. Het aantal aanlegplaatsen langs de Douro is beperkt, daarom is het mogelijk dat de schepen naast elkaar moeten aanmeren. Aankomsttijden aan de haltes en de volgorde van excursies kan worden gewijzigd.

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST