Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2018

Kerstmis op de Loire Een Koninklijke rivier: tussen middeleeuwse kastelen en Atlantische haven (formule haven/haven)

6 Dagen - NLO_PP
Omschrijving

Cruise

NANTES - SAINT NAZAIRE - ANCENIS - ANGERS(1) - NANTES

MyImage
Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi in de loungebar
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • CroisiEurope exclusiviteit: de magie van Kerstmis op de Loire
 • Nantes(1), historische hoofdstad van Bretagne
 • INBEGREPEN, daguitstap "kastelen van de Loire": bezoek aan kasteel van Azay-le-Rideau en kasteel van Chinon
 • Middernachtsmis te Ancenis
 • Een kerstgeschenk
 • Oudejaarsdiner met wijn

Route

Dag 1

NANTES 22 december 2016

Inscheping tussen 18u en 19u te Nantes. Intrek in de kajuiten. Welkomstdrink in het salon en voorstelling van de crew. Diner aan boord, gevolgd door animatie.

Dag 2

NANTES - ST NAZAIRE 23 december 2016

Volpension aan boord. Vertrek voor optioneel bezoek met gids aan Nantes (verplicht vooraf te reserven bij uw reisagentschap). U ontdekt er de straatjes van Bouffay, de middeleeuwse wijk, de kathedraal van Sint-Pieter en Sint-Paulus (exterieur): een mooi voorbeeld van de Laatgotiek. U bezoekt het eiland Feydeau met zijn uitzonderlijke 18de-eeuwse bebouwing, gevolgd door de kaaien van Nantes. Daarna volgt een bezoek aan de nieuwe handelswijken die gebouwd werden met de opkomst van de industrie in de 19de eeuw rond het theater Graslin en de Pommeraye-doorgang. Verderzetting richting het kasteel van de hertogen van Bretagne. Dit Bretoense monument met zijn opmerkelijke bouwwerken uit de 15de en 17de eeuw, is het laatste kasteel aan de Loire vooraleer die in de oceaan uitmondt. U wordt getrakteerd op een magische reis doorheen de geschiedenis. Terugkeer aan boord. 's Namiddags optionele excursie naar Saint-Nazaire, een zeestad. We beginnen ons bezoek met de Escal'Atlantic die op originele wijze de ware geschiedenis brengt van de passagiersschepen "Normandie" en "France". Bezoek aan de scheepswerf van Saint-Nazaire, één van de grootste scheepsbouwwerven van Europa. Zijn vakkundigheid geniet wereldwijde faam. U ontdekt er de reusachtige omvang van de scheepswerf (108 ha), de verbluffende logistiek en hightech, die ingezet worden bij de vervaardiging van reuzenschepen. Op die manier maakt u kennis met alle bouwfases van deze drijvende paleizen. U zal onder de indruk zijn! (Reservatie vereist voorafgaand aan vertrek via uw reisagentschap. Een geldige identiteitskaart zal gevraagd worden van iedere deelnemer om toegang te verkrijgen tot de site.) Terugkeer aan boord te Saint-Nazaire voor het diner. Thema-avond "Kerstverhalen". Overnachting op de aanlegplaats.

Dag 3

ST NAZAIRE - ANCENIS 24 december 2016

Volpension aan boord. Vertrek met het cruiseschip 's morgens vroeg. Ochtendlijke vaartocht. We bereiken Ancenis in de vroege namiddag. Vertrek optionele excursie voor de route van de Muscadet. Trektocht door talloze dorpjes doordrongen van de wijnbouw Vervolg richting La Chapelle Heulin en halte aan het kasteel Cassemichère (of gelijkaardige). Ontdek op deze uitzonderlijke plaats een wijnstreek met een rijke geschiedenis en vol wijnkelders om deze droge, lichte, fruitige en witte wijn vol bouquet te degusteren*. Vervolg weg naar Clisson, een charmant Italiaans aandoend stadje uit de Middeleeuwen met 15de-eeuwse vestingen. Terugkeer aan boord. Oudejaarsdiner. De Middernachtsmis wordt gecelebreerd te Ancenis (transfermogelijkheid, ¿ 13 p.p. - reservatie en betaling aan boord(2)). Overnachting op de aanlegplaats.

Dag 4

ANCENIS - Angers (1) - ANCENIS 25 december 2016

Ontbijtbuffet aan boord en vertrek per cruiseschip richting Bouchemaine. Ochtendlijke Vaartocht. Vertrek optionele excursie Angers. De hoofdstad van Anjou is een opmerkelijke kunststad, met een rijke geschiedenis en boordenvol cultureel erfgoed, die tegelijk stevig in de moderne wereld staat. U ontdekt er la Doutre, dorpje in het hart van Angers. Terugkeer aan boord. Show van de crew. Overnachting op de aanlegplaats.

Dag 5

BOUCHEMAINE - CHATEAUX DE LA LOIRE - NANTES 26 december 2016

Na het ontbijtbuffet: dagexcursie Kastelen van de Loire. Vertrek per bus richting het kasteel van Azay-le-Rideau. Het kasteel ligt op een eiland in het midden van de rivier de Indre en werd gebouwd onder het bewind van koning Frans I door Gilles Berthelot, een rijke financier, die de Franse bouwkunst met Italiaanse vernieuwingen wilde combineren. We vervolgen de weg richting Chinon waar u de oude mijnen kunt ontdekken onder de stad, die heringericht zijn als wijnkelders. U loopt er door de indrukwekkende galerijen ter ontdekking van de geheimen van de grote wijnen uit Chinon. Het bezoek wordt afgerond met een wijnproeverij. Na het middagmaal bezoekt u het Kasteel van Chinon. De vesting kijkt uit over de stad en werd gebouwd door graaf Theobald I van Blois. Het stamt uit een periode toen de Frankrijk en Engeland onlosmakelijk met elkaar verbonden waren. We nemen de boot te Nantes (± 2 u traject). Gala-avond aan boord. Overnachting op de aanlegplaats.

Dag 6

NANTES 27 december 2016

Ontbijtbuffet aan boord. Ontschepen om 10 u. Einde van onze diensten.

Data en Prijzen

START IN 2018
Vertrek 22/12/2018
Aankomst 27/12/2018
Schip : MS Loire Princesse Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
 • Korting voor de derde persoon in een driepersoonkajuit : - 30 %

Formaliteiten

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.

Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - de cruise met volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijtbuffet dag 6 - tweepersoonskajuit met airconditioning, douche en toilet - show - bijstand van onze begeleidster aan boord - welkomstdrink - gala-avond - kerstcadeau - Oudejaarsdiner met wijn - bijstands-/repatriëringsverzekering - havenbelastingen.

de transfers - dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - annulatie-/bagageverzekering - optionele excursies (te reserveren en betalen aan boord of op het agentschap) - eventuele kosten tijdens verplaatsingen - luchthaventaksen - dossierkosten - persoonlijke uitgaven.

Excursies

Het pakket excursies bevat Nantes Saint-Nazaire en zijn scheepswerf Route du muscadet Angers De kastelen van de Loire
Klassiek

Geleid bezoek aan Angers

Vertrek voor de excursie naar de stad Angers. Deze hoofdstad van de Anjou is een stad van geschiedenis en kunst die opvalt door het rijke erfgoed en de resoluut moderne inslag. In Angers leefden de Plantagenêts, het was een bloeiende Renaissanc...

Duur 4h00

Daguitstap naar de kastelen van de Loire

    Duur: ~10u30 INBEGREPEN in de programma NLO De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden Deze excursies worden niet op alle cruises aangeboden en hangen van de route af.

Duur 10h30

Geleid bezoek aan Angers

Vertrek voor de excursie naar de stad Angers. Deze hoofdstad van de Anjou is een stad van geschiedenis en kunst die opvalt door het rijke erfgoed en de resoluut moderne inslag. In Angers leefden de Plantagenêts, het was een bloeiende Renaissanc...

Duur 4h00

Daguitstap naar de kastelen van de Loire

    Duur: ~10u30 INBEGREPEN in de programma NLO De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden Deze excursies worden niet op alle cruises aangeboden en hangen van de route af.

Duur 10h30

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

MS Loire Princesse

2 Dekken

Om veiligheidsredenen eigen aan de scheepvaart, kunnen enkel de maatschappij en de kapitein van het schip beslissen om de koers van de cruise te wijzigen. Deze cruise staat onder invloed van de getijden: de tijdstippen van aankomst in de aanlegplaatsen kunnen aangepast worden.

(1) Facultatieve excursie. De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.

*Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate. Wijn wordt naar believen geserveerd.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".