Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2018

Kerstmis op de Rijn (formule haven/haven)

5 Dagen - NOL_PP
Omschrijving

Cruise

STRAATSBURG - BRAUBACH - RUDESHEIM - SPEYER OF WORMS - STRAATSBURG

Maak een betoverende cruise op de Rijn, waar u de beroemde legende zal ontdekken van de Lorelei-rots, ondergedompeld in de feestelijke en warme sfeer van een romantische Kerst. Er zal magie in de lucht hangen op de kerstmarkt van Straatsburg, één van de meest majestueuze in Europa. Woon de kerstviering bij in Speyer of Worms om één van de meest verfijnde kerstavonddiners in schoonheid af te sluiten.

MyImage
Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi in de loungebar
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • Ontdekking van de kerstmarkt van Straatsburg
 • De vallei van de romantische Rijn en de beroemde Lorelei-rots
 • Braubach en zijn beroemde kasteel van Marksburg
 • Nachtmis in Speyer of Worms(1)
 • Het kerstgeschenk
 • Kerstavonddiner met aangepaste wijnen

Route

Dag 1

22 december STRAATSBURG, de kerststad bij uitstek

Wij verwachten u op ons schip dat die speciaal voor Kerstmis versierd is, rond 15u aan onze aanlegplaats, rue du Havre in Straatsburg. Installatie in uw cabine. In de namiddag, vertrek met de autocar samen met onze begeleidster voor een bezoek aan een van de grootste kerstmarkten van Europa. In een feestelijke sfeer ontdekt u de kerstmarkten van Straatsburg, van het Broglieplein tot het voorplein van de kathedraal. Terugkeer aan boord tegen de avond. Afspraak in het salon voor het welkomstdrankje en voorstelling van de bemanning. Avondmaal. Thema-avond over de kerstverhalen. U wordt uitgenodigd om deel te nemen en een kerstverhaal uit uw streek te vertellen. Afvaart om 20u. Vaart doorheen de haven van Straatsburg en doortocht van de Noordsluis die naar de Rijn leidt.

Dag 2

23 december BRAUBACH Rijnvallei, Lorelei-rots

Ontbijtbuffet en turnoefeningen. Cruise in de omgeving van Rheingau met zijn talrijke wijngaarden. Wij varen langs de steden Mainz, Wiesbaden en Eltville. Halfweg komen wij ter hoogte van de beroemde Lorelei-rots. Middagmaal aan boord. In het begin van de namiddag bereiken wij het dorp Braubach aan de voet van het kasteel van Marksburg. Rond 14u, vertrek met de autocar voor een rondleiding in het kasteel dat door de eeuwen heen intact gebleven is. Terugkeer aan boord voor het avondmaal gevolgd door een thema-avond over de kerstliedjes. De passagiers worden uitgenodigd om de kerstliedjes uit hun streek te zingen. Aanlegplaats voor de nacht.

Dag 3

24 december RUDESHEIM - SPEYER OF WORMS nachtmis in de kathedraal

Ontbijtbuffet. Afvaart in stroomopwaartse richting van de Rijnvallei. Aankomst in Rüdesheim omstreeks 9u (halte van 2u). Wij stellen u een facultatief bezoek voor aan het museum van de mechanische muziekinstrumenten in een oud kasteel, ofwel vrije tijd. Terugkeer aan boord rond 11u en voortzetting van de cruise naar Speyer. Middagmaal aan boord. Vaart tijdens de namiddag en voorbereidselen voor kerstavond. Wij spreken met u af in de eetzaal voor het kerstavonddiner en voor een familiefeest rond de prachtige kerstboom. De nachtmis wordt gevierd in de Romaanse kathedraal van Speyer of van Worms(1) (in functie van de beschikbare plaatsen - mogelijkheid van transfer 9 ¿ per persoon - reserveren en betalen aan boord(2)). Terugkeer aan boord waar wij u een glas warme wijn aanbieden. In de loop van de nacht krijgt u het bezoek van de kerstman.

Dag 4

25 december SPEYER - STRAATSBURG

Eerst uitslapen en dan het Ontbijtbuffet. Afvaart richting Straatsburg. Wij varen op de wilde Rijn. Middagmaal aan boord. Vaart tijdens de namiddag. Diner en gala-avond aan boord.

Dag 5

26 december STRAATSBURG

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping rond 09u. Einde van onze diensten.

Data en Prijzen

START IN 2018
Vertrek 22/12/2018
Aankomst 26/12/2018
Schip : MS Gérard Schmitter Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
 • Korting voor de derde persoon in een driepersoonkajuit : - 30 %

Formaliteiten

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.

Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten) - de cruise in volpension vanaf het avondmaal van de 1ste dag tot het ontbijt op de laatste dag - het verblijf in een tweepersoonscabine met douche en WC - de begeleiding van onze hostess aan boord - het welkomstdrankje - de animatie - de haventaksen - de excursie naar het kasteel van Marksburg - het kerstcadeau - het kerstavonddiner met aperitief en wijnen - de bijstands- en repatriëringsverzekering.

de transfers - de annulatie- en bagageverzekering - dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen - de facultatieve excursie (te reserveren en te regelen aan boord of in het agentschap) - de persoonlijke uitgaven.

Excursies

Geleid bezoek aan het kasteel Marksburg in Braubach

De middeleeuwse stad Braubach, omgeven door wijngaarden, wordt gedomineerd door het kasteel van Marksburg. Vertrek met autocar voor het geleid bezoek aan het kasteel van Marksburg. Het werd in de 13de eeuw gebouwd, steekt meer dan 160m boven de Rijn...

Duur 2h00

Rudesheim: toeristisch treintje en bezoek aan het muziekmuseum

Vertrek met een toeristisch treintje door de pittoreske steegjes van Rudesheim in de richting van het museum voor mechanische muziekinstrumenten van Siegfried, gelegen in een prachtig historisch gebouw uit de 15de eeuw, vlakbij de Drosselgasse. Bezo...

Duur 2h00

Tochtje met klein bootje door Strasbourg

Vertrek per touringcar in het gezelschap van onze begeleidster voor een bezoek aan het oude Straatsburg. De hele stad is versierd met slingers en kerstversiering, vooral de straten en winkels. Ontdekking van de kerstmarkten op het Broglieplein en op...

Duur 4h00

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

MS Gérard Schmitter

3 Dekken

NB: om veiligheidsredenen zijn uitsluitend de rederij en de kapitein van het schip bevoegd om de reisweg van de cruise te wijzigen. Voor een optimale organisatie van uw reis kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.

(1) De middernachtmis verloopt in het Duits.

(2) De transfer wordt enkel voorgesteld als het schip niet aangemeerd is in de buurt van de gebedsplaats en is geldig voor een minimum van 30 personen.

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate. De wijn wordt naar believen geschonken.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".