Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
BDJ_AIPP
Frankrijk
Klassiek
Editie 2024
Reserveren

Cruise

BESANCON - RANCHOT - DOLE - SAINT-JEAN-DE-LOSNE - PETIT-OUGES - DIJON

Laat u meevoeren door deze majestueuze cruise tussen de vallei van Doubs en Bourgogne doorheen authentieke en traditionele steden die u hun verhaal zullen vertellen en hun verborgen schatten zullen onthullen. U zal de Saline Royale van Arc-et-Senans kunnen bezoeken, ongetwijfeld indrukwekkend met zijn vreemde sfeer en zijn uitzonderlijke architectuur, en die vooral niemand die er langs komt onverschillig zal laten, maar ook het ongewone en ludieke circuit van "de gelaarsde kat" in Dole of de charmante stad Saint-Jean-de-Losne, de eerste rivierhaven van Frankrijk en zijn museum van de scheepvaart dat zijn geschiedenis mooi weergeeft.

Croisi

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • EXCURSIES INBEGREPEN:
  • De ‘Saline Royale', erkend als UNESCO-werelderfgoed
  • Dole, geboortestad van Louis Pasteur
  • Saint-Jean-de-Losne, Schippersstad
  • Petit-Ouges, een charmant plattelandsdorpje
  • Circuit van de grands crus van Bourgogne
 • De smaken: degustatie* van wijnen van Bourgogne en "salé-sucrés" in Saint-Jean-de-Losne
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Fietsen beschikbaar aan boord
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

Route

Bekijk uw reis van dag tot dag
BESANCON

Inscheping om 18 u. Onthaal en voorstelling van de bemanning. Diner aan boord.

meer informatie
D1
BESANCON - RANCHOT

Vertrek met de bus richting Arc-et-Senans voor het bezoek aan de Saline Royale (enkel op reservatie voor het vertrek in uw reiskantoor). Dit UNESCO-werelderfgoed is een meesterwerk van Claude-Nicolas Ledoux. Deze koninklijke manufactuur werd gebouwd tussen 1775 en 1779 op vraag van koning Louis XV, in de in de vorm van een halve cirkel. Deze gebouwen waren de woon- en werkplaatsen van de zoutarbeiders. Tijdens het bezoek, vaart de boot verder. Op het einde van de voormiddag gaan we terug aan boord. Lunch aan boord en vervolg van de vaart richting Ranchot waar we in de late namiddag toekomen.

meer informatie
D2
RANCHOT - DOLE

's Ochtends varen richting Dole. Geniet van een adembenemend zicht op de betoverende dorpjes en beboste heuvels die dit landschap zo mooi maken. Aankomst in Dole tegen de middag. Ga 's namiddags deze stad - geboorteplek van Louis Pasteur - boordevol geschiedenis bezoeken. Ontdek Dole via het spannende parcours van de 'Chat Perché'. Dit is een verwijzing naar de schrijver Marcel Aymé, auteur van de bekende sprookjes van de 'Chat Perché', die zijn eerste kinderjaren in Dole doorbracht. De naam verwijst ook naar het feit dat Dole op de flank van een heuvel ligt ('perché' betekent 'hoog bovenop'). Verken via dit parcours de historische monumenten van de oude stad zoals de kapittelkerk Notre-Dame, het geboortehuis van Louis Pasteur of het oude godshuis. Terug aan boord.

meer informatie
D3
DOLE - SAINT-JEAN-DE-LOSNE

Op weg voor een ochtendje varen richting Saint-Jean-de-Losne. 's Namiddags hebben we een bezoek aan Saint-Jean-de-Losne in de aanbieding, de belangrijkste plezierhaven van de Franse binnenwateren. Ga op ontdekking langs de monumenten die van een prestigieus verleden getuigen, zoals het 'Monument Commémoratif du Siège' van 1636, het 'Hôtel-Dieu' dat een ziekenhuis was en in 1658 gebouwd werd en omringd is door een smeedijzeren hek dat dateert uit de XVIIe en XVIIIe eeuw. U houdt ook halt aan de volgende punten: de sector van 'la Gare d'Eau', waar de vloten in vlothout werden samengesteld met bestemming Zuid-Frankrijk of Parijs, over het ‘Canal de Bourgogne'; de gotische kerk van Saint-Jean-Baptiste, in baksteen opgetrokken in de XVIe eeeuw; het 'musée de la Batellerie' (of: 'Maison des mariniers' - gesloten op maandag), een van de oudste huizen van de stad, uit de XVe eeuw, waar de geschiedenis van de scheepvaart wordt verteld. Uw bezoek wordt beëindigd in het stadhuis, waar u specialiteiten uit de Bourgogne zal kunnen proeven, zoals ham met peterselie, gruyèrekazen en taartjes op basis van maismeelpap, allemaal vergezeld van een heerlijke kir of cassisnectar. Terug aan boord.

meer informatie
D4
SAINT-JEAN-DE-LOSNE - PETIT-OUGES

Hele dag varen in de richting van Petit-Ouges waar u aankomt omstreeks 16.30u. Tijdens het traject kan u genieten van de prachtig groene landschappen van de vallei van de Saône. Dankzij het fietspad langs het traject kan u heel de tijd de boot met de fiets volgen (deze is beschikbaar aan boord). Op het einde van de namiddag kan u een wandeltocht(1) maken langs het 'circuit des trois lavoirs' ('het circuit van de drie washuizen'). Langs deze tocht ontdekt u een gemeente uit de VIIe eeuw die nog vrij onbekend is in het Grand Dijon. Tijdens deze wandeling krijgt u de kans te genieten van dit charmant relaxerend klein stukje platteland en ontdekt u de Saint-Pierre-kerk van Petit-Ouges, een oud domein de abdij van Cîteaux. U komt er ook drie oude washuizen tegen.

meer informatie
D5
PETIT-OUGES - DIJON

Heel de ochtend varen in de richting van Dijon waar u aankomt omstreeks 11u. Profiteer van de reis om de prachtige wijngaarden en landschappen te genieten. Lunch aan boord. In de namiddag, vertrek met de bus voor het bezoek aan de route des grands crus (enkel op reservatie voor het vertrek in uw reiskantoor). Langs deze toeristische route ontdekt u de meest prestigieuze wijngaarden van de Bourgogne. Bezoek aan één van de vele wijndomeinen om te genieten van een degustatie. Vrije tijd om de Cité de la Gastronomie te ontdekken. Terug aan boord. Gala avond.

meer informatie
D6
DIJON

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten.

meer informatie
D7
Data en Prijzen
Kies uw vertrekdatum
Klassiek
Editie 2024
Volledige data
START IN 2024
Zonder transport 
KortingenAlles wat goed is om weten
Inbegrepen:Alles wat u moet weten voor uw reis
Niet inbegrepen:Alles wat goed is om weten
 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise
Verplichte informatie
FormaliteitenEnkele formaliteiten waarmee u rekening moet houden om uw reis voor te bereiden

Om veiligheidsredenen tijdens de cruise kunnen enkel de maatschappij en de kapitein van de boot beslissen over eventuele routewijzigingen. Programmaplan, onder voorbehoud van wijzigingen in functie van de beschikbaarheden van de tussenstops of van de doorvaart van de sluizen.

(1) Het verkennen van de drie washuizen gebeurt vrij, zonder begeleiding.

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.