Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure

Zuid-Afrika aan boord van de African Dream: Een unieke ervaring aan het uiteinde van de wereld (formule haven/haven)

Cruise

ZUID-AFRIKA - BOTSWANA - NAMIBIË - ZIMBABWE

Van Johannesburg tot de Victoriawatervallen ontdekt u spectaculaire panorama‘s, het parcours van Nelson Mandela, grote zoogdieren en roofdieren, een zeer verfijnde gastronomie, de mooiste natuurreservaten, de geheimen van het Karibameer, en de indrukwekkende Victoriawatervallen.

Route

Bekijk uw reis van dag tot dag
J 1

Johannesburg (Zuid-Afrika)

J 2

Johannesburg - Kasane - Installatie in de LODGE (Zuid-Afrika-Botswana-Namibië)

J 3

LODGE: Nationaal Park Chobe (Namibië-Botswana)

J 4

LODGE: Impalila Island (Namibië)

J 5

Lodge - Kasane - Karibameer - INSTALLATIE AAN BOORD (Namibië-Botswana-Zimbabwe)

J 6

BOOT: KARIBAMEER - VAART OP DE GACHE-GACHE RIVIER (Zimbabwe)

J 7

BOOT: KARIBAMEER - NATIONAAL PARK VAN MATUSADONA (Zimbabwe)

J 8

BOOT: KARIBA - Victoria Falls (Zimbabwe)

J 9

Victoria Falls

Data en Prijzen

Kies uw vertrekdatum
Vertrek
Aankomst
Schip
Ankers
Vanaf*
START IN 2023

*Tarief op basis van 2persoonskamer

KortingenAlles wat goed is om weten

Korting van 15% voor 1 kind met een leeftijd van 7 tot 14 jaar, delen van een kajuit/kamer/bungalow met 1 of 2 betalende volwassene(n) (met uitzondering op internationale vluchten, belastingen, toeslagen, visa en de administratieve kosten). Deze korting is geldig op de safari-cruise en het voorprogramma in Kaapstad en is beperkt tot 1 kind per kamer. Aantal dubbele kajuiten met 1 extra bed beperkt tot 2 per vertrek.
Kinderen jonger dan 7 jaar zijn niet toegestaan om veiligheidsredenen.

Inbegrepen:Alles wat u moet weten voor uw reis

de binnenlandse vlucht Johannesburg/Kazane - de luchthaventaksen (120€ - tarief 2022) - de cruise met verblijf in een tweepersoonskajuit volgens de gekozen categorie - verblijf in een tweepersoonskamer in de lodge CroisiEurope van eerste categorie en in 4* en 5* hotels LN - volpension tijdens de safari-cruise - dranken inbegrepen bij elke maaltijd en aan de bar op het schip en in de lodge CroisiEurope - in Johannesburg en Victoria Falls, dranken inbegrepen: 1 water, 1 glas lokaal wijn* of 1 frisdrank of 1 lokale bier* + 1 thee of koffie per persoon en per maaltijd - bezoeken en excursies zoals vermeld in het programma - bijstands- en repatriëringsverzekering - de fooien (met uitzondering van het personeel van het schip en van de lodge).

Fooien: om het verblijf te vergemakkelijken, omvatten onze prijzen fooien volledig betaald aan het personeel van het land van bestemming (met uitzondering van het personeel van het schip en van de lodge) voor een bedrag van 20€ TTC, door ons bepaald op basis van douane en lokale gebruiken.

*Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

Niet inbegrepen:Alles wat goed is om weten

de internationale vluchten en luchthaventaksen - de vlucht Victoria Falls/Johannesburg - de verplaatsingen - annuleringsverzekering / bagageverzekering - Zimbabwaans visum (30 US$ tot op heden, ter plaatse regelen in US$) - optionele excursie - de toeristenbelasting in Botswana (30 US$ ter plaatse regelen in US$, waarschijnlijk in het jaar worden geïmplementeerd) - de fooien voor het personeel van het schip en van de lodge (ter indicatie: voorzie 5 US$/dag/passagier) - het Namibische visum (kan ook in de loop van het jaar ingevoerd worden) - persoonlijke uitgaven.

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

Lodge

Inbegrepen lodge

Excursies

Niet getoonde dagen bevatten geen excursies
FormaliteitenEnkele formaliteiten waarmee u rekening moet houden om uw reis voor te bereiden

Voor Belgische onderdanen (volwassenen en minderjarigen): Paspoort dat nog 6 maanden geldig is na de terugkeerdatum (met minstens 5 blanco pagina‘s gezien het aantal grensovergangen) en verplichte visa voor Zimbabwe. Dat laatste moet rechtstreeks ter plaatse worden betaald in US dollar bij de grensovergang.

Voor de andere nationaliteiten: Gelieve u te wenden tot de bevoegde autoriteiten (consulaat/ambassade).

Formaliteiten voor Zuid-Afrikaanse minderjarigen: contacteer ons.

Praktische infoAlles wat u moet weten voor uw reis

CRUISETOCHT IN FRANS

Deze safaricruise wordt niet aanbevolen voor PERSONEN MET EEN MOBILITEITSBEPERKING of met loopproblemen. Wij informeren u dat het schip niet over een lift beschikt. Een goede fysieke conditie is noodzakelijk.

 • De cruise en het verblijf in de lodge van CroisiEurope staan volledig in het teken van de beschermde gebieden van het Karibameer en het Nationaal Park Chobe. Het leven aan boord en in de lodge draait rond de ontdekking en de observatie van de fauna van het meer en de parken, die een permanent spektakel bieden. Veiligheidsinstructies zullen ter plaatse worden gegeven en moeten worden toegepast, met name het verbod om de lodge of het schip te verlaten buiten de excursies. Dit verblijf vindt immers plaats in het hartje van een wildernis met een alomtegenwoordige flora en fauna.
 • Het grootste deel van het verblijf heeft plaats op de kruising van drie landen, wat gepaard gaat met frequente grensovergangen die tijd in beslag kunnen nemen. Onze teams ter plaatse doen hun uiterste best om de wachttijd tot een minimum te beperken.
 • De vlucht Johannesburg-Kasane wordt uitgevoerd door South African Airways of een andere maatschappij die deze verbindingen uitvoert.
 • De binnenlandse vluchten naar het Karibameer worden uitgevoerd door Executive Air, Safari Logistics of een andere maatschappij die deze verbindingen uitvoert.

Opgelet: De internationale vluchten zijn niet inbegrepen, onze prestaties beginnen in het hotel van Johannesburg en eindigen in het hotel Victoria Falls.

GEZONDHEID

Opgelet: deze informatie is afkomstig van de website van de Franse overheid www.diplomatie.gouv.fr, bijgewerkt op 22/01/22, en is louter indicatief. Deze informatie kan wijzigen. Ze kan niet anticiperen op de soevereine toepassing ervan door de autoriteiten van de bezochte landen en de luchtvaartmaatschappijen.

Geen vaccin verplicht, behalve voor de reizigers uit landen waar de gele koorts endemisch voorkomt: zij moeten een bewijs van hun vaccinatie tegen deze ziekte voorleggen (vaccinatieboekje dat up-to-date is, vaccinatiebewijs) bij hun aankomst in de luchthaven of aan de grenspost.

Het wordt echter aanbevolen om in orde te zijn met de vaccinaties (difterie, tetanus, polio, hepatitis A en B en tyfus). Behandeling tegen malaria en vaccin tegen gele koorts aanbevolen, te bekijken met uw behandelende geneesheer.

Voor minderjarigen is de vaccinatie tegen bof-mazelen-rodehond (BMR). Het is belangrijk om een arts of een internationaal vaccinatiecentrum te raadplegen vóór vertrek.

MUNTEENHEID-WISSELKOERS

Wij raden u aan om voor uw vertrek Amerikaanse dollars te kopen die in de vier doorkruiste landen worden aanvaard. Het is ook mogelijk om in lokale valuta te betalen:

 • Zuid-Africa: de rand, 1 € = 18 ZAR*
 • Botswana: de pula, 1 € = 13 BWP*
 • Namibië: de Namibische dollar, 1 € = 18 NAD*
 • Zimbabwe: de dollar RTGS  (real time gross settlement) - Officiële basisrente: 1 USD = 2,50 RTGS.
 • Aan boord van de schip en in de lodge: Al uw uitgaven worden aan het einde van de cruise en aan het einde van uw verblijf in de lodge aangerekend. Zij worden alleen betaald met MasterCard- en Visa-kaarten. Er kan geen geld gewisseld worden aan boord of in de lodge. De hotels aanvaarden creditcards: American Express, Visa, MasterCard en Diners.

*Wisselkoers van februari 2022.

KLIMAAT

Er zijn twee seizoenen in Zuid-Afrika: de zomer van november tot maart (tussen 22° en 35°C) en de winter van april tot oktober (tussen 12° en 20°C). Ondanks enkele temperatuurverschillen is het Zuid-Afrikaanse klimaat over het algemeen mild gedurende het hele jaar. Botswana, Zimbabwe en Namibië hebben een semi-aride subtropisch klimaat met een temperatuur van 20° tot 28°C. Er zijn twee seizoenen: de zomer van november tot maart en de winter van april tot oktober, waarin de temperaturen 's nachts kunnen dalen tot 0°C.

TIJDVERSCHIL

In de zuidelijke winter, van april tot september, is er geen tijdsverschil met België.
In de zuidelijke zomer, van oktober tot maart, + 1 uur ten opzichte van België.

EXCURSIES

Aangezien de bezochte landen Engelstalig zijn, zal bij sommige excursies of activiteiten eerst uitleg worden gegeven in het Engels die vervolgens in het Frans zal worden vertaald. Als u ons voorprogramma het schiereiland van het Kaapse Schiereiland hebt geboekt: bij het bezoek aan de gevangenis van Robbeneiland worden de commentaar en vertalingen in het Frans alleen voor en na het bezoek gegeven.

Gesproken talen tijdens het cruiseprogramma: De gesproken talen zijn Frans en Engels. Franstalige en/of Engelstalige gidsen. Voor andere talen gelieve ons te contacteren.

Verplichte vermeldingenAlles wat goed is om weten

/!\ LET OP – BAGAGENORMEN DIE GERESPECTEERD MOETEN WORDEN /!\

Tijdens dit verblijf wordt gebruik gemaakt van privévliegtuigen voor uw vervoer tussen Kasane (lodge) en Kariba (boot).

De luchtvaartmaatschappij die deze vluchten uitvoert, legt een aantal beperkingen op met betrekking tot de vervoerde bagage. Deze hebben te maken met de capaciteit van de toestellen en de veiligheid.

Hieronder treft u de lijst van deze verplichtingen aan:

 • Uw bagage in het ruim (maximaal 1 per persoon) MAG NIET ZWAARDER ZIJN DAN 20 KG.
 • Deze bagage MAG MAXIMAAL DE VOLGENDE AFMETINGEN HEBBEN: 60 cm lang x 40 cm hoog x 30 cm breed.
 • Hij moet gemaakt zijn van SOEPELE STOF. Harde koffers worden niet geaccepteerd.
 • Bagage met wieltjes wordt geaccepteerd (maximaal 2 wieltjes per bagage).
 • Uw bagage in de cabine en uw accessoires MOGEN NIET ZWAARDER ZIJN DAN 3 KG.

Als uw bagage niet aan de bovenstaande normen voldoet, IS DE LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ GEDWONGEN HET VERVOER TE WEIGEREN. U zou uw persoonlijke eigendommen dan niet bij u hebben voor uw verblijf op het schip. Bovendien zou u gedwongen zijn om na de cruise en voordat u uw internationale vlucht neemt, op eigen kosten terug te gaan naar de lodge om uw koffer op te halen.

Voor uw comfort is een stomerijservice beschikbaar tijdens uw verblijf in de lodge.

***

TRIPLE KAJUIT AAN BOORD VAN HET SCHIP

Indien twee volwassenen en een kind in eenzelfde kajuit verblijven, zijn de afmetingen van het extra bed als volgt: 150cm x 80 cm.

***

UITBREIDING
HET KAAPSE SCHIEREILAND

Ref. 14F_PP - 4-DAG VOORPROGRAMMA

Rijke en gevarieerde excursies wachten op u tijdens het 3 daagse pre-programma in de regio van de Kaap : een adembenemend uitzicht vanaf de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop ; Robbeneiland, een historische site, een ontmoeting met de onweerstaanbare pinguins en niet te vergeten het landschap en een degustatie van de beroemde Zuid-Afrika wijnen in een gerenommeerde wijngaard*. Een kleurrijke en boeiende reis die u Afrika leert kennen.

 

VAN ZIMBABWE NAAR ZUID-AFRIKA PER LUXE TREIN

Ref. 20A (20Z) - NAARAFGAAND PROGRAMMA VAN 4 DAGEN

Na uw safari-cruise vervolgt u uw ontdekkingstocht door zuidelijk Afrika aan boord van een legendarische trein, de Rovos Rail. U reist door het prachtige landschap aangeboden door de hooglanden van Zimbabwe en Zuid Afrika. Een mythische ervaring ligt op u te wachten aan boord van deze Zuid-Afrikaanse Orient-Express!

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".