Bent u in United States? Bezoek onze website.
2019 2018

De Albasten Kust

EXC_ETRETA
# Excursie

De Albasten Kust

Galerie Photos

Description

Vertrek in Honfleur met autocar voor de excursie naar de Albasten kust, als Natura 2000-site geklasseerd sinds 2009. Deze reis vormt een kans om kennis te maken met het natuurlijk erfgoed van het Pays de Caux en het estuarium van de Seine. U komt voorbij de hoge witte krijtrotsen omgeven door keistranden. Ze zijn beroemd gemaakt door de doeken van Claude Monet. U ziet valleien met kleine riviertjes, de Pont de Normandie, Etretat, Fécamp, onmisbare sites aan de kust die u na deze cruise met een andere blik zult bekijken. Laat u verwonderen door de schoonheid van de Albasten kust, de diversiteit van zijn fauna en flora. Eerste halte in Etretat. Etretat was vroeger een vissersdorp maar werd in de 19de eeuw een kustoord en een bron van inspiratie voor kunstenaars (Gustave Courbet, Eugène Boudin of Claude Monet), schrijvers (Gustave Flaubert en Guy de Maupassant, Maurice Leblanc) en beroemde personen (J. Michelet, F. Faure, de koningen van Spanje, J. Bonaparte, ...). Etretat was de verblijfplaats van talrijke componisten en beroemde operazangers van de 19de eeuw die er hun villa's hadden. Ze verbleven dan ook regelmatig in deze theatrale omgeving. Er staan meerdere kastelen, landgoederen en opmerkelijke villa's in de stad, zoals de Manoir de la Salamandre (een huis dat bewonderd wordt door de toeristen en gelegen is in de hoofdstraat vlakbij de hall), de Clos Lupin of het château des Aygues dat de verblijfplaats aan de kust was van de Spaanse koninginnen Maria-Cristina en Isabela II. Met de autocar verder naar Fécamp. Laat u betoveren door de charme van deze stad die erkend is als een van de "Villes et pays d'art et d'histoire" en die bekend staat om zijn Benedictijnse likeur. De geschiedenis van Fécamp berust hoofdzakeiljk op die van zijn haven, die rond de 11de eeuw werd gesticht en zou leiden tot scheepsbouw en visvangst. Van de 19de eeuw tot het midden van de 20ste eeuw heeft Fécamp een belangrijke visactiviteit, het verdrong zelfs ooit Saint-Malo als belangrijkste Franse kabeljauwhaven. Momenteel heeft de pleziervaart het overgenomen van de visvangst. De abdij van de heilige Drievuldigheid, het paleis van de hertogen van Normandië en de rijke collecties van het museum van Terre Neuvas zijn getuigen van deze prestigieuze geschiedenis. Terug aan boord in Honfleur.

 

  • Duur: 4u30
  • Voorzie goede schoenen: 20 min wandelen van het parking naar het kliffen.
  • Het Palais Benedictine is toegankelijk voor rolstoelen (uitgezonderd de wijnkelders).
  • Haltes in Etretat en Fécamp naargelang de weersomstandigheden.
  • Te veel alcohol is gevaarlijk voor de gezondheid, geniet maar drink met mate.
  • Opgelet, deze excursies worden niet op alle cruises aangeboden.
  • Indien het minimum van 25 personen niet wordt bereikt, zal de excursie afgeschaft worden of aangeboden worden aan een tarief dat is aangepast aan het aantal deelnemers (betalen aan boord).
  • De excursies van de avond en de ochtend na het inschepen zijn enkel gegarandeerd voor vooraf ingeschreven klanten.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Van Berlijn naar Amsterdam

Volgend vertrek: 23/06/2019
BMA

NURNBERG - LEIPZIG - BERLIJN - POTSDAM - BRANDENBURG - BURG - MAGDEBOURG - WOLFSBURG - ANDERTEN - MINDEN - NIENBURG - BREME - OLDENBURG - PAPENBURG - GRONINGEN - AMSTERDAM

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Neurenberg naar Amsterdam, over de Elbe en de Havel. U zal er de geschiedenis van Neurenberg en Berlijn ontdekken, tussen prestigieuze kastelen en het gekwelde verleden, voordat u Potsdam, Magdeburg of Bremen verkent, zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. De scheepswerf Meyer Werft opent u zijn deuren vooraleer door het hart van Nederland te varen. Uw verblijf zal eindigen in Amsterdam, beroemd om zijn kanalen die geklasseerd zijn als UNESCO Werelderfgoed. 

13 Dagen
Stad van vertrek
START IN 2018
Vertrek 08/09/2018
Aankomst 20/09/2018
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4
Volzet
Vertrek 18/09/2018
Aankomst 30/09/2018
Schip : MS Mona Lisa Ankers : 4
Volzet
START IN 2019
Vertrek 23/06/2019
Aankomst 05/07/2019
Schip : MS Mona Lisa Ankers : 4
Vertrek 09/09/2019
Aankomst 21/09/2019
Schip : MS Mona Lisa Ankers : 4
Vertrek 27/09/2019
Aankomst 09/10/2019
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Van Amsterdam naar Berlijn (formule haven/haven)

Volgend vertrek: 08/05/2019
AMB_PP

AMSTERDAM - GRONINGEN - PAPENBURG - OLDENBURG - BREME - NIENBURG - MINDEN - HANNOVER - ANDERTEN - BRAUNSCHWEIG - MAGDEBURG - POTSDAM - BERLIJN

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Amsterdam naar Neurenberg, over de Elbe en de Havel. U zal er Amsterdam en zijn beroemde kanalen die geklasseerd zijn als Unesco Werelderfgoed ontdekken, voordat u het hart van de charmante Nederlandse steden induikt. In Duitsland opent de scheepswerf Meyer Werft u zijn deuren vooraleer Bremen, de oudste maritieme stad van het land, te gaan verkennen. Hannover, Magdeburg of Potsdam, zijn dan weer zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. Uw verblijf zal uiteindelijk eindigen in Neurenberg na een doortocht in Berlijn, tussen prestigieuze kastelen en een gekwelde geschiedenis.

12 Dagen
START IN 2019
Vertrek 08/05/2019
Aankomst 19/05/2019
Schip : MS Mona Lisa Ankers : 4
Vertrek 17/06/2019
Aankomst 28/06/2019
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4
Vertrek 13/07/2019
Aankomst 24/07/2019
Schip : MS Mona Lisa Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".