Bent u in United States? Bezoek onze website.
2021 2022

Fietstocht door de polders

EXC_ALKMA2
# Excursie

Fietstocht door de polders

Galerie Photos

Description

Bezoek per fiets aan Hoorn en omstreken. Hoorn, gelegen aan de oevers van het Ijsselmeer, was één van de zetels van de Oost-Indische compagnie, de eerste handelscompagnie opgericht in 1602. Honderden schepen afkomstig uit Hoorn bevoeren de zeeën en kwamen vol goederen terug. Vooral de kruidenhandel (peper, nootmuskaat, kruidnagel en foelie) kende een groot succes. Uw gids zal u dit glorieuze verleden doen ontdekken. De streek rond Hoorn is uitgerust met talrijke fietspaden en wandelpaden die de weelderige polders doorkruisen en lopen langs rivierdijken, oude dorpjes lopen, de Omringdijk, en de dijk die vroeger het land tegen de zee beschermde. In de polder de Beemster, die deel uitmaakt van het werelderfgoed van de Unesco, kunnen we nog boerderijtjes uit de zeventiende eeuw bewonderen, die eigendom waren van de handelaars van Hoorn, en molens.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen: de straten zijn gelegd met kasseistenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.
  • Let op: de kinderen zijn onder verantwoordelijkheid van de ouders en moeten zelfstandig de fiets kunnen besturen.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

Cruise op het IJsselmeer, de parel van Nederland (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 02/04/2022, 07/04/2022, ...
AIJ_PP

AMSTERDAM - LEMMER - ENKHUIZEN - HOORN - AMSTERDAM

Een cruise in één van de grootste meren van Nederland in het hart van authentieke steden en dorpen. Ontdek tussen historische monumenten en gekende tradities de emblematische symbolen van Nederland zoals de kanalen, het kaasmuseum, de molens van de zeventiende eeuw, de oude vissershavens evenals het dorp Giethoorn. Het bloemenpark Keukenhof, een ware oase van rust, wordt beschouwd als de mooiste bloementuin ter wereld.

6 Dagen
START IN 2022
Vertrek 02/04/2022
Aankomst 07/04/2022
Schip : MS France Ankers : 4
Vertrek 07/04/2022
Aankomst 12/04/2022
Schip : MS France Ankers : 4
Vertrek 10/04/2022
Aankomst 15/04/2022
Schip : MS Lafayette Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST