Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_CHAMPL

Begeleid bezoek aan het kasteel van Champlitte

OmschrijvingREF. EXC_CHAMPL
Excursie
Duur4h30
Klassiek

Vertrek met de autocar naar het kasteel van Champlitte. Dit kasteel werd in 1909 als historisch monument geklasseerd en was eerst een fort, daarna woning. Dit was een zetel voor de macht op de grens tussen het hertogdom en het graafschap van Bourgondië. U kunt de architectuur van het kasteel bewonderen en zijn geschiedenis begrijpen via het geleid bezoek. U stelt vast dat de Vlaamse invloeden sterk zijn met toch een provinciaal decor. Men kan er ook een typisch lokale renaissancekunst zien. U bezoekt ook het museum voor kunst en traditie, een etnologisch museum in het kasteel waar rijke collecties getuigen over het leven tot het einde van de 20ste eeuw.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Cruise op de kanalen van de Bourgogne en de Saône (formule haven/haven)

DIJON - LONGECOURT-EN-PLAINE - AUXONNE - GRAY - RAY-SUR-SAÔNE - PORT-SUR-SAÔNE - Dijon(2)

Van Dijon tot Port-sur-Saône zal u varen op het majestueuze kanaal van Bourgogne waar charmante steden u opwachten om u hun verhaal te vertellen en u hun mooiste architectonische juwelen te laten zien. Ga terug in de tijd dankzij onze geleide bezoeken en ontdek Dijon, waar u de charme van de voormalige hoofdstad van de Hertogen van Bourgondië kan proeven. Ga ook op zoek naar de kunst en populaire tradities tussen adel en boerenstand, en dompel uzelf onder in de elegantie van het kasteel van Champlitte of van de regio Haute-Saône, een waar paradijs dankzij zijn vijvers die ons een vleugje frisheid brengen.

Volgende vertrekken: 23/10/2025
Ref.DPS_AIPP
7 Dagen
Vanaf2699
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Cruise op de kanalen van Bourgogne en de Saône (formule haven/haven)

Dijon - PORT-SUR-SAÔNE - RAY-SUR-SAÔNE - GRAY - AUXONNE - LONGECOURT-EN-PLAINE - DIJON

Van Port-sur-Saône tot Dijon zal u varen op het majestueuze kanaal van Bourgogne waar charmante steden u opwachten om u hun verhaal te vertellen en u hun mooiste architectonische juwelen te laten zien. Ga terug in de tijd dankzij onze geleide bezoeken en ontdek Dijon, waar u de charme van de voormalige hoofdstad van de Hertogen van Bourgondië kan proeven. Ga ook op zoek naar de kunst en populaire tradities tussen adel en boerenstand, en dompel uzelf onder in de elegantie van het kasteel van Champlitte of van de regio Haute-Saône, een waar paradijs dankzij zijn vijvers die ons een vleugje frisheid brengen.

Volgende vertrekken: 30/10/2025
Ref.PJN_AIPP
7 Dagen
Vanaf2699
per persoon
zie cruises
Meer weten