Bent u in United States? Bezoek onze website.
2022 2023

Begeleid bezoek aan het kasteel van Haut-Barr

EXC_HTBARR
# Excursie

Begeleid bezoek aan het kasteel van Haut-Barr

Galerie Photos

Description

Het kasteel van Haut-Barr, ook l'œil d'Alsace » genoemd, biedt een uniek zicht op de vlakte van de Elzas. Het werd in 1170 gebouwd en werd in de 14de eeuw getransformeerd en gerestaureerd. Het is gebouwd op 470 meter hoogte op 3 grote rotsen die door een loopbrug met elkaar verbonden zijn, de "pont du Diable", en een netwerk van trappen waarmee de bisschoppen van Straatsburg de vallei van de Zorn en de vlakte van de Elzas in de gaten konden houden. Ontdek samen met uw gids het kasteel dat sinds 1874 geklasseerd is als historisch monument. Op de terugweg houdt u halt aan la tour de Chappe, oude telegraaf, met een interactieve ontdekking van de voorouder van al onze communicatiemiddelen. Sinds 1794 was Frankrijk het eerste land dat over een telecommunicatienetwerk beschikte dankzij Claude Chappe die de bovengrondse telegraaf uitvond. Van 1798 tot 1852 maakte het station van Saverne de verbinding tussen Straatsburg en Parijs. Terug naar het schip. 

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

Cruise op het kanaal van de Marne tot de Rijn (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 18/07/2023, 01/08/2023
XOS_PP

Straatsburg(1) - LAGARDE - XOUAXANGE - LUTZELBOURG - SAVERNE - WALTENHEIM - STRAATSBURG

Scheep in voor een authentieke en traditionele cruise van Lagarde naar Straatsburg in het hart van de Elzas en de Moselle. U zal er varen op het Marne-Rijnkanaal, waar u dankzij interessante bezoeken een kleurrijk erfgoed zal ontdekken evenals monumenten die hun geschiedenis mooi weerspiegelen. Door middel van het Houblon-pad, het kasteel van Haut Barr en van Lutzelbourg of de Chagall route, zal u versteld staan van de rijkdom van deze fascinerende cruise.

7 Dagen
START IN 2023
Vertrek 18/07/2023
Aankomst 24/07/2023
Schip : MS Madeleine Ankers : 5
Vertrek 01/08/2023
Aankomst 07/08/2023
Schip : MS Madeleine Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST