Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_ABBAYE
OmschrijvingREF. EXC_ABBAYE
Excursie
Duur3h00
Klassiek

Vertrek met autocar vanuit Macon in het gezelschap van uw gidsen in de richting van de abdij van Cluny. De abdij werd in 910 gesticht door Willem de Vrome en staat onder direct toezicht van Rome. De abt heeft een bemiddeldende rol tussen de politieke overheid en de paus. De Benedictijnerabdij breidde haar uitstraling en invloed tijdens de middeleeuwen uit naar heel Europa. De abdijkerk was de grootste van het hele westerlijke christendom voor de bouw van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. De abdij werd in 1798 verkocht als nationale eigendom en werd ontmanteld. De kerk werd nagenoeg vernietigd. Vandaag kunnen we nog de overblijfselen ervan bewonderen, die getuigen van het schitterende verleden van Cluny. Terug aan boord in Macon.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Promotie
Cruises

De Bourgogne, de Provence en de Camargue van de Saône naar de Rhône (formule haven/haven)

LYON - MÂCON - VIENNE - AVIGNON - ARLES - De Camargue - ARLES - VIVIERS - TOURNON - LYON

Geschiedenis en authenticiteit staan hoog op het programma tijdens uw cruise op de Rhône. U ontdekt er steden met een rijk historisch en cultureel verleden zoals Lyon met zijn beroemde traboules. Bezoek de abdij van Cluny, die een buitengewone politieke, artistieke en religieuze invloed op Europa heeft gehad, en bewonder vervolgens het kasteel van Tournon dat als een kolos op zijn majestueuze rots staat en een museum herbergt dat het label "Museum van Frankrijk" draagt.

Volgende vertrekken: 13/07/2024, 25/07/2024
Ref.LSR_PP
8 Dagen
Vanaf1084
per persoon
1445
zie cruises
Meer weten
Cruises

Uitzonderlijke cruise op de Saône om de Beaujolais Nouveau te verwelkomen (formule haven/haven)

LYON - CHALON SUR SAÔNE - MÂCON - BELLEVILLE SUR SAÔNE - LYON

Kom met ons mee op een boottocht die speciaal voor wijnliefhebbers samengesteld is! De Saône wacht op u met haar vele verborgen schatten als de prestigieuze wijnstad Beaune, het Benedictijner klooster van Cluny en natuurlijk de Beaujolaisroute. U zult een uitzonderlijke avond beleven in Beaujeu ter gelegenheid van de Beaujolais Nouveau, een ervaring die u niet mag missen! 

Ref.BJL_PP
5 Dagen
Uitverkocht
zie cruises
Meer weten