Bent u in United States? Bezoek onze website.
2022 2023

Bezoek aan de abdij van Cluny

EXC_ABBAYE
# Excursie

Bezoek aan de abdij van Cluny

Galerie Photos

Description

Vertrek met autocar vanuit Macon in het gezelschap van uw gidsen in de richting van de abdij van Cluny. De abdij werd in 910 gesticht door Willem de Vrome en staat onder direct toezicht van Rome. De abt heeft een bemiddeldende rol tussen de politieke overheid en de paus. De Benedictijnerabdij breidde haar uitstraling en invloed tijdens de middeleeuwen uit naar heel Europa. De abdijkerk was de grootste van het hele westerlijke christendom voor de bouw van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. De abdij werd in 1798 verkocht als nationale eigendom en werd ontmanteld. De kerk werd nagenoeg vernietigd. Vandaag kunnen we nog de overblijfselen ervan bewonderen, die getuigen van het schitterende verleden van Cluny. Terug aan boord in Macon.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

Uitzonderlijke cruise op de Saône om de Beaujolais Nouveau te verwelkomen (formule haven/haven)

BJL_PP

LYON - CHALON SUR SAÔNE - MÂCON - BELLEVILLE SUR SAÔNE - LYON

Kom met ons mee op een boottocht die speciaal voor wijnliefhebbers samengesteld is! De Saône wacht op u met haar vele verborgen schatten als de prestigieuze wijnstad Beaune, het Benedictijner klooster van Cluny en natuurlijk de Beaujolaisroute. U zult een uitzonderlijke avond beleven in Beaujeu ter gelegenheid van de Beaujolais Nouveau, een ervaring die u niet mag missen! 

5 Dagen Uitverkocht
Op aanvraag

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST