Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure
Kies je editie

Bezoek aan Saksisch Zwitserland: Elbsandsteingebirge

REF.EXC_ELBSAN
Duur4h00
Klassiek
OmschrijvingREF. EXC_ELBSAN
Excursie
Duur4h00
Klassiek

Vertrek met de autocar voor de excursie naar het Elbsandsteingebirge : de zandsteenbergen aan de Elbe. Dat is een bergmassief aan de oevers van de Elbe in Saksisch Zwitserland (Duitsland) en Zwitsers Bohemen (Tsjechische Republiek). De streek staat bekend om zijn verrassende formaties en de diverse fauna en flora, uniek in de Duitse bergen. Saksisch Zwitserland wordt doorkruist door de Elbe, Saksisch Zwitserland huisvest meerdere ruïnes van gebouwen die opgetrokken werden om de handelsroutes te beschermen, zoals het fort van Königstein en het kasteel van Hohnstein. Sommige constructies werden daarna schuiloorden voor boevenbendes. U geniet van deze prachtige landschappen. Daarna bezoekt u het fort van Königstein. Dit fort dat werd opgetrokken in de 13de en 16de eeuw staat op de Königstein die uitkijkt over de grote lus van de Elbe. Het werd in de 17de en 18de eeuw nog uitgebreid en deed toen dienst als vluchtoord voor het hof van Saksen. Onder meer Böttger, de beroemde uitvinder van het porselein, verbleef hier. De weg er rond toont prachtige zichten op de Elbe, de toppen van de omliggende bergen van Lusace en Bohemen. Terug aan boord.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Van Berlijn naar Praag: Cruise op de Elbe en de Moldau (formule haven/haven)

BERLIJN - WUSTERWITZ - MAGDEBURG - WITTENBERG - MEISSEN - DRESDEN - USTI - KRALUPY - PRAAG

Van Berlijn tot Praag, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Duitsland en in Tsjechië, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Berlijn, Potsdam, Dresden en Praag, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

REF. PGB_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 27/03/2024, 04/04/2024
Ref.BPG_PP
9 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Praag naar Berlijn: Cruise op de Moldau en de Elbe (formule haven/haven)

PRAAG - LITOMERICE - BAD SCHANDAU - DRESDEN - MEISSEN - WITTENBERG - BURG - GENTHIN - BERLIJN

Van Praag tot Berlijn, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Tsjechië en in Duitsland, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Praag, Dresden, Potsdam  en Berlijn, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

REF. BPG_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 27/03/2024, 04/04/2024
Ref.PGB_PP
9 Dagen
zie cruises
Meer weten

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".