Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_GIVERN

Bezoek aan de stichting Claude Monet in Giverny

OmschrijvingREF. EXC_GIVERN
Excursie
Duur3h30
Klassiek

Vertrek met de autocar naar de Fondation Claude Monet in Giverny. Claude Monet leefde van 1883 tot 1926, dus bijna drieënveertig jaar, in zijn huis in Giverny. Hij was gefascineerd door tuinieren en door kleuren, hij legde zijn bloementuin en watertuin als echte kunstwerken aan. Hij zei ooit: "Het duurde lang voor ik mijn waterlelies begreep ... Ik kweekte ze zonder eraan te denken ze te schilderen ... Een landschap kan je niet in één dag doorgronden ... En plots zag ik wat zich in mijn vijver afspeelde. Ik nam min palet. Sindsdien heb ik nauwelijks nog een ander model gehad. " Tijdens een wandeling door zijn huis kunnen de bezoekers nog steeds de atmosfeer proeven die er heerste bij de meester van het impressionisme. Het huis in Normandische stijl staat met de rug naar de straat. Bekijk de roze gevel vanuit de tuin. Binnen ziet u de voorkeur van de kunstenaar voor warme tinten: de keuken is blauw, net zoals het salon. Het geel van de eetzaal strekt zich uit tot de schoorsteen, de stoelen en het plafond. Ze is versierd met Japanse afdrukken die de kunstenaar verzamelde. In de zolder werd het atelier van de kunstenaar nagebouwd. Men heeft de originele doeken vervangen door reproducties. Terug aan boord in Vernon op het einde van de namiddag.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen.
  • Als het weer het toelaat kunt u een bezoek brengen aan het Musée Américain van Giverny met onder meer doeken van Monet (supplement ongeveer 4€).
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

De vallei van de Seine, een uitnodiging tot reizen (formule haven/haven)

PARIJS - LA ROCHE GUYON - HONFLEUR - ROUEN - LES ANDELYS - PARIJS

Vaar langs de Seine om de geschiedenis, de idyllische landschappen en de cultuur te ontdekken die met al hun verborgen geheimen aan deze mythische rivier verbonden zijn. In Vernon zal u het huis van Claude Monet kunnen ontdekken, evenals zijn tuin vol bloemen en zijn watertuin. Bezoek het luxueuze kasteel van Martainville, vaar langs de Côte Fleurie of ontdek de geschiedenis tijdens onze reis naar de stranden waar ooit de invasie plaatsvond.

Volgende vertrekken: 14/06/2024, 04/08/2024
Ref.PCN_PP
8 Dagen
Vanaf1449
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

De Seine en de impressionistische schilders (formule haven/haven)

PARIJS - MELUN - BARBIZON - MANTES-LA-JOLIE - GIVERNY - ROUEN - HONFLEUR

Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen zich langs de Seine onderdompelen in de wereld van de impressionistische schilders. U ontdekt er vele musea voor schone kunsten, waaronder het beroemde Museum Marmottan, maar ook het weelderige huis en de indrukwekkende tuin van Claude Monet. U kunt ook karakteristieke dorpen en steden van de impressionistische beweging verkennen tijdens de thematische bezoeken, zoals Barbizon, Rouen en Honfleur.

Volgende vertrekken: 21/06/2024, 11/05/2025
Ref.PFH_IMPP
7 Dagen
Vanaf1769
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

De Seine en zijn meanders, een unieke rivier (formule haven/haven)

HONFLEUR - ROUEN - MANTES-LA-JOLIE - PARIJS - MELUN - PARIJS

Tijdens deze buitengewone reisweg van Honfleur naar Melun geniet u van een prachtig spektakel. Laat u verleiden door Honfleur, zijn schilderachtige steegjes en zijn Vieux-Bassin, en laat Normandië tot u doordringen aan de Côte Fleurie, geniet van de natuur in Giverny, aanschouw tijdens de doortocht door Parijs de meest prestigieuze historische monumenten, dompel uzelf onder in de geschiedenis van Frankrijk in Rouen en het kasteel van Fontainebleau. Tal van ervaringen die van deze cruise een buitengewone reis maken.

REF. PFH_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 30/05/2024, 27/06/2024
Ref.HFP_PP
7 Dagen
Vanaf1259
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

De Seine en zijn meanders, een unieke rivier (formule haven/haven)

PARIJS - MELUN - MANTES-LA-JOLIE - ROUEN - HONFLEUR

Tijdens deze buitengewone reisweg van Melon naar Honfleur geniet u van een prachtig spektakel. Dompel uzelf onder in de geschiedenis van Frankrijk in het kasteel van Fontainebleau en in Rouen, aanschouw tijdens de doortocht door Parijs de meest prestigieuze historische monumenten, geniet van de natuur in Giverny, laat u verleiden door Honfleur, zijn schilderachtige steegjes en zijn Vieux-Bassin, en laat Normandië tot u doordringen aan de Côte Fleurie. Tal van ervaringen die van deze cruise een buitengewone reis maken.

REF. HFP_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 21/06/2024, 19/10/2024
Ref.PFH_PP
7 Dagen
Vanaf1259
per persoon
zie cruises
Meer weten