Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure
Kies je editie

Daguitstap naar de Poesta (lunch inbegrepen)

REF.EXC_PUSZTA
Duur7h30
Klassiek
OmschrijvingREF. EXC_PUSZTA
Excursie
Duur7h30
Klassiek

Vertrek met de autocar in het gezelschap van uw gidsen om naar Lajosmisze en de beroemde Poesta te gaan. Tijdens dit bezoek maakt u kennis met de bankenkarren, een pitttoresk transportmiddel in de regio, de Poesta, zijn verbazingwekkende landschappen en zijn verrassende fauna. U ziet onder meer, in de grootste steppe van de wereld, de "raczka"-schapen met gedraaide hoorns, varkens en grijze runderen met lange hoorns, evenals zeldzame vogelsoorten. Tijdens het bezoek woont u een prsentatie van de regionale paardentradities bij en proeft* u van « palinka » (brandewijn van pruimen), « pogasca » (kleine hartige brioches) en mineraalwater onder een lemen dakje ter beschutting tegen de zon. De paardenwachters "csikos" met hun blauwe pak voeren voor u verrassende acrobatische toeren uit en nodigen u uit om deel te nemen aan hun behendigheidsspel. Voor de lunch wordt u uitgenodigd in een « csardas » (herberg) waar u een typisch menu voor de streek proeft met muzikale omlijsting door Hongaarse muzikanten. Na de lunch bereikt u de stad Kecskemét voor een bezoek te voet. Deze ligt in het midden van Hongarije en huisvest diverse instellingen voor schone kunsten. Diverse gebouwen hebben de faam van deze stad gemaakt. U bewondert er onder meer het paleis in rococo-stijl, versierd en bedekt met bloemenmotieven in verschillende kleuren, het indrukwekkende Stadhuis ; de oude synagoog, door de Sovjets omgevormd tot kantoor. We stappen terug in de autocar.

OPMERKINGEN

  • De lunch in het restaurant is inbegrepen (uitgezonderd dranken).
  • Voorzie goede schoenen, een zonnebril en een hoed/pet.
  • We raden u aan een flesje water mee te nemen.
  • Het bezoek aan Kecskemét is te voet.
  • *Te veel alcohol is gevaarlijk voor de gezondheid, geniet maar drink met mate.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

De mooie blauwe Donau, van Passau tot Boedapest (formule haven/haven)

PASSAU - MELK - WENEN - ESZTERGOM - BOEDAPEST - BRATISLAVA - WENEN - MELK - PASSAU

Scheep in voor een idyllische cruise in het hart van Duitsland, Oostenrijk en Hongarije en geniet van 11 dagen tijdens dewelke u steden met historische en authentieke culturele schatten zal kunnen ontdekken. Maak een koninklijke reis tussen het Artsetten Castle en Gödöllö, die u zal meenemen terug in de tijd. Breng een bezoek aan het museum van keizerin Sissi, die u haar privéleven zal onthullen, met de nadruk op haar gedichten evenals de keizerlijke crypte van de kapucijnen.

Volgende vertrekken: 30/07/2024, 04/08/2024
Ref.PUC_PP
11 Dagen
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

De parels van de Donau (formule haven/haven)

LINZ - WENEN - BOEDAPEST - BRATISLAVA - DURNSTEIN - MELK - LINZ

Vertrek voor een cruise door de oostelijke landen tussen historische monumenten en emblematische steden van Oostenrijk tot Duitsland via Hongarije en Slowakije. U zal er de historische en culturele schatten van de grote Donau-hoofdsteden ontdekken, van de beroemde taferelen van het Weense Konzerthaus tot de barokke paleizen van Bratislava. Bewonder de uitgestrekte vlaktes van de traditionele Puszta of wandel door de kleine Karpaten naar de ruïnes van het kasteel van Devin. Idyllische landschappen en monumenten met onmiskenbare charme wachten op u!

Volgende vertrekken: 14/05/2024
Ref.PAV_PP
7 Dagen
zie cruises
Meer weten