Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_EGUIS
OmschrijvingREF. EXC_EGUIS
Excursie
Duur9h00
Klassiek

Vertrek met de bus vanuit Oud-Breisach in het gezelschap van een begeleidster naar het charmante dorpje Eguisheim. Je zult de straatjes van Eguisheim te voet ontdekken via de oude stadsmuren. Je zult de schilderachtige vakwerkhuizen in alle kleuren kunnen bewonderen. Je zult de parochiekerk van St. Petrus en Paulus ontdekken, met een ooievaarsnest op het dak, en de nederburcht van Eguisheim kasteel, gelegen op de Place Saint-Léon, want Eguisheim is de geboorteplaats van paus Leo IX.

Vertrek met de bus naar een herberghoeve voor een typische marcairelunch. Deze maaltijd bestaat uit hoeveproducten: vleespastei, gerookte vleeswaren, gebakken aardappelen, Munsterkaas en bosbessentaart.

De namiddag zal gewijd zijn aan de ontdekking van de Wijnroute van de Elzas. U zult zien prachtige dorpen: Kaysersberg, geboorteplaats van dr. Albert Schweitzer; Bergheim, heksendorp; Ribeauvillé, stad van de minstrelen; Riquewihr, parel van het wijnbouwgebied... Je houdt halt in een kelder van de Wijnroute om de beroemde Elzaswijn met 7 druivensoorten te proeven*, waarin de witte druif koning is. Terug aan boord in Oud-Brisach.

OPMERKINGEN

  • Voorzie aangepaste schoenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.
  • *Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.
  • INBEGREPEN in de SBS cruise.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

De pittoreske en verrukkelijke Elzas (formule haven/haven)

STRAATSBURG - ALT-BREISACH - Eguisheim - Riquewihr - Ribeauvillé - ALT-BREISACH - STRAATSBURG

Vertrek op ontdekking van de Elzas, het land van traditie en gastronomie, gelegen in het hart van Europa. Vaar langs de Elzas tijdens onze cruise en bezoek plaatsen die u zeker moet gezien hebben in deze regio vol charme, tussen gastronomische specialiteiten en zeer gekende wijnen. Bezoek Straatsburg met zijn gotische kathedraal en het pittoreske Petite France, Colmar, zijn kleine Venetië en zijn authentieke vakwerkhuizen, de wijnroute en zijn karakteristieke dorpjes.

Volgende vertrekken: 12/10/2024, 16/10/2024
Ref.SBS_PP
5 Dagen
Vanaf649
per persoon
zie cruises
Meer weten