Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure
Kies je editie

Excursie op de Abdijroute

REF.EXC_ROUTE
Duur4h00
Klassiek
OmschrijvingREF. EXC_ROUTE
Excursie
Duur4h00
Klassiek

De excursie begint met de abdij van Jumièges. Deze werd gesticht in het jaar 654 tijdens de bekering van de streek, en werd vernietigd door de Vikings. In de 11de eeuw werd de abdij door hun nakomelingen heropgebouwd. In de romantische tijd was de kerk vermaard dankzij Victor Hugo die het had over "de mooiste ruïne van Frankrijk". U ziet ook het klooster en de ruïnes van de Sint-Pieterskerk. Daarna bezoek aan St Wandrille (buitenkant) spiritueel centrum dat in dezelfde eeuw werd gebouwd. Bewonder hoe de klassieke architectuur zich vermengt met de pracht en praal van het middeleeuws erfgoed. In tegenstelling tot Jumièges, wonen hier sinds 1931 terug monikken, vandaag zijn er nog 40. Terug aan boord per autocar.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.
  • Voorzie goede wandelschoenen.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

De Seine der Koningen, het Prinselijk Kasteel en koninklijke kroning (formule haven/haven)

PARIJS - MELUN - PARIJS - MANTES-LA-JOLIE - Versailles - ROUEN - de Abdijenroute - ROUEN - PARIJS - Chantilly - Reims

Neem een uniek 10-daags cruise-circuit in het hart van de tumultueuze geschiedenis van de Franse koningen. U ontdekt de belangrijkste plaatsen van het Franse vorstenhuis: Fontainebleau, de Basiliek-Kathedraal van Saint-Denis en de Koninklijke Crypte, het Louvre en het kasteel van Versailles. Langs de Seine gaat u terug in de tijd en volgt u de loop van de geschiedenis. Daarna meert uw schip aan in Rouen, het land van Jeanne d'Arc, waar u meer te weten komt over één van de belangrijkste heldinnen uit de Franse geschiedenis. Vervolg uw reis naar het verleden met een bezoek aan het Prinselijk Kasteel van Chantilly, de woonplaats van Lodewijk II van Bourbon, neef van Lodewijk XIV. Na deze prinselijke tussenstop zetten we koers naar Reims, waar u de mousserende wijn van de Champagne kunt proeven, een must voor koninklijke banketten, evenals de Kathedraal van Reims, toneel van de kroning van de Koningen.

Volgende vertrekken: 09/07/2024
Ref.RRI_PP
10 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

De vallei van de Seine, een uitnodiging tot reizen (formule haven/haven)

PARIJS - LA ROCHE GUYON - HONFLEUR - ROUEN - LES ANDELYS - PARIJS

Vaar langs de Seine om de geschiedenis, de idyllische landschappen en de cultuur te ontdekken die met al hun verborgen geheimen aan deze mythische rivier verbonden zijn. In Vernon zal u het huis van Claude Monet kunnen ontdekken, evenals zijn tuin vol bloemen en zijn watertuin. Bezoek het luxueuze kasteel van Martainville, vaar langs de Côte Fleurie of ontdek de geschiedenis tijdens onze reis naar de stranden waar ooit de invasie plaatsvond.

Volgende vertrekken: 04/08/2024, 28/08/2024
Ref.PCN_PP
8 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

De Seine van de Franse koningen (formule haven/haven)

PARIJS - MELUN - PARIJS - MANTES-LA-JOLIE - Versailles - ROUEN - de Abdijenroute - ROUEN - PARIJS

Neem een uniek 8-daags cruise in het hart van de tumultueuze geschiedenis van de Franse koningen. U ontdekt de belangrijkste plaatsen van het Franse vorstenhuis: Fontainebleau, de Basiliek-Kathedraal van Saint-Denis en de Koninklijke Crypte, het Louvre en het kasteel van Versailles. Langs de Seine gaat u terug in de tijd en volgt u de loop van de geschiedenis. Daarna meert uw schip aan in Rouen, het land van Jeanne d'Arc, waar u meer te weten komt over één van de belangrijkste heldinnen uit de Franse geschiedenis.

Volgende vertrekken: 09/07/2024
Ref.ROI_PP
8 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

De Seine en de impressionistische schilders (formule haven/haven)

PARIJS - MELUN - BARBIZON - MANTES-LA-JOLIE - GIVERNY - ROUEN - HONFLEUR

Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen zich langs de Seine onderdompelen in de wereld van de impressionistische schilders. U ontdekt er vele musea voor schone kunsten, waaronder het beroemde Museum Marmottan, maar ook het weelderige huis en de indrukwekkende tuin van Claude Monet. U kunt ook karakteristieke dorpen en steden van de impressionistische beweging verkennen tijdens de thematische bezoeken, zoals Barbizon, Rouen en Honfleur.

Volgende vertrekken: 03/04/2024, 24/04/2024
Ref.PFH_IMPP
7 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

De Seine en zijn meanders, een unieke rivier (formule haven/haven)

HONFLEUR - ROUEN - MANTES-LA-JOLIE - PARIJS - MELUN - PARIJS

Tijdens deze buitengewone reisweg van Honfleur naar Melun geniet u van een prachtig spektakel. Laat u verleiden door Honfleur, zijn schilderachtige steegjes en zijn Vieux-Bassin, en laat Normandië tot u doordringen aan de Côte Fleurie, geniet van de natuur in Giverny, aanschouw tijdens de doortocht door Parijs de meest prestigieuze historische monumenten, dompel uzelf onder in de geschiedenis van Frankrijk in Rouen en het kasteel van Fontainebleau. Tal van ervaringen die van deze cruise een buitengewone reis maken.

REF. PFH_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 09/04/2024, 30/04/2024
Ref.HFP_PP
7 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

De Seine en zijn meanders, een unieke rivier (formule haven/haven)

PARIJS - MELUN - MANTES-LA-JOLIE - ROUEN - HONFLEUR

Tijdens deze buitengewone reisweg van Melon naar Honfleur geniet u van een prachtig spektakel. Dompel uzelf onder in de geschiedenis van Frankrijk in het kasteel van Fontainebleau en in Rouen, aanschouw tijdens de doortocht door Parijs de meest prestigieuze historische monumenten, geniet van de natuur in Giverny, laat u verleiden door Honfleur, zijn schilderachtige steegjes en zijn Vieux-Bassin, en laat Normandië tot u doordringen aan de Côte Fleurie. Tal van ervaringen die van deze cruise een buitengewone reis maken.

REF. HFP_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 08/04/2024, 24/04/2024
Ref.PFH_PP
7 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

De mooiste plaatsen in de vallei van de Seine (formule haven/haven)

PARIJS - LES ANDELYS - HONFLEUR - DUCLAIR - ROUEN - PARIJS

Vaar op de Seine en ontdek er ongewone plaatsen. Bezoek Rouen: zowel middeleeuws als spiritueel heeft het de ziel van zijn verleden kunnen bewaren waarin u zich dan ook volledig zal kunnen onderdompelen.

Volgende vertrekken: 01/04/2024, 10/04/2024
Ref.SIP_PP
6 Dagen
zie cruises
Meer weten

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".