Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_HORTO
OmschrijvingREF. EXC_HORTO
Excursie
Duur4h30
Klassiek

Vertrek met autocar voor het bezoek aan het Park van Hortobagy. Het nationaal park van Hortobagy werd in 1973 aangelegd en bevdint zich in het hart van de grote vlakte van Hongarije: de Poesta. Het park van Hortobagy is één van de meest uitgestrekte weidelanden van Europa. Het is uniek en geeft alle betekenis aan het woord "Poesta" dat verlaten betekent maar ook groepering van alleenstaande boerderijen, uitgestrekte vlakte. Het grondgebied strekt zich uit over 70000 hectaren die sinds 1999 geklasseerd zijn als cultureel werrelderfgoed. Er zijn heel wat bezienswaardigheden en schatten te bewonderen. Tijdens dit bezoek maakt u kennis met de bankenkarren, een pitttoresk transportmiddel in de regio, de Poesta, zijn verbazingwekkende landschappen en zijn verrassende fauna. U ziet onder meer, in de grootste steppe van de wereld, de "raczka"-schapen met gedraaide hoorns, varkens en grijze runderen met lange hoorns, evenals zeldzame vogelsoorten. Tijdens het bezoek woont u een presentatie van de regionale paardentradities bij en proeft u* van « palinka » (brandewijn van pruimen), « pogasca » (kleine hartige brioches) en mineraalwater onder een lemen dakje ter beschutting tegen de zon. De paardenwachters "csikos" met hun blauwe pak voeren voor u verrassende acrobatische toeren uit en nodigen u uit om deel te nemen aan hun behendigheidsspel. Na het bezoek aan het park kunt u genieten van wat vrije tijd nabij de beroemde brug met negen bogen van Hortobagy, alvorens het schip opnieuw te bereiken in Tiszafüred.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen, een zonnebril en een hoed/pet.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.
  • *Te veel alcohol is gevaarlijk voor de gezondheid, geniet maar drink met mate.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Promotie
Cruises

Van de Blauwe Donau naar de Tisza, het authentiek Hongarije (formule haven-haven)

BOEDAPEST - MOHACS - Pecs(1) - NOVI SAD - Opusztaszer - Poesta(1) - TOKAJ

Vertrek voor een reis naar het hart van de oostelijke landen, van Boedapest naar Tokaj, tussen wilde schoonheid en authenticiteit, waar u van de Donau naar de Tisza zal varen en landen met unieke tradities zal bezoeken. Hongarije, Kroatië en Servië zullen tijdens uw cruise hun schatten onthullen. Beleef 9 onvergetelijke dagen waarbij u buitengewoon culturele steden en adembenemende architectuur zal bezoeken.

REF. TBU_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 01/05/2024, 12/05/2025
Ref.BUT_PP
9 Dagen
Vanaf1384
per persoon
1845
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van de Tisza naar de Donau, het authentiek Hongarije (formule haven/haven)

TOKAJ - De Poesta(1) - Opusztaszer - SZEGED - NOVI SAD - Pecs(1) - MOHACS - BOEDAPEST

Vertrek voor een reis naar het hart van de oostelijke landen, van Tokaj naar Boedapest, tussen wilde schoonheid en authenticiteit, waar u van de Tisza naar de Donau zal varen en landen met unieke tradities zal bezoeken. Servië, Kroatië en Hongarije zullen tijdens uw cruise hun schatten onthullen. Beleef 9 onvergetelijke dagen waarbij u buitengewoon culturele steden en adembenemende architectuur zal bezoeken.

REF. BUT_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 09/05/2024, 20/05/2025
Ref.TBU_PP
9 Dagen
Vanaf1384
per persoon
1845
zie cruises
Meer weten