Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_HANOVR
OmschrijvingREF. EXC_HANOVR
Excursie
Duur5h00
Klassiek

Vertrek met autocar uit de Havenzone Noord van Hannover in het gezelschap van de lokale gidsen om kennis te maken met de hoofdplaats van Niedersachsen. Sinds de 17de eeuw vervult Hannover een belangrijke internationale politieke rol: in 1714 besteeg de zoon van Erns-August van Hannover de troon van Groot-Brittannië onder de naam Georges I, deze persoonlijke verbinding tussen de Britse kroon en het prinsdom van Hannover zorgde voor een aanzienlijk prestige. U komt eerst langs de beroemde Barokke tuinen van Herrenhausen en daarna gaat u in de richting van het Nieuwe stadhuis, dat dateert uit de 18de eeuw. Uw gidsen vertellen u er meer over de geschiedenis van Hannover aan de hand van vier maquettes die de stad in verschillende tijdvakken weergeven (1875, 1939, 1945 en vandaag). U gaat daarna op sightseeing in de stad waar u de belangrijkste monumenten ziet: de Nana's van Niki de Saint Phalle op de oevers van de Leine; de Maschsee, een kunstmatige meer dat in de jaren 30 werd gegraven door de werklozen van die tijd om tewerkstelling te creëren; de Opera; de Grote Schouwburg; de ruïnes van de Aegidiuskerk die tijdens de oorlog werd vernield en waar de vredesklok staat, enzovoort... U houdt halt voor een wandeling in de oude stad om er de Marktkirche en zijn bijzonderheden te bewonderen, het oude Stadhuis uit de 15de eeuw en het Huis van Leibniz. Om dit bezoek te beëindigen keert u terug met de autocar naar het station waar uw gids u verlaat.
U krijgt vrije tijd in de omgeving van het centraal station en het moderne stadscentrum. Daarna verlaat u Hannover om met het schip naar Hannover Anderten te gaan.

OPMERKINGEN

  • Het bezoek vindt hoofdzakelijk plaats met de autocar met een stop in het nieuwe stadhuis en een halte in de oude stad.
  • Het schip vaart tijdens de excursie.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Volgende vertrekken: 08/08/2024
Ref.AMD_PP
19 Dagen
Vanaf4020
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Volgende vertrekken: 07/10/2024, 01/10/2025
Ref.BAX_PP
18 Dagen
Vanaf2870
per persoon
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Amsterdam naar Berlijn (formule haven/haven)

AMSTERDAM - GRONINGEN - PAPENBURG - OLDENBURG - BREME - NIENBURG - MINDEN - HANNOVER  - MAGDEBURG - POTSDAM - BERLIJN

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Amsterdam naar Berlijn, over de Elbe en de Havel. U zal er Amsterdam en zijn beroemde kanalen die geklasseerd zijn als Unesco Werelderfgoed ontdekken, voordat u het hart van de charmante Nederlandse steden induikt. In Duitsland opent de scheepswerf Meyer Werft u zijn deuren vooraleer Bremen, de oudste maritieme stad van het land, te gaan verkennen. Hannover, Magdeburg of Potsdam, zijn dan weer zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. Uw verblijf zal uiteindelijk eindigen in Berlijn, tussen prestigieuze kastelen en een gekwelde geschiedenis.

Volgende vertrekken: 27/04/2024, 25/06/2024
Ref.AMB_PP
12 Dagen
Vanaf2045
per persoon
2390
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Berlijn naar Amsterdam (formule haven/haven)

BERLIJN - POTSDAM - BRANDENBURG - BURG - MAAGDENBURG - CALVÖRDE -  WOLFSBURG - ANDERTEN - MINDEN - NIENBURG - HOYA - BREMEN - OLDENBURG - DÖRPEN - PAPENBURG - GRONINGEN - AMSTERDAM(2)

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Berlijn naar Amsterdam, over de Elbe en de Havel. U zal er de geschiedenis van Berlijn ontdekken, tussen prestigieuze kastelen en het gekwelde verleden, voordat u Potsdam, Magdeburg of Bremen verkent, zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. De scheepswerf Meyer Werft opent u zijn deuren vooraleer door het hart van Nederland te varen. Uw verblijf zal eindigen in Amsterdam, beroemd om zijn kanalen die geklasseerd zijn als UNESCO Werelderfgoed.

Volgende vertrekken: 06/07/2024, 28/07/2024
Ref.BMA_PP
12 Dagen
Vanaf1724
per persoon
2155
zie cruises
Meer weten