Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_HOFBUR

Geleid bezoek aan Hofburg, het winterverblijf van de Habsburgers en Sissi-museum

OmschrijvingREF. EXC_HOFBUR
Excursie
Duur3h00
Klassiek

Vertrek met de autocar in het gezelschap van uw gidsen om naar de Hofburg te gaan. De Hofburg was gedurende bijna 600 jaar lang het winterverblijf van de Habsburgers. Tijdens hun heerschappij verbouwden ze een kleine burcht uit de 13de eeuw tot een enorm en prachtig paleis. Vandaag huisvesten de gebouwen voornamelijk musea en de tuinen vol monumenten zijn de Volksgarten en de Burggarten geworden. Via de keizerlijke trap bereikt u het Sissi-museum, zes zalen van de Hofburg werden ingericht als een museum dat het privéleven toont van Elisabeth, belicht via haar gedichten waarin we haar persoonlijkheid terugvinden. U bewondert er talrijke persoonlijke voorwerpen van de keizerin en een reproductie van de jurk die ze droeg tijdens het afscheidsbal ter gelegenheid van haar verloving. Er staan ook portretten, juwelen van de mooie keizerin, een gedeeltelijke reproductie van de luxeuze tot salon omgevormde wagon, ... U bereikt de keizerlijke appartementen en u bereikt de 19 officiële en privézalen van de keizer Franz Joseph en keizerin Elisabeth. De keizerlijke appartementen getuigen van de pracht van de monarchie. U ziet er onder meer de audiëntiezaal van de Keizer, zijn werkkabinet en zijn slaapkamer. Vervolgens bereikt u de appartementen van de keizerin met salon, toiletruimte en gymzaal waar de keizerin dagelijks heel wat oefeningen deed. Terug naar het schip met de autocar.

OPMERKINGEN

  • Tussen het uitstappen uit de autocar en de Hofburg is het 5 minuten wandelen.
  • U moet een trap beklimmen om de Hofburg te bereiken.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Volgende vertrekken: 03/10/2025
Ref.OVG_PP
21 Dagen
Vanaf4189
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Volgende vertrekken: 07/06/2025
Ref.BUA_PP
18 Dagen
Vanaf3215
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Volgende vertrekken: 06/04/2025
Ref.ASV_PP
16 Dagen
Vanaf2509
per persoon
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Amsterdam tot Wenen, van de Nederlandse grachten tot de romantische route, van de Rijn tot de Donau (formule haven/haven)

AMSTERDAM of omgeving(2) - NIJMEGEN - KREFELD - KEULEN - RÜDESHEIM - MANNHEIM - STRAATSBURG - FRANKFURT - KARLSTADT AM MAIN - WÜRZBURG - SCHWEINFURT - NEURENBERG - REGENSBURG - PASSAU - WENEN

Deze cruise vormt een romantische route: ontdek Nederland, het land van tulpen, windmolens en kaas, de beroemde Rijnvallei bezaaid met talloze burchten, gekenmerkt door zijn wijngaarden en schilderachtige dorpjes, en de romantische Duitse route met zijn middeleeuwse steden en weelderige burchten zoals Würzburg, een van de belangrijkste monumenten en werelderfgoed van UNESCO.

Volgende vertrekken: 05/08/2024
Ref.ATV_PP
15 Dagen
Vanaf2690
per persoon
3240
zie cruises
Meer weten
Cruises

Transeuropese cruise, contrast van culturen (formule haven/haven)

BOEDAPEST - WENEN - MELK - PASSAU - FRANKFURT - MAYENCE - STRAATSBURG

Geniet van een unieke cruise langs drie rivieren en vier landen van Boedapest tot Straatsburg. Van de Donau tot de Rijn via de Main, zal u versteld staan van de schoonheid van idyllische landschappen, maar ook van de zoetheid van deze rivieren die een verbinding vormen tussen volkeren, culturen en tradities. Hongarije, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk zullen u hun geschiedenis en rijke erfgoed onthullen tijdens een ongeëvenaarde transeuropese reis.

Volgende vertrekken: 31/08/2024, 30/09/2024
Ref.BUS_PP
13 Dagen
Vanaf2189
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

De mooie blauwe Donau, van Passau tot Boedapest (formule haven/haven)

PASSAU - MELK - WENEN - ESZTERGOM - BOEDAPEST - BRATISLAVA - WENEN - MELK - PASSAU

Scheep in voor een idyllische cruise in het hart van Duitsland, Oostenrijk en Hongarije en geniet van 11 dagen tijdens dewelke u steden met historische en authentieke culturele schatten zal kunnen ontdekken. Maak een koninklijke reis tussen het Artsetten Castle en Gödöllö, die u zal meenemen terug in de tijd. Breng een bezoek aan het museum van keizerin Sissi, die u haar privéleven zal onthullen, met de nadruk op haar gedichten evenals de keizerlijke crypte van de kapucijnen.

Volgende vertrekken: 03/07/2024, 07/07/2024
Ref.PUC_PP
11 Dagen
Vanaf1885
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Authentieke cruise door het hart van Europa, van de Rijn tot de Donau (formule haven/haven)

STRAATSBURG - MAINZ - FRANKFURT - MILTENBERG - WÜRZBURG - SCHWEINFURT - BAMBERG - NÜRNBERG - MUHLHAUSEN - REGENSBURG - PASSAU - WENEN

Ontdek , aan de hand van de tussenstops, deze reisweg die drie Europese rivieren, de Donau, de Main en de Rijn, harmonieus met elkaar verbindt. Elke tussenstop biedt bezoekers een zorgvuldig geselecteerde keuze aan excursies. Mis de keizerlijke stad Wenen niet, met zijn weelderige architectuur uit de barok en het begin van de 20e eeuw. Regensburg, een stad met 2.000 jaar boeiende geschiedenis. Verderop langs de Duitse romantische route onderscheiden de middeleeuwse steden Neurenberg, Rothenburg en Würzburg zich door hun bijzondere charme. Dan passeert u Frankfurt en zijn gigantische wolkenkrabbers.

Volgende vertrekken: 12/04/2025
Ref.SMV_PP
10 Dagen
Vanaf1550
per persoon
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Reis van Donau naar Rijn langs de romantische route (formule haven/haven)

WENEN - PASSAU - RATISBONNE - KELHEIM - NUREMBERG - ERLANGEN - WURTZBOURG - MILTENBERG - FRANKFURT - MAINZ - STRAATSBURG

"De uitgestrekte wereld, op aarde kunnen enkel de rivieren het u leren en in de lucht, enkel de trekvogels. De rivieren zijn migrerende wateren, boodschappers van het universum", zei Jacques Lacharrière. Van Wenen tot Straatsburg, scheep in voor een cruise op de Rijn en de Donau, twee grote rivieren met een ongeëvenaarde elegantie. U kan de combinatie van originaliteit en moderniteit bewonderen die Mainz en Frankfurt domineert, beiden steden met eeuwige grandeur.

Volgende vertrekken: 26/09/2024, 03/10/2024
Ref.VMS_PP
10 Dagen
Vanaf1580
per persoon
1935
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Opmerkelijke cruise door het hart van Europa, van de Rijn tot de Donau (formule haven/haven)

STRAATSBURG - FRANKFURT - KARLSTADT AM MAIN - WÜRZBURG - SCHWEINFURT - NEURENBERG - PASSAU - WENEN

Ontdek, aan de hand van de tussenstops, deze reisweg die drie Europese rivieren, de Rijn, de Main en de Donau, harmonieus met elkaar verbindt. Elke tussenstop biedt bezoekers een zorgvuldig geselecteerde keuze aan excursies. U komt langs Frankfurt en zijn gigantische wolkenkrabbers. Verderop langs de Duitse romantische route onderscheiden de middeleeuwse steden Neurenberg en Würzburg zich door hun bijzondere charme. Mis Regensburg niet, een stad met 2000 jaar boeiende geschiedenis. En vergeet ook Wenen niet, de keizerlijke stad met haar weelderige architectuur uit de barok en het begin van de 20e eeuw.

Volgende vertrekken: 11/08/2024
Ref.STW_PP
9 Dagen
Vanaf1654
per persoon
1945
zie cruises
Meer weten
Cruises

Op ontdekking van Salzburg en de mooie blauwe Donau

Straatsburg - Salzburg - BOEDAPEST - BRATISLAVA - WENEN - MELK - PASSAU - Straatsburg

Geniet van een uitzonderlijke reis in het hart van Salzburg, een stad die volledig getransformeerd werd dankzij 3 aartsbisschoppen die er het "Rome van het noorden"  wilden van maken. We ontdekken er de vele bossen met torenhoge bomen in het zachte licht evenals de charme van de smalle straatjes en de pleinen vol met kerken en paleizen waar de gloed van de barok nog steeds schittert. De herinnering aan Mozart blijft zeer aanwezig waardoor u kan genieten van de charme van zijn geboortestad die natuur en cultuur verenigt vooraleer op een cruise te vertrekken die u van Hongarije naar Oostenrijk via Slowakije over de Donau zal meevoeren (Ref BUC / BUC_PP).

Volgende vertrekken: 10/07/2024, 22/06/2025
Ref.BUZ
8 Dagen
Vanaf1765
per persoon
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

De parels van het Oostenrijks-Hongaarse rijk (formule haven/haven)

WENEN - MELK - DURNSTEIN - BRATISLAVA - KALOCSA - BOEDAPEST - ESZTERGOM - WENEN

Ontdek de overvloed aan schatten van Oostenrijk en Hongarije tijdens een unieke cruise op ontdekkingstocht naar de geheimen van de Donau. Bewonder de kleurrijke steegjes van Bratislava net als een wirwar aan straatjes in een sprookjesachtig dorp; de Puszta daarentegen verbergt de ware ziel van Hongarije  in het hart van zijn immense vlaktes. Bezoek de Gellert-baden, die u een breed scala aan balneotherapiediensten aanbieden, maar ook het museum van "Sissi", dat mythe en waarheid vergelijkt, waarbij u heel wat persoonlijke effecten kan bewonderen evenals de beroemdste portretten van deze charmante keizerin.

Volgende vertrekken: 24/06/2024, 27/06/2024
Ref.WBB_PP
8 Dagen
Vanaf1284
per persoon
1510
zie cruises
Meer weten
Cruises

De parels van de Donau (formule haven/haven)

LINZ - WENEN - BOEDAPEST - BRATISLAVA - DURNSTEIN - MELK - LINZ

Vertrek voor een cruise door de oostelijke landen tussen historische monumenten en emblematische steden van Oostenrijk tot Duitsland via Hongarije en Slowakije. U zal er de historische en culturele schatten van de grote Donau-hoofdsteden ontdekken, van de beroemde taferelen van het Weense Konzerthaus tot de barokke paleizen van Bratislava. Bewonder de uitgestrekte vlaktes van de traditionele Puszta of wandel door de kleine Karpaten naar de ruïnes van het kasteel van Devin. Idyllische landschappen en monumenten met onmiskenbare charme wachten op u!

Ref.PAV_PP
7 Dagen
Uitverkocht
zie cruises
Meer weten
Cruises

Volgende vertrekken: 25/07/2024, 09/08/2024
Ref.BUM
6 Dagen
Vanaf1600
per persoon
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

De mooie Blauwe Donau (formule haven/haven)

BOEDAPEST - BRATISLAVA - WENEN - PASSAU

Ontdek van Boedapest tot Passau via Bratislava, Wenen en Melk uiterst culturele en historische steden die u hun geheimen zullen onthullen. In de voetsporen van koninkrijken met een rijke geschiedenis, ontdekt u Schloss Schönbrunn en bezoekt u de prachtige Wachau-vallei die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Met zijn beboste hellingen afgewisseld met boomgaarden, kleine dorpjes, wijngaarden en kloosters, is dit het meest pittoreske deel van de Donau waar zich ook het majestueuze kasteel van Dürnstein bevindt.

REF. PAC_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 28/06/2024, 02/07/2024
Ref.BUC_PP
6 Dagen
Vanaf859
per persoon
1145
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Zomeruitstap op de Donau (formule haven/haven)

WENEN - PASSAU - REGENSBURG - KELHEIM - NEURENBERG

Deze exclusieve reisweg neemt u mee langs de Donau.  Laat u verleiden door deze vaartocht en bezoek steden met een rijke geschiedenis. In Wenen opent de Hofburg de deuren van het keizerlijk paleis en neemt u mee in de wondere wereld van "Sissi". Het Sissi Museum is gevestigd in de keizerlijke appartementen van het paleis. Het brengt mythe en waarheid met elkaar in contact. Verderop in de stad kunt u wandelen door de schilderachtige straatjes van Passau. De stad van de drie rivieren kan bogen op een rijkdom aan artistieke en architectonische schatten. Tenslotte bezoeken we Beieren, een streek met een kleurrijke geschiedenis. Hier ontdekt u Regensburg, een uitzonderlijk voorbeeld van een middeleeuws handelscentrum in Midden-Europa, waardoor het een heel bijzonder karakter heeft.

Volgende vertrekken: 22/07/2024
Ref.VRN_PP
5 Dagen
Vanaf810
per persoon
1079
zie cruises
Meer weten