Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_LITOME
OmschrijvingREF. EXC_LITOME
Excursie
Duur4h00
Klassiek

Vertrek aan het schip voor het geleid bezoek aan Litomerice. De koningsstad Litomerice, gelegen aan de samenvloeiing van de Elbe en de Ohre, is één van de mooiste steden van de Tsjechische republiek. Het uitgestrekte historische centrum telt tientallen straatjes en een groot plein. De kleurrijke huizen in gotische, barokke en renaissancestijl in het centrum van de stad, omgeving door gotische vestingen die goed bewaard zijn geblven, zullen u zeker aanspreken. De charme van Litomerice veroverde ook het hart van Karel Hynek Mácha, de beroemdste Tsjechische romantische dichter. De vermaarde wijn Velké Zernoseky zal zeker uw wandeling in de stad opvrolijken.
Laat u betoveren op het grote plein van Litomerice door de bijzondere architectuur van de huizen. Het stadhuis in Saksische renaissancestijl, het huis Kalich dat ook Pod Bání wordt genoemd waarvan het dak is uitgerust met een observatieterras waar de rijke burgers afspraken voor een glas wijn, en het renaissancehuis Cerný orel getuigen dan weer van hun herkomst en bevatten kostbare graffiti. De woningen maar ook de talloze interessante kerken zoals de gotische kerk van Allerheiligen met zijn renaissancedak, de kerk van de Annunciatie die het meesterwerk vormt van de Italiaanse architect Octaviano Broggio evenals de barokke kathedraal voor de heilige Etienne, gebouwd door de Praagse architect Deminico Orsi. Degustatie* van bier. Verder met de autocar en terug aan boord.

OPMERKINGEN

  • Bezoek te voet, voorzie goede schoenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.
  • *Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Van Berlijn naar Praag: Cruise op de Elbe en de Moldau (formule haven/haven)

BERLIJN - WUSTERWITZ - MAGDEBURG - WITTENBERG - MEISSEN - DRESDEN - USTI - KRALUPY - PRAAG

Van Berlijn tot Praag, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Duitsland en in Tsjechië, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Berlijn, Potsdam, Dresden en Praag, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

REF. PGB_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 31/10/2024, 08/11/2024
Ref.BPG_PP
9 Dagen
Vanaf1965
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Praag naar Berlijn: Cruise op de Moldau en de Elbe (formule haven/haven)

PRAAG - LITOMERICE - BAD SCHANDAU - DRESDEN - MEISSEN - WITTENBERG - BURG - GENTHIN - BERLIJN

Van Praag tot Berlijn, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Tsjechië en in Duitsland, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Praag, Dresden, Potsdam  en Berlijn, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

REF. BPG_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 07/10/2024, 23/10/2024
Ref.PGB_PP
9 Dagen
Vanaf1965
per persoon
zie cruises
Meer weten