Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_MEAUX2
OmschrijvingREF. EXC_MEAUX2
Excursie
Duur4h00
Klassiek

Transfer per touringcar naar Meaux. Rondleiding in de bisschoppelijke stad en de showroom van de Brie de Meaux met een gids-spreker van "Ville d'Art et d'Histoire”. Er zijn nog maar weinig steden met een bisschoppelijke stad die volledig bewaard gebleven is. In Meaux vormt ze een architecturaal complex zonder eentonigheid, waarin middeleeuwse, renaissance- en classicistische elementen opgenomen zijn. Van de kathedraal Saint-Etienne tot het bisschoppelijk paleis, via de Gallo-Romeinse stadswallen en de prachtige Bossuettuin die traditioneel toegeschreven wordt aan Le Nôtre, krijgt u de gelegenheid om een reis te maken door de tijd en de geschiedenis. Uw gids zal u ook het verhaal van de beroemde kaas van deze regio vertellen: Brie de Meaux. Uw bezoek zal afgesloten worden met een proeverij van deze kaas die uitgeroepen werd tot "Prins van de kaas" door Talleyrand in 1815, daarna terug aan boord van de boot. Op het einde van het bezoek, transfer naar de autocar om terug naar de boot te gaan.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Cruise op het kanaal van de Marne van Epernay naar Parijs (formule haven/haven)

Parijs (2) - EPERNAY - DORMANS - CHÂTEAU-THIERRY - SAINT-JEAN-LES-DEUX-JUMEAUX - MEAUX - LAGNY-SUR-MARNE - PARIJS

Vaar van Epernay naar Parijs via het majestueuze kanaal van de Marne, omzoomd met authentieke, karaktervolle steden. U zal er Parijs en zijn monumenten met universele en tijdloze charme kunnen ontdekken, maar ook Reims, de stad van Kunst en Geschiedenis: zij zal zich voor u open stellen en u zal er de prachtige sites kunnen ontdekken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, waaronder de Kathedraal van Notre-Dame of zelfs Hautvillers, met zijn wijd verspreide hellingen en een oceaan aan wijnstokken.

Volgende vertrekken: 10/04/2025, 03/07/2025
Ref.ECP_AIPP
7 Dagen
Vanaf2835
per persoon
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Cruise op het kanaal van de Marne van Parijs naar Epernay (formule haven/haven)

PARIJS - LAGNY-SUR-MARNE - ISLES-LES-MELDEUSES - SAINT-JEAN-LES-DEUX-JUMEAUX - CHATEAU-THIERRY - DORMANS - EPERNAY - Parijs(2)

Vaar tussen Parijs en Epernay op het majestueuze kanaal van de Marne, omzoomd met authentieke, karaktervolle steden. U zal er Parijs en zijn monumenten met universele en tijdloze charme kunnen ontdekken, maar ook Reims, de stad van Kunst en Geschiedenis: zij zal zich voor u open stellen en u zal er de prachtige sites kunnen ontdekken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, waaronder de Kathedraal van Notre-Dame of zelfs ook Hautvillers, met zijn wijd verspreide hellingen en een oceaan aan wijnstokken.

Volgende vertrekken: 21/08/2024, 03/04/2025
Ref.PCE_AIPP
7 Dagen
Vanaf1403
per persoon
2805
zie cruises
Meer weten