Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_MEISSE
OmschrijvingREF. EXC_MEISSE
Excursie
Duur4h00
Klassiek

Vertrek aan het schip voor het geleid bezoek aan Meissen. De stad werd beroemd door het porselein en ontwikkelde zich aan de oever van de Elbe aan de voet van een fort dat door Henri de 1ste werd opgetrokken tijdens zijn uitbreiding van zijn slavenrijk. In 968 werd het een bisdom. De oude buurt heeft nog heel wat charme weten te bewaren, met zijn grote plein omgeven door renaissancewoningen en twee gebouwen in laat-gotische stijl van het einde van de 15de eeuw: het Rathaus en de Frauenkirche. Sinds 1929 is de kerk voorzien van de oudste porseleinen beiaard ter wereld.
Na het bezoek aan de stad bezoekt u de beroemde porseleinfabriek. De eerste porseleinfabriek van Europa werd in 1710 in het kasteel gevestigd en nam zijn intrek in de huidige lokalen in 1865. De tentoonstellingsruimtes vertellen het verhaal van het porselein uit Meissen. U maakt er kennis met de verschillende stappen in de vervaardiging van dit prachtige porselein. Na het bezoek vrije tijd en terug aan boord in Dresden.

OPMERKINGEN

  • Bezoek te voet, voorzie goede schoenen.
  • Tijdens de excursie vaart de boot verder.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Promotie
Cruises

Van Berlijn naar Praag: Cruise op de Elbe en de Moldau (formule haven/haven)

BERLIJN - WUSTERWITZ - MAGDEBURG - WITTENBERG - MEISSEN - DRESDEN - USTI - KRALUPY - PRAAG

Van Berlijn tot Praag, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Duitsland en in Tsjechië, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Berlijn, Potsdam, Dresden en Praag, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

REF. PGB_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 31/10/2024, 08/11/2024
Ref.BPG_PP
9 Dagen
Vanaf1572
per persoon
1965
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Praag naar Berlijn: Cruise op de Moldau en de Elbe (formule haven/haven)

PRAAG - LITOMERICE - BAD SCHANDAU - DRESDEN - MEISSEN - WITTENBERG - BURG - GENTHIN - BERLIJN

Van Praag tot Berlijn, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Tsjechië en in Duitsland, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Praag, Dresden, Potsdam  en Berlijn, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

REF. BPG_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 07/10/2024, 23/10/2024
Ref.PGB_PP
9 Dagen
Vanaf1572
per persoon
1965
zie cruises
Meer weten