Bent u in United States? Bezoek onze website.
2019 2020

Geleid bezoek aan Pecs

EXC_PECS
# Excursie

Geleid bezoek aan Pecs

Galerie Photos

Description

Vertrek met de autocar voor het bezoek aan Pécs. Pecs wordt ook de stad met de vijf kerken genoemd en is een pareltje uit het zuiden van Hongarije. U vertrekt aan het schip met de autocar naar de stad Pécs. In het gezelschap van uw gids maakt u te voet kennis met de stad. U begint met een bezoek aan de Basiliek, waarvan de Romeinse funderingen dateren uit de 6de eeuw. De huidige gevel van de basiliek werd voltooid tijdens de heropbouw van 1882-1891 maar heeft zijn middeleeuwse grondplan en zijn post-Romeinse stijl aan binnen- en buitenkant weten te behouden. U ziet ook de schatkamer en de crypte van de basiliek. Daarna bezoekt u de paleochristelijke necropool, daterend van de stichting van de Romeinse stad in de 4de eeuw onder de naam « Sopianae ». Deze rijk versierde graven met muurschilderingen rond Christelijke thema's werden ondergronds gebouwd als grafkamers met daarboven bovengrondse herdenkingskapellen. De site staat sinds 2000 op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO. U gaat in de richting van het stadscentrum en houdt halt bij de Djami. In de 13de eeuw hadden de Turken de kerk van Sint Bartholomeus vernield en ze gebruikten de stenen ervan om een moskee te bouwen op bevel van Pasja Gazi Kaseem. Pécs werd in 1868 bevrijd van de Turkse bezetter en de moskee werd een katholieke kerk hoewel ze de vorm van een Turkse moskee heeft behouden. U krijgt wat vrije tijd in het charmante stadscentrum alvorens terug te keren met de autocar naar het schip.

 

Duur: 4u30

  • Voorzie goede schoenen: het bezoek is helemaal te voet.
  • Een bezoek aan de necropool wordt afgeraden voor mensen met claustrofobie. Er zijn ook trappen die u moet beklimmen en afdalen.
  • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
  • Opgelet, deze excursies worden niet op alle cruises aangeboden.
  • Indien het minimum van 25 personen niet wordt bereikt, zal de excursie afgeschaft worden of aangeboden worden aan een tarief dat is aangepast aan het aantal deelnemers (betalen aan boord).
  • De excursies van de avond en de ochtend na het inschepen zijn enkel gegarandeerd voor vooaf ingeschreven klanten.

 

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

Van de Tisza naar de Donau, het authentiek Hongarije (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 24/05/2020
TBU_PP

TOKAJ - De Poesta(1) - Opusztaszer - SZEGED - NOVI SAD - Pecs(1) - MOHACS - BOEDAPEST

Vertrek voor een reis naar het hart van de oostelijke landen, van Tokaj naar Boedapest, tussen wilde schoonheid en authenticiteit, waar u van de Tisza naar de Donau zal varen en landen met unieke tradities zal bezoeken. Servië, Kroatië en Hongarije zullen tijdens uw cruise hun schatten onthullen. Beleef 9 onvergetelijke dagen waarbij u buitengewoon culturele steden en adembenemende architectuur zal bezoeken.

9 Dagen
START IN 2020
Vertrek 24/05/2020
Aankomst 01/06/2020
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Meer weten

Boedapest en de IJzeren Poort (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 26/06/2020, 02/10/2020, ...
BTU_PP

BOEDAPEST - OSIJEK - BELGRADO - ORSOVA - NOVI SAD - ILOK - VUKOVAR - KALOCSA - BOEDAPEST

Neem deel aan het grootste spektakel van de riviercruises in Europa: de Iron Gates, op de grens van Roemenië en Servië. Op deze plaats biedt de prachtige blauwe Donau, de meest kosmopolitische en vredige rivier van het continent, zijn meest spectaculaire landschappen. Ontdek veelzijdige steden zoals Belgrado, een jonge en moderne hoofdstad op het kruispunt van oosterse, Slavische en Oostenrijkse invloeden. Bewonder de overblijfselen van de Hercules-baden, één van de oudste en meest beroemde kuuroorden in Roemenië, en reis vervolgens door 2000 jaar geschiedenis via Pécs en Boedapest, die een sprookjesachtig verblijf doorheen al deze culturen zal beëindigen.

8 Dagen
START IN 2020
Vertrek 26/06/2020
Aankomst 03/07/2020
Schip : MS Vivaldi Ankers : 5
Vertrek 17/08/2020
Aankomst 24/08/2020
Volzet
Schip : MS L'Europe Ankers : 4
Volzet
Vertrek 02/10/2020
Aankomst 09/10/2020
Schip : MS Vivaldi Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST