Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure
Kies je editie

Geleid Bezoek aan Praag Oude stad

REF.EXC_PRAGUE
Duur3h00
Klassiek
OmschrijvingREF. EXC_PRAGUE
Excursie
Duur3h00
Klassiek

Praag, in het Tsjechisch Praha is de hoofdstad en de grootste stad van de Tsjechische republiek. Het is meteen één van de veertien regio's van de Tsjechische republiek en de hoofdstad van de administratieve regio van Midden-Bohemen en de historische regio van Bohemen. De stad wordt doorkruist door de Vltava (Moldau in het Duits).
Praag is gelegen in het hart van midden-Europa. Dit was vroeger de hoofdstad van het Koninkrijk van Bohemen, van het heilige Romeins-Germaanse rijk en van Tsjecho-Slowakije. De stad met de duizend torens en de duizend klokken (nog steeds een architecturaal kenmerk van de stad) is op wonderlijke wijze ontsnapt aan de vernielingen van de Tweede Wereldoorlog en zorgt voor een architectuur met een combinatie van de preromaanse stijl de , romaanse, gotische , barokke, rococo, Art nouveau en kubistische stijl. In 1968 hebben de Praagse Lente en de vernietiging van het « Socialisme met een menselijk gelaat » door de troepen van de USSR en het Warschaupact gezorgd voor een ingrijpende invloed op de inwoners van Praag en de cultuur van de jaren 1960-1980. Sinds 1992 staat het historische centrum op de lijst van het werelderfgoed van de UNESCO.
Geleid bezoek aan de oude stad te voet: het plein met zijn prachtige huizen met boogramen, is vandaag de dag de meest bezochte plaats in Praag. U zult onder andere zien : het standbeeld voor hervormer Jan Hus die in 1415 werd verbrand, het Stadhuis met zijn beroemde Astronomische klok die elk uur de 12 apostelen toont, de kerk van Onze Lieve Vrouw van Tyn, de Ungelt-galerij, de markten. U ziet er ook het gemeentehuis, het mooiste pareltje van de Art Nouveau in de stad en tenslotte de Poedertoren, een gotisch monument van 75 meter, dat gebruikt werd om de route van Kutna Hora te bewaken.
Terug aan boord na het bezoek.

OPMERKINGEN

  • Bezoek te voet, voorzie goede schoenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Van Berlijn naar Praag: Cruise op de Elbe en de Moldau (formule haven/haven)

BERLIJN - WUSTERWITZ - MAGDEBURG - WITTENBERG - MEISSEN - DRESDEN - USTI - KRALUPY - PRAAG

Van Berlijn tot Praag, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Duitsland en in Tsjechië, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Berlijn, Potsdam, Dresden en Praag, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

Volgende vertrekken: 04/04/2024, 07/10/2024
Ref.BPG_PP
9 Dagen
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Praag, Dresden en de kastelen van Bohemen, een gloednieuwe cruise op de Elbe en de wilde Moldau

PRAAG - SLAPY - STECHOVICE - PRAAG - MELNIK - Dresden - PRAAG

Ontdek tijdens een exclusieve reisweg de verborgen parels van Bohemen. Laat u verleiden door de vaartocht en door onze excursies in plekken waar de natuur al haar charmes onthult langs de Elbe en de wilde Moldau. Bezoek de authentieke en uiterst charmevolle steden Praag en Dresden, met hun rijke culturele en architecturale verleden. De kastelen van Bohemen symboliseren de adel en de aristocratie. Ze behoren tot de illustere Lobkowicz- en Schwarzenberg-geslachten en herbergen onvermoede kunstwerken.

Volgende vertrekken: 14/05/2024, 20/05/2024
Ref.PGP_PP
7 Dagen
zie cruises
Meer weten