Bent u in United States? Bezoek onze website.
2022 2023

Geleid bezoek aan Szeged

EXC_SZEGED
# Excursie

Geleid bezoek aan Szeged

Galerie Photos

Description

Vertrek met autocar voor het geleid bezoek aan Szeged. De bevoorrechte geografische ligging van de stad verklaart een menselijke aanwezigheid van meerdere duizenden jaren oud. Szeged werd gesticht door de Romeinen en droeg aanvankelijk de naam Partiscum. Als we ons baseren op de resultaten van graafewrken, zou de koning van de Hunnen Attila een militaire basis hebben gevestigd op deze plaats. De overstroming van de rivier in 1879 vernietigde de stad bijna helemaal en zorgde ervoor dat een nog mooier Szeged kon opstaan. U begint het bezoek in de richting van het plein Szechenyi, een van de mooiste en grootste van de tad, versierd met talrijke beelden van beroemde personages uit Hongarije. U ziet het stadhuis in neobarokke stijl uit 1799 alvorens de voetgangerspaden vol standbeelden te betreden. U keert terug naar de autocar die u brengt in de richting van de Dom (of kerk) waarvan begin 20ste eeuw werd begonnen met de bouw door de leiders van de stad in het jaar na de grote overstromingen van 1879 teneinde de wedergeboorte van de stad te vieren. Vervolgens gaat het richting de Synagoog, gebouwd bij de wende van de 20ste eeuw in nieuwe Moorse stijl. Ze is monumentaal en tevens de grootste van Hongarije, na die van Boedapest. Ze is geïnspireerd door de Moorse stijlen en de art nouveau. Het bezoek eindigt met de muzikale klok van de universiteit. Terug naar het schip met de autocar of te voet.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen: het bezoek verloopt voornamelijk te voet, de autocar wordt alleen gebruikt voor de verplaatsing tussen de monumenten.
  • Het bezoek aan de synagoog wordt vervangen door het bezoek aan de Servische orthodoxe kerk op zaterdag, de dag van de sabbat.
  • Het bezoek aan de dom wordt bij wijze van uitzondering vervangen door het bezoek aan de parochiekerk indien een huwelijk gepland staat op zaterdag of zondag tijdens de eucharistie.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

Van de Blauwe Donau naar de Tisza, het authentiek Hongarije (formule haven-haven)

REF: BUT ( omkeren REF: TBU)
Volgende vertrekken: 18/05/2023
BUT_PP

BOEDAPEST - MOHACS - Pecs(1) - NOVI SAD - Opusztaszer - Poesta(1) - TOKAJ

Vertrek voor een reis naar het hart van de oostelijke landen, van Boedapest naar Tokaj, tussen wilde schoonheid en authenticiteit, waar u van de Donau naar de Tisza zal varen en landen met unieke tradities zal bezoeken. Hongarije, Kroatië en Servië zullen tijdens uw cruise hun schatten onthullen. Beleef 9 onvergetelijke dagen waarbij u buitengewoon culturele steden en adembenemende architectuur zal bezoeken.

9 Dagen
START IN 2023
Vertrek 18/05/2023
Aankomst 26/05/2023
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4
Vertrek 26/05/2023
Aankomst 03/06/2023
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Meer weten

Van de Tisza naar de Donau, het authentiek Hongarije (formule haven/haven)

REF: TBU ( omkeren REF: BUT)
Volgende vertrekken: 26/05/2023
TBU_PP

TOKAJ - De Poesta(1) - Opusztaszer - SZEGED - NOVI SAD - Pecs(1) - MOHACS - BOEDAPEST

Vertrek voor een reis naar het hart van de oostelijke landen, van Tokaj naar Boedapest, tussen wilde schoonheid en authenticiteit, waar u van de Tisza naar de Donau zal varen en landen met unieke tradities zal bezoeken. Servië, Kroatië en Hongarije zullen tijdens uw cruise hun schatten onthullen. Beleef 9 onvergetelijke dagen waarbij u buitengewoon culturele steden en adembenemende architectuur zal bezoeken.

9 Dagen
START IN 2023
Vertrek 18/05/2023
Aankomst 26/05/2023
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4
Vertrek 26/05/2023
Aankomst 03/06/2023
Schip : MS Victor Hugo Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST